Jump to content
FAS Goran
dach@

F1: Bahrein 2023.

Recommended Posts

Počinje nova sezona formule 1.

Današnje kvalifikacije uglavnom su završene kao i završnica prošle sezone. Aston Martin je dosta poboljšao bolid i verovatno 4-ti tim ove sezone .Alonso odlične kvalifikacije peta pozicija je postavljena iz jednog pokušaja,Strol povredjen i realno je mogao da propusti ovu trku . Hulk se super snašao nakon povratka.

Kvalifikacioni krug je jedno sad treba da vidimo sutra i trkački tempo

Trka u nedelju 16-00 h

 

FqY3wYHXgAAcr-I.jpeg FqZEgOLWwAE8W5-.jpeg

FqY1pZkXwAE5N5p.jpeg

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozači Red Bulla spremno dočekuju trku nakon 1-2 rezultata u kvalifikacijama

 

Verstappen i Perez će prvu trku sezone započeti iz prvog startnog reda.
''Juče smo imali nešto teži početak vikenda i nisam mogao da pronađem svoj ritam. Ipak, na kraju smo uspeli sve da složimo i veoma sam zadovoljan pol-pozicijom. Drago mi je i zbog ekipe. Ponovo imamo dobar auto i Checo je tu u vrhu i jedva čekam trku'', izjavio je Verstappen.

''Bila je baš izjednačena borba. Ne sećam se kada je bilo ovako tesno u sve tri kvalifikacione sesije. Zato ne smete da pravite greške. Ja nisam bio potpuno zadovoljan balansom, ali sjajno je imati ovakav start i pored toga. Bolje smo podesili bolid za trku i nadam se da ćemo sutra ostvariti dobar rezultat'', rekao je Perez.

 

Leclerc: Odlučili smo da sačuvamo set guma za trku

 

leclerc_bahrain_gp_2023_q.jpeg

 

Monačanin je potvrdio da je Ferrari odlučio da sačuva set svežih mekih guma za trku i da zato nije izlazio drugi put na stazu u Q3.
''Nije bilo ikakvih problema sa bolidom na kraju Q3. Definitivno smo bili u borbi za pol-poziciju i to je sjajna vest za nas. Iskreno, nisam očekivao to nakon testova i slobodnih treninga. Međutim, uspeli smo da pronađemo tempo za kvalifikacije, ali moramo da imamo u vidu da smo u trci verovatno malo lošiji u odnosu na Red Bull. Mislim da smo sada svakako u boljoj situaciji pošto smo sačuvali jedan set guma iz Q3. Po meni je bolje da krenemo sa trećeg mesta na novim gumama nego sa čela na starim'', izjavio je Leclerc.

 

Pomešana osećanja u Haas-u nakon kvalifikacija u Bahreinu

 

Nico_Hulkenberg_Haas_VF-22_VN_Bahreina_K

 

Nico Huleknebrg imao je dobar povratak u šampionat, dok je njegov timski kolega sesiju završio u prvom delu.
''Ja sam imao gužvu na stazi u poslednjoj krivini u drugom pokušaju. Bilo je blizu, izgubio sam za malo. Ovo malo peče, ali trka je sutra nadam se da ćemo biti bolji. Ima još stvari na kojima trebamo da radimo, videćemo kako će biti na trci'', izjavio je Kevin Magnussen.

''Nije bio to najbolji Q3, ali neću dozvoliti da mi to uništi moj dan. Mislim da je bio poprilično solidan, srećan sam kako sam uspeo da proizvedem svoje krugove. Već juče smo primetili kako smo u tempo po jednom krugu u dobroj formi i da možemo da budemo konkurenti, ali sve ćemo saznati sutra. Postoji veliki entuzijazam, očekujem tešku borbu na trci i uzbuđen sam zbog toga'', kazao je Nico Hulkenbereg.

 

Norris: Možemo da se trkamo sa jedanaestog mesta

 

norris_bahrain_gp_2023_q.jpg

 

McLarenov vozač nije uspeo da prođe u Q3, ali na kraju njegov tim nije bio ni približno loš kao što su mnogi očekivali.
''Nije bilo lako sastaviti dobar krug. Nisam se osećao savršeno u bolidu, ali mislim da je jedanaesto mesto solidno i u dobroj smo poziciji sa koje možemo da se trkamo. Svi su mnogo bliže jedni drugima, posebno u sredini poretka. Imamo više rivala. Čeka nas teška trka, ali jedva čekam da počnemo da se trkamo'', izjavio je Norris.

 

Bottas: Čini se da je konkurencija krila tempo

 

bottas_bahrain_gp_2023_q.jpg

 

Alfa Romeo nije uspeo da prođe u Q3, iako je to bio cilj tima pred početak vikenda.
''Verovao sam i nadao se da ćemo biti u Q3. Međutim, videli smo da su neki timovi imali nešto više u džepu. Mislim da su nam na kraju nedostajale tri desetinke za prvih 10 i to je ipak previše. Ipak, to je tempo u jednom krugu. Videćemo kako će biti sutra. Trkački tempo nam je u prošlosti bio jača strana i nadam se da ćemo imati dobru borbu sa rivalima'', izjavio je Bottas.

 

Alonso oduševljen: Za nas je ovo do juče bilo nezamislivo

 

alonso_bahrain_gp_2023_q.jpg

 

Dvostruki svetski šampion konačno ima dobar bolid i to je potvrdio na današnjim kvalifikacijama.
''Definitivno nisam očekivao ovakve prve kvalifikacije kada sam potpisao za Aston Martin. Neverovatan rezultat i bolid. Ali ovo je tek početak i bolid na kojem ćemo nastaviti da radimo. Imamo dobru platformu za razvoj u narednim nedeljama i mesecima. Start iz prvih pet u prvoj trci je zaista sjajan. Uživamo u ovome. Delovalo je kao previše dobro da bi bilo istinito, ali evo nas u kvalifikacijama i opet smo u vrhu. Ovo je do juče bilo nezamislivo za nas. Jedna od snaga ovog bolida do sada je bio trkački tempo i mala degradacija guma. Već sada smo blizu podijuma i pokušaćemo da iskoristimo prilike koje nam se ukažu'', izjavio je Alonso.

 

Hamilton: Sjajno je to što smo uspeli da se nađemo u Q3

 

Lewis_Hamilton_Mercedes_W14_VN_Bahreina_

 

Lewis Hamilton ostvario je sedmo startno mesto na kvalifikacijama za VN Bahreina, ali on nije bio najsrećniji ovim učinkom. Britanac nije bio zadovoljan kako se W14 ponašao ali je bio pozitivan time što su ipak ušli u završni deo kvalifikacija.

''Probudio sam se ovo jutro razmišljajući da ćemo biti dosta iza, ali sjajno je to što smo uspeli da se nađemo u Q3'', kazao je Hamilton za Sky Sports. ''Radili smo puno tokom noći sa inženjerima i ljudima nazad u fabrici i danas smo napravili korak napred. Bolid je bio življi tokom jutra u odnosu na dan ranije zbog čega smo mislili da smo u drugoj poziciji. Onda su počele kvalifikacije i bolid više nije bio u tom stanju.'' On je dodao da je svašta moguće tokom 57. krugova na VN Bahreina. ''Mislim da smo uhvatili dobar pravac kada su u pitanju moja podešavanja. Nadam se da će ona dobro da rade sutra. Tokom tempa po jednom krugu mi smo kasnili oko šest desetinki, ništa nije nemoguće ali moramo da budemo pozitivni. Svi u fabrici naporno rade i znamo kako da smanjimo razliku. Moramo da ostanemo fokusirani i da krenemo napred i da forsiramo kao nikada pre.''

 

preuzeto sa - pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trka rezultat

Videlo se na kvalifikacijama da je sve isto kao prošle godine samo niko nije očekivao baš ovakav trkački tempo Red Bull a.

Aston Martin odličan bolid i fantastična vožnja Alonsa,tokom cele trke je napredovao. Skalp oba Mercedesa i jedan Ferari. ne znam šta još treba da Mercedes vidi da ovakvi bokovi ne rade posao . Vilijams je isto napredovao od prošle sezone malo ali ipak napred.

FqeDm5pX0AQDnWV.jpeg

FqeFgGRWcAM45RT.jpeg

FqeHVE4WAAIbk7T.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Generalno dosadna trka videlo se od pocetka jedino zadnjih 20ak krugova kao nesto malo zanimljivo kad ih je Aloso pojurio, RB klasa iznad svih, jaci nego prosle god, prosetace se i ove sezone kroz sampionat.....koliko je aston dobar dokazuje i povredjeni trecerazredni vozac Strol koji laganica drzi Rasela pola trke. Dzabe mercu sto ima dobar motor, sto aston dokazuje, kad nemaju ostalo, bruka, postali su 4. ekipa na gridu, prosle god su bar bili 3. :) mada prva je trka nista ne mora da znaci ali naslucuje se

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/5/2023 at 3:47 PM, knezevic76 said:
Idemo Alonso default_).gif
 


Au, kako mi je bilo drago da gledam Alonsa i u vožnji i na podijumu. Još ako mu se Strol priključi sa malo boljom vožnjom pa da uzmu treće mesto u šampionatu konstruktora, a možda i drugo ;)
Ferrari je nastavio tamo gde je stao prošle sezone. Onaj tempo im je maksimum, plus ne mogu da izađu na kraj sa tvrdim gumama , opet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tempo Red Bula je zastrašujuć, a ono što još više treba da brine konkurente je da je RB odradio dva stinta na korišćenim mekim i u tom periodu odmaglio 20 i 10 sekundi ispred trećeplasiranog, dok su se ostali mučili na 2 stinta sa tvrdim. Namestili su taj auto za tri zlatne medalje i čini mi se da je šampionat gotov i pre nego što je počeo.

 

Ono što će super zanimljivo biti je borba za drugo (treće) mesto, Ferariji u dobrom starom stilu ne znaju gde se nalaze, imaju Q tempo, ali trka katastrofa, potrošnja guma očajna, pouzanost očigledno ni blizu željene, a Sainca neću komentarisati.

Alonso objasnio kako se vozi, Aston je konačno napravio taj auto da valja, vidi se uticaj RB inžinjera koje su pokupili pretprošle i prošle sezone. Čak je i botina Strol uspeo da pobedi Rasela u direktnom duelu na stazi, iako povređen. To dovoljno govori o tempu Astona u trci.

 

Mečka tuga za sad, ubili su crvene gume za 10 krugova, oni čak i da promene taj čuveni koncept ne vidim da će napraviti nešto više ove godine, kasne godinu dana za RB-om u razvoju tog auta.

 

Što se ostatka grida tiče - pošto sad nema više Latifija, ostaju nam Strol i Okon da se bore za titulu najvećeg mentola, mada Strol sada ima auto ispod sebe, Okon objasnio po ko zna koji put, loša pozicija na startu, oštetio prednje krilo u trci, prebrza vožnja kroz pit lejn, sve čestitke. 

Vilijams odličan obzirom na sve, Botas kao i prošle sezone krenuo jako, Haasovci i AT slabi baš. Gasli vrhunski odvezao trku sa poslednjeg mesta, očekujem da će uništiti Okona ove sezone samo da ima pouzdan bolid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...