vlada_ivana 23 Posted April 14, 2023 Imam mali problem sa autom (nadam se da je mali). Pri ubrzavanju, dešava se da vuče kao u talasima. Dijagnostika ne prikazuje nijednu grešku, zamenjene su svećice, MAP je čist, poluga na vakum ventilu turbine se pomera normalno. Pri konstantnoj brzini, kao i na leru, auto najnormalnije radi, bez variranja obrtaja. Pomalo me iznenađuje potrošnja pri 130 km/h koja je 8-8,5 litara, gradska vožnja po BG je oko 10,5 l. Ono što mi pada na pamet je da nešto nije u redu sa turbinom ili overboost ventilom, mada postoji još jedna opcija koja je malo verovatna, da je zadnji lonac koji je zreo za zamenu zapušen i da mu to pravi problem. U izveštaju sa tehničkog u Slo koji sam dobio kada sam uzeo auto, svi parametri su u granicama normalnog, tada da isključujem da nešto nije u redu sa lambda sondom ili katalizatorom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
darko99 4 Posted April 14, 2023 Vuče stane vuče stane vuče ili ima samo jednu "knedlu" Quote Share this post Link to post Share on other sites
vlada_ivana 23 Posted April 14, 2023 Vuče-stane-vuče-stane Quote Share this post Link to post Share on other sites
darko99 4 Posted April 14, 2023 Meni to najviše liči na problem sa vazduhom. Da je moj, prvo bih ga nakratko provozao bez kutije filtera vazduha da vidim kako se ponaša. Onda bih zamenio lonac kada je već za zamenu a onda bih očistio klapnu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vlada_ivana 23 Posted April 14, 2023 Zamenio sam filter vazduha, isto se ponašao i sa starim i sa novim filterom vazduha. Ovo se dešava pri brzinama preko 90 km/h. Otići ću kod Ljube da napravi zadnji lonac pa ću videti. Potrošnja mu je veća nego kod kod moje Alfe 159 karavan sa 150 ks. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 5121 Posted April 14, 2023 Kakvo ti je crevo turba ? I minimalna rupica/prorez ume da napravi carlamu u pritisku istog. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vlada_ivana 23 Posted April 14, 2023 Nova creva su stavljena prošle godine, račune sam dobio uz auto, vidi se da su nova Quote Share this post Link to post Share on other sites
vlada_ivana 23 Posted April 15, 2023 Rešio sam problem što se tiče ubrzanja, sad radi kao normalan turbo benzinac. Promenio sam creva koja vode od overboost ventila, stavio sam creva promera 5 mm, bila su 4 mm i sada normalno radi, ostaje samo da vidim da li će se to odraziti i na potrošnju. 2 Mijailović P. and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vlada_ivana 23 Posted July 7, 2023 Usput sam promenio i overboost ventil, definitivno je i on bio na samrti, pošto je sad potpuno drugi auto. 2 Reacher Gilt and Mijailović P. reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vlada_ivana 23 Posted September 9, 2023 (edited) Malo sam se zanimao sa farbanjem volana. Kako je na bravu volan izuzetnog kvaliteta i lak se oljuštio sa njega, uzeo sam od obućara malo crne boje za kožu i malo laka. Zaštitio volan (a i sebe) da ne ofarbam nešto što ne bi trebalo, sa šmirglom 1200 i 2000 skinuo površinski sloj laka (ono malo što ga je ostalo), odmastio volan sa medicinskim benzinom i alkoholom, pa iskoristio sunđer za sudove da nanesem farbu. Boja se brzo suši i posle 10 minuta sam naneo još jedan sloj boje, pa još jedan. Nakon dva sata, sloj laka i rešeno. Nije nešto posebno, ali bez skidanja volana, sasvim pristojno u odnosu na ono kakvo je bilo. Edited September 9, 2023 by Ivan Sredjene slike Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25460 Posted September 9, 2023 (edited) Danas se sve to resava za smesnu cifru, u odnosu na ranije. Ako se auto ostavlja iole duze u vlasnistvu, ne bih razmisljao ni sekunde, razlika je du*e i glava (i vizuelno a pogotovo u osecaju tokom voznje, prijatnije na dodir, nema klizanja). Pogotovo vazi za starije verzije Brava i GP, gde je koza volana/menjaca ocajnog kvaliteta i uglavnom ofucana. Od restyle je na oba modela to ispravljeno. On 11/30/2021 at 4:15 PM, Ivan said: A evo i par fotki konacnog rezultata, montirano kod mene na Sportu: Edited September 9, 2023 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites