Jump to content
Goran

Recommended Posts

56 minutes ago, OMP said:

realno i ne koristim telefon u autu pa mi ne treba

Meni su npr. i na ConnectNav na Stilu i na InstantNav+Blue&Me na Nuova Bravu recimo bas koristile glasovne komande (koje malo ljudi uopste zna da postoje). Ne moras da juris nesto kroz menije, samo lagano direktno pozoves.

I naravno, MP3 muzika sa fleske.

Ovde po BG dosta vremena svakodnevno provedemo u autu. Tako da i pomenuti handsfree telefon itekako znaci u ovoj ludnici od saobracaja, gde su sve redji trenuci kada ne moras da budes maksimalno koncentrisan. Grozim se kada vidim njuske u kolima od ko zna koliko desetina hiljada EUR, sa telefonom na uhu, koji npr. skrecu i zbog toga ne mogu da daju migavac, prave zastoje, itd.

Valjda je tesko jednom odvojiti pola minuta i upariti telefon sa autom. I da se svaki iduci put on automatski poveze cim sednes.

Ili mozda misle da deluju bitnije za okolinu sa telefonom na uhu. A ne smesno, u automobilima sa danasnjom tehnologijom. 

Bar meni je Blue&Me, sa handsfree telefonom, MP3 sa USB i glasovnim komandama bio poprilicno koristan. 

Ko cesto koristi telefon pa mu treba i u toku voznje onda znaci BM ali meni uopste ne, ako i moram da obavim neki razgovor u toku voznje telefon je na drzacu i na spikerfonu za muziku mi je ok fleska to mi je u puntu stajalo zabodeno stalno a sad koristim aux i pustem preko telefona

Ja se i ne javljam dok vozim, kako smo dosli do toga da moramo biti stalno dostupni :) Do muzike je vise, nesto kvrcne i vise ne vidi usb, samo radio moze i nervira me blinkanje kilometraze. Desi se jednom msecno ili redje, kad odstoji ugasen proradi ponovo normalno, pa bih sredio to. A i pitacu da li ima mape da prorasi navigacija na onom malom ekranu.

Nislim i da imam clansku kartu, da mi je stigla relativno skoro, samo da je potrazim i vidim do kad vazi :)

Hvala na odgovorima.

Ako taj zvucnik odgovara za Cromu ostavi pa cu ga ja uzeti... Samo jos da proverim nekako da li su isti

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Otkad sam zamenio zvucnike blueme  se ni jednom nije blokirao :) 

Nego, pre neki dan me pokupi pauk u Mladenovcu. Bas sam bio besan na sebe jer imam onaj stanarski parking za zonu 1 koji mi vazi svuda u centru i ja debil stanem ispred policije na neko prosirenje, hteo da ulozim prijavu za tehnoloski kriminal, misleci da ce to trajati par minuta. Medjutim inspektor gnjavio, pa pricao sa cerkom... zenom... onda nesto kucao smisljao, trajalo pola sata i vise :) 

Kad sam izasao nema auta. 

Glupost kosta oko 14000 dinara i plus ce doci 5000 na kucu, kazna za pogresno parkiranje :rant:

Danas ga registrovao. 31800, gledam prosla bila 29500. Rekose mi da je leva opruga pukla, zakazao zamenu za ujutru, dal mi rece da je opruga 7000 plus ruke. 

Razmisljam da li je moguce da je pukla dok sam napravio krug od desetak kilometara pre tehnickog, negde sam procitao da treba zagrejati auto zbog izduvnih gasova. Mada. ako su me pustili sa oprugom bas bi pravili pitanje oko gasova :) Tek kad sam uzeo auto vidim ovaj znak na tabli, tu obicno bude pahulja kad je hladno, ili upozorenje na otvorena vrata, video bih ga, valjda, ranije :)

viber_slika_2026-02-20_15-55-19-391.thumb.jpg.c7c5e09b9125a97281b3015d259501eb.jpg

Kad sam posao castim ga sa hiljadu dinara i sad razmisljam da li je to malo :) A opet na 5-6000 koliko je tehnicki to je petnestak posto, ne ostavljam vise ni konobarima i frizeru.

Castio si ih sto su ti zeznuli neku od stopki :P

Proveri obe P21/5 sijalice, koliko se secam spoljni deo prstena je duplo vlakno (pozicija+stopka). Unutrasnji deo prstena samo pozicija od 5W.

Haha... ja rekoh nesto oko opruge pokazuje. Ajd videcu sutra kad odem da menjam oprugu. I, naravno, hvala na objasnjenju.

Ista situacija kao kod mene kad sam kupio brava, cuo sam da je nesto lupilo kad sam ga spustao sa ivicnjaka da ga natovarimo na slep, i na tehnickom cika vadi parce opruge :D Al isto su me pustili...

Moj ti je predlog da obavezno zamenis obe, kad je otisla jedna otici ce i druga, samo je pitanje vremena, plus zamenske nikad ne mozes da ubodes da budu potpuno iste tvrdoce kao fabricke, vec izandjane i malo spale, stajace ti auto ukrivo. Eventualno jednu mozes ako uzmes polovnu original tipa da se prikrpis, mada nema racunice. 

Ja sam inace platio opruge 5000din par, nemam pojma koje su, ali evo godinu dana rade posao.

Pitah majstora da menjam obe, desnu sam menjao pre godinu dana kad sam na ivicnjaku upropastio amortizer i nju, kaze ne treba, samo ovu sto je pukla. Videcu jos sutra kad ga oteram, narucio je samo jednu, mozda da iduce nedelje zameni i desnu.

Ma onda ne treba kad je relativno nova, mislio sam da je desna fabricka. 

Zamenio oprugu i stop sijalice. Pitao za menjanje u paru kaze ne treba. Opruga sach i sijalice 7200, ruke 5000 dinara. Realno ne vidim neku razliku, mada nisam naisao ni na jednog lezeceg policajca ili neku rupu :) Ne vuce u stranu ali nije ni sa tom puknutom vukao, jedino ako je pukla neposredno pred tehnicki. 

Samo na centriranje sad da odes i trebalo bi da ti ga dotegnu da bude prav ko strela ;) Idi kod naseg AC Djole za te stvari tamo ces videti sve kako lezi i sl. i ako treba nastelovace sve sto moze ;) 

@nemanja84bg što raditi centriranje, to je samo opruga, ne menja spone, kugle pa da poremeti nešto oko trapa. Ovo skines oprugu komplet sa amortizerom, zamenisa, vratiš, nema tu štelovanja da zamenska opruga bude kao stara. :ermm:

Sta znam, ja jednom godisnje i da nista ne radim odem na kontrolu , skoro preletim preko nekog parceta iskopa da kazes 2cm dubine i nije i jeste osetio ... imam utisak da cu opet morati da iskontrolisem ... mozda za opruge i ne treba al opet da budem siguran opet skida vraca ispomera, kad god je nesto oko trapa uvek idem i to obavezno pre toga poravnam pritisak na gumama, poslednji put kad sam bio doterano da sve pravo ko strela mada menjan je kraj letve neki deo sa gumom ... nisam bas iskusan kad treba kad ne ali jednom godisnje mi obavezno

Edited by nemanja84bg

Mislim da si pogrešio.Opruge i amortizere bi trebalo menjati u paru.Reglaza ne treba kad se to menja.

A sta znam, i ja sam citao da se menjaju u paru, ali ovi u servisu kazu da nema potrebe. Odem juce na reglazu i oni kazu da nema potrebe obe :huh:

Inace, reglaza 3500.

Svratim danas do vulkanizera, balansirao gume, ispravio jednu felnu. Kostalo 4400, castio momka koji je radio par stotina dinara.

Uradio juce mali servis. Rekao im i da pogledaju da li nesto treba da se menja, ide leto, putovanja :) Zamenili jedan stabilizator, ulje opet Eneos, neko premium hyper. Cena delova 12000 ruke 5000.

Pa ok, to je negde ta cifra sa svim tim delovima, bar mi deluje korektno. Nisam siguran koliko bi meni bio servis sa sve rukama kod mog majstora na 1.9mjet, sem sto bi ruke platio verovatno na 'castim' jer nikad nije hteo da mi kaze nit da mi naplati.

Malo sam izgubio korak sa 'diy / moj majstor' jerbo ovlasceni znamo kakvi su po pitanju cena .