Jump to content
FAS Goran
kruzni.

Peugeot 307 - ne mogu da ugasim svetla

Recommended Posts

Dobro veče.
Moguće da sam promašio temu, nadam se da mi nećete zameriti, treba mi pomoć.
Ovih dana sa svojim Pezoom 307 imam dosta muka. Krenulo je sa dizanjem temperature, majstor mi je da ni ne pogleda auto rekao da mi je otišla vodena pumpa. Ajde kako mi se žurilo, jer auto koristim za dodatni posao a stajao je 3 nedelje u potrazi za majstorom, ostavim mu auto. Odradi on meni veliki i mali servis, zameni BSI i naravno auto nastavi sa dizanjem temperature.
Ja naravno odlepim i zamenim termostat i rešim sam problem jer je ostao zatvoren.
Ne lezi vraže, nakon toga počne da mi se dešava da ne mogu da ugasim svetla. Nikakvog pravila, neki put uspem da ugasim, neki ne. Večeras nikako, skinuo klime i vratio i više ne mogu da upalim auto. Vergla ali neće da spoji. Ne znam kako da rešim problem, ako neko zna molio bih za pomoć.
Hvala unapred, živi bili.

 


 

Edited by neshaoct
split Topic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menjao je BSI jer je izbacivao neke greške vezano za njega. Ali kako ga je promenio, svetla mi ostaju upaljena. Sinoć sam po nekom uputstvu što sam našao probao da resetujem BSI, ništa od toga, ispraznio se i akumulator i tako, igranka.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da sam pogrešio, u pitanje je bio valjda BSM ili tako nešto što mi je majstor prvobitno zamenio. Zbog njega nije gasio svetla. Kako majstor nije imao ispravan, stavio mi je da proba neki koji nije uključivao pumpu za gorivo kako treba, ali je ugasio svetla. Do njega je bio problem.
Dogovorimo se da dok mu ne stigne ispravan da teram sa ovim, slušam neki zvuk pumpe, pa onda zaverglam.
Jeste sada off, išlo je to par dana dok me sinoć nije ostavio nasred NBG, nit zvuka niti da zavergla. Upalio ga na gurku, od jutros isto mrtav. Sada čekićam do ponedeljka, još mu nije stigao deo.
Što naš narod kaže, i ovo će se lane zvati.

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav.
Ovo mu dođe kao tema o problemima sa Pezoima i njihovoj elektronici.
Otišao mi je akumulator i nisam mogao da upalim auto kada sam krenuo sa posla. Elektronika odlepila, otvorim vrata, on upali svetla i tako neka ludila. Na autu imam neku blokadu, kad god se skinu kleme, aktivira se i nema šanse da spoji, dal' na novi akumulator ili kablove. Uspe ako besomučno otključavam i zaključavam daljinskim. Dođem sa drugarom i kablovima, auto lepo dobije struju, ali ne leži vraže, centralna ne radi. Prvo odnesem sutradan ključ, sve ok. Negde mi ostalo da mi je prethodni vlasnik rekao da auto imam alarm. To me i pitao bravar u Zemunu, rekao da skinem alarm i to je to. Dođe čovek koji se bavi alarmima i ne može da nađe alarm, tvrdi da nema alarm?! Sve vreme auto KCS.I on čovek pokušavao da upali, ni da čuje da spoji. Vergla lepo na kablove.
Ajde šlep i kod elektroničara, gde počinje agonija sa njim. Ne bih da pominjem ime, držao mi je auto 2 nedelje, ne odgovara na poruke, javi se on na telefon, kaže bio sam vamo, bio sam tamo, sutra ću. I tako to traje, dobijam informaciju od njega da je sve"pobrljavilo" da mu ništa nije jasno oko BSI-a, BSM-a, motornog kompjutera...
Ne može da nađe kodove, da programira itd, pokušava. Juče mi šalje poruku: ne mogu da ti rešim auto, ključevi su ispod sedišta. Svratim do njega, pozdravim se, nema ideju šta da radim i gde da idem. Sada čekam sledeću nedelju da mi auto primi drugi elektroničar.
Raspisao se jesam, nejasno mi da li je moguće da svi podaci tako pobrljave, da ne može da nađe kodove za moje delove.
Verujem da će drugi elektroničar rešiti problem, da li neko ima ideju šta se ustvari desilo i da li mogu nekako da rešim taj problem blokade kad god skinem kleme.
Hvala unapred svima, pozdrav.



Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brat je imao nesto slicno.. Njemu se otkljucavao i zakljucavao sam, brisaci se ukljucili sami od sebe. Probali na kablove, gurku, nista. Na kraju otisli uzeli akumulator i proradio kako treba. Generalno ako si iz Beograda mogu da preporucim elektricara u Mihajla Todorovica i Dragana gore u Mirijevu ako ti akumulator ne resi problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...