MilosV7 47 Posted April 7, 2023 (edited) Pozz drugari, na mojoj kromi 2009, na kojoj imam noviji multimedijalni uređaj sa navigacijom, od nedavno imam problem. Čovek iz Кragujevca mi je ubacio SD karticu sa mapama cele Evrope i to je radilo savršeno duže od godinu dana. Jednog dana bukvalno sam se vozio, mape radile, izađem do prodavnice i uđem opet i od tad auto ne nalazi GPS satelite. Uglavnom dole piše visible satelites: 8-9 međutim od tad je 0. I evo već mesec dana je nula, ne pomaže skidanje kleme i slično. Na jednom forumu sam našao da je kvar na lančiji delta bio u anteni. Кažu da je i gps i radio antena na krovu u jednom modulu, to kad je zamenjeno bilo je okej. Ima li neko iskustva ili saveta? Našao sam na КP da čovek prodaje od Lancia Lybra antenicu koja dosta liči. takođe još jedan problem koji mi se odavno javio rekao bih sam od sebe jeste da mi kilometraža na bordu nonstop treperi. Ima li leka za to.. Edited April 7, 2023 by neshaoct formatiranje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20221 Posted April 7, 2023 (edited) Riknulo ti je (ili izgubilo vezu) nesto od uredjaja na CAN magistrali. Vidi dijagnostikom sta je u pitanju. Radi li ti Blue&Me, na to uvek prvo tipujem ? Bilo sta moze i da se iskljuci iz konfiguracije ako ti ne treba (i izvodljivo je), jednostavnim pustanjem Proxy Alignment procedure. Koja pegla Body Comp na novu konfiguraciju. Apropo GPS (imao sam identicnu InstantNav navigaciju na bivsem Bravu) - imas i testni meni na samom uredjaju, preko koga mozes da proveris prijem satelita, verzije hardware ili firmware... Ako ne hvata nista - ili je u problemu neki od kontakata ili sam GPS reciever u bazi antene na krovu. Mislim da je i to moglo da se iscacka dijagnostikom (ne tom ugradjenom u uredjaj, nego MES i sl.). 8 hours ago, MilosV7 said: Našao sam na КP da čovek prodaje od Lancia Lybra antenicu koja dosta liči. Nije bitan izgled, nego vrsta konektora . Ako neces da kupusas krov i juris originalnu antenu koje su em retke em skuplje (imas OVDE moj DIY za Bravo, verovatno je kod Crome samo varijacija na temu)... Imas uvek jeftinu i jednostavnu soluciju, u vidu aftermarket GPS antene. Imas ih kod nas po KP za 10-15 EUR nove, mozes i da narucis sa Alija za manje. Samo vodi racuna da za InstantNav moraju da budu sa FAKRA prikljuckom. A rade lepo i kada su pozicionirane iza samog InstantNav, mozes da razvuces i ispod table do A stuba, kako ti je volja... Obicno su sa dodatnim magnetom sto je super olaksanje za montazu, imam neke slike po telefonu kada sam radio ljudima, pa cu ti postaviti. Edited April 7, 2023 by neshaoct formatiranje 1 MilosV7 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilosV7 47 Posted April 7, 2023 (edited) @Ivan hvala puno na detaljnom odgovoru. što se tiče Blu&me, funkcioniše. Čita USB i muziku sa njega. Кažem ti, bukvalno odjednom sam izgubio satelite. Ćiribu - ćiriba. Probaću da potražim taj meni za ispitivanje jačine signala. Takođe, u Кragujevcu ne znam da li imam nekog sposobnog da odradi proksi peglanje na kenbusu. Sve što mogu da dobijem ovde je multieku sken i to je to Edited April 7, 2023 by neshaoct formatiranje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola031 998 Posted April 7, 2023 @MilosV7, pa Multiecuscan se i koristi za Proxy. Mogu ja da ti uradim, ali sam tek iduce nedelje u KG, ako ti to nije kasno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20221 Posted April 7, 2023 1 hour ago, MilosV7 said: Probaću da potražim taj meni za ispitivanje jačine signala. Mislim da se duze drzi "Menu" dugme na InstantNav, nakon cega se otvara taj servisni meni. Prodao sam auto pa ne mogu da proverim, ali mislim da bese tako. 8 hours ago, Ivan said: imam neke slike po telefonu kada sam radio ljudima, pa cu ti postaviti. Evo pronadjoh slike. Uzeo sam GPS antenu ovde kod nas preko KP, za 1500 kinti svojevremeno. Bitno je samo da konektor bude FAKRA, zbog ulaza na InstantNav: Radilo je solidno i ubaceno samo iza navigacije ispod luftera. Ali je signal naravno bolji kada su sateliti i opticki vidljivi, pa sam je izvukao ispod tapacira i montirao na A stub. Rekoh vec da ima magnet, pa je super za montazu, samo izaberes mesto: Radi odlicno, maltene kao fabricka: Komplikovanija opcija je da juris fabricku bazu antene na krovu i menjas je komplet. Em su redje, em su skuplje, em moras da kupusas tapacire u gepeku i spustas nebo auta. Doduse, uvek sam za fabriku, ali i ovo sasvim lepo radi posao bez i jednog problema. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilosV7 47 Posted April 10, 2023 On 4/7/2023 at 9:16 PM, Nikola031 said: @MilosV7, pa Multiecuscan se i koristi za Proxy. Mogu ja da ti uradim, ali sam tek iduce nedelje u KG, ako ti to nije kasno. Тек сад видим поруку. Што се мене тиче, није ми касно никад. шаљем ти поруку у инбокс да се договоримо-) Quote Share this post Link to post Share on other sites