Jump to content
FAS Goran
dach@

F1: Saudijska Arabija 2023

Recommended Posts

Prvi i drugi trening

Lekleru zamenili kontrolnu jedinicu trecu u ovoj sezoni, tako da ga ceka kazna pomeranja 10 pozicija.

Aston Martin i Alonso potvrdili da imaju brzinu i da je bolid odlican ove sezone

Alpin oba vozaca imaju dobar tempo i brzi danas na oba treninga.

Jedino jos vredan pomena danas je Hulk sa Haas om

 

FrbeNTEWAAw8sOG.jpeg FrbePphXsAADpzb.jpeg FrcNLOiWAAQSn7T.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kvalifikacije

Maxu otkazao menjac u q2 kasnije su prijavili da je pukla poluosovina. Uglavnom za sada startuje sa 15-ste pozicije ako ne bude jos neka zamena delova,sto je moguce da iskoriste gubitak jos par pozicija ne menja nista.

Perez odlican jos jedna pol pozicija. Lekler drugi ali ima kaznu .Alonso opet koristi greske i odlicna druga pozicija nakon kazne za Leklera 

 

Trka u nedelju 18-00 h

 

FrhZby9XoAEhSYU.jpeg FrhVe5xWYAcgWeq.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakva glupost od kazni za Alonsa prva od 5 sek. a pogotovo druga kazna od 10 sek. sto je neko u delicu sekunde dotakao bolid kad su odradjivali kaznu.

Perez odlican uzeo bi i najbrzi krug da ga nisu cimali.

Ferari bas los tempo u trci ako ne donesu neko unapredjenje tesko ce i Mercedes da prate

 

FrmwfLsX0AMLdgI.jpeg Frmkg31XwAQNDoV.jpeg Frmq3G_WYAAASES.jpeg Frmsu7SXsAQVZom.jpeg

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perez u Saudijskoj Arabiji upisao petu pobedu karijere

 

perez f1 01.jpg

 

Meksički vozač Sergio Perez je pobednik trke za Veliku nagradu Saudijske Arabije koja je večeras vožena u Džedi. Saudijska Arabija je druga stanica ovogodišnjeg šampionata u Formuli 1, a nju će najduže pamtiti Sergio Perez, koji je tu stigao do pete pobede u karijeri dok je na drugom mestu završio njegov klupski kolega Max Verstappen.

 

Prva dva mesta su pripala vozačima Red Bulla, a Verstappen je, uprkos drugoj poziciji, zahvaljujući najbržem krugu trke zadržao vodstvo u generalnom plasmanu. Red Bullovim vozačima se u prvom trenutku na pobedničkom podijumu pridružio Fernando Alonso. Iako se činilo da je Alonso upisao 100. pobednički podijum u karijeri, on mu je naknadno oduzet jer nije pravilno odradio kaznu. Treće mesto je nasledio vozač Mercedesa George Russell, dok je Alonso pomeren na četvrto mesto. Perez je na čelo stigao u četvrtom krugu i od tog trenutka je držao prvu poziciju do samog kraja. U 18. krugu odustajanje Lancea Strolla je donelo neizvesnost, pošto je tada na stazu izašao safety car. To je omogućilo Verstappenu da se probije na petu poziciju, iako je startovao sa 15. mesta.

 

Naredna trka je zakazana za 2. april kada će se voziti Velika nagrada Australije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ponistena druga kazna za Alonsa zbog dodirivanja bolida dok je odradjivao kaznu od 5 sek. Tako da je Alonso na kraju treci kao sto je i zasluzio u trci. Ovo je Alonsu 100 podijum

 

FrnfswSXoAAeJRT.jpeg FrnYzMOWwAEvpKN.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakav cirkus od odluka, taman pomisli čovek da ne mogu sebe da nadmaše sa pizdarijama i evo njih opet... Drago mi je što su mu vratili treće mesto svakako, zaslužio je, da su mu odmah nakon boksa javili da ima još jednu kaznu, 100% sam siguran da bi mogao bez problema da pobegne Raselu tih 10 sekundi, bez da se previše oznoji. AM ima trkački tempo, Alonso vozi bolje nego ikad.

 

Što se ostatka tiče, Red Bul je na drugoj planeti, oni lagano beže sekundu po krugu najbližem pratiocu u trkačkom tempu, smenjuju se iz kruga u krug ko će postaviti najbrži krug. Ove sezone ako iko uzme pobedu osim njih (na čist tempo - ne računam kvarove i vanredne okolnosti) svaka mu čast.

 

Ferari tragikomedija, šta oni najavljuju, kakve borbe za titule, pa oni su sporiji nego prošle godine, Mercedes ih je pobedio u trci bez ikakvih problema, Lekleru ne jave da ubrza tokom SC-a i on izađe iza Hamiltona, gospode bože isuse hriste, Aston Martin ih dobija na tempo, STROL OBILAZI SAINCA SA SPOLJNE STRANE TAMO GDE NIKO NIKAD NIKOG NIJE OBIŠAO NITI ĆE, da sam na Saincovom mestu, posle tog poteza bi lagano parkirao u boks i ne bi izlazio neko vreme među ljude. 

 

Takođe ono što će biti super zabavno ove godine je krljanje između Gaslija i Okona, samo da se Gasli još malo navikne na auto i da bude u egalu po tempu, ima jedno 3 udesa da naprave sigurno.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kazne su stvarno smesne i prva a o drugoj da ne pricam, cirkus klasican, upropascavaju f1 sa tim glupostima kao i na quali sto Sargentu brisu krug jer je nagazio belu liniju za pit gde nista nije mogao da dobije na vremenu.

 

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...