Mijailović P. 3717 Posted April 15 Realno, sad je i lepši i bolji. 3 5 nemanja84bg, OMP, shuxx and 5 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8233 Posted April 15 Svaki drugi vlasnik ovog brava krije tablice Sent from my SM-A346B using Tapatalk 1 vagenovac reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 22352 Posted April 16 11 hours ago, shuxx said: Poruči i za mene ;-) Kako si čudno napisao Pokloni i meni 2 shuxx and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3774 Posted April 16 (edited) Ja moj punto i ne vidjam a na 2km je od mene a kolega i fotke i izvestaje dobija od novog vlasnika iz drugog grada Edited April 16 by OMP 3 shuxx, knezevic76 and nobutado reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8532 Posted April 16 Novi vlasnik Brava je rezervisao Musu, kad budem hteo da je prodam, pošto se uverio u odrźavanje i stanje Brava. Sent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1822 Posted April 16 Sto bi nas narod rekao, "hvalite me usta moja". 5 2 Reacher Gilt, knezevic76, ISV_01 and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8532 Posted April 16 Pa kad neće drugi Sent from my SM-S926B using Tapatalk 2 3 MS PK, alfini0507, shuxx and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3774 Posted April 16 Pa za bravo i odrzavanje je valjda zasluzan i Ivan mozda i vise, nemoj samo ti da skupljas zasluge, doduse jesi ga ti prodao i novi vlasnik tebe gleda ali.... 1 knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8532 Posted April 16 Jeste, ima istine, al ja sam u novcu možda i više uložio nego prethodni vlasnik, a ko se gleda procentualno posedovanje/kostanje i još ja vozio 2 a prethodni 5 godina. Ne računamo samo lickanje .Kako god, svi automobili imaji isti tretman kod mene, nebitan brend, godište itd, kao i kod većine ljudi kojima auto nije samo prevozno sredstvo (većina na forumu je takva) i drago mi je što sadašnji vlasnik ima isti stav. Sent from my SM-S926B using Tapatalk 3 shuxx, Mijailović P. and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8532 Posted April 16 BTW sad kad je otoplilo, parking senzori rade. Mislio sam da senzor ili crkne ili ne. verovatno možda treba malo kontakt spreja.Sent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3774 Posted April 16 (edited) I ja isto sve to volim da sredim i lickam a iskreno sledeci vlasnik sta ce da mu radi me ne interesuje. moguce da je povukao neku vlagu pa se sad osusilo, probaj sve kontakte da naprskas verovatno ce imati svrhe Edited April 16 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8532 Posted April 16 Veliki servis na Musi je rađen 2021 i od tad je prešao 30000km. Danas baš nađoh taj podatak.Može moderator da odvoji sve ovo o Musi u posebnu temu, aki ga ne mrziSent from my SM-S926B using Tapatalk 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3774 Posted April 16 (edited) Kod mene na alfi pre 2 god i nekih 35k km tako da za sad necu nista da diram, skidao sam poklopac da bacim pogled na kais i vidi se da je svezi kao i spaner, jos se sija. Edited April 16 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8532 Posted Saturday at 01:20 PM Nakon 800 pređenih kilometara prvi problem sa Musolinijem.Glavi mi papučica kvačila kad je u najnižem položaju, ustvari, kad auto nije u brzini hoće i da se vrati, kad ubacim u brzinu, neće da se vrati. A inače kad stiskam pedalu, škripi i ide otežano.Ne znam kakav je sistem kod Muse, al mi deluje da je neki cilindar, ima u kabini i neki pre kvačila u motornom prostoru, taj škripi.Sva sreća pa nisam daleko odmakao od kuće Sent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3774 Posted Saturday at 02:21 PM (edited) 99% cilindar kvacila i to onaj na pedali, imao sam par takvih slucajeva a po nekom nepisanom pravilu trebalo bi zameniti i onaj na menjacu o istom trosku, to sto skripi nije signal da ne valja na mnogima oni na kvacilu hoce da skripuckaju pa teraju jos iha, takodje sam imao i te slucajeve, ako je vlazan onda je u problemu, isto i za onaj na pedali ali on i ne mora da vlazi vec moze da pretače iznutra i da gubi druk sto je cesci slucaj. Edited Saturday at 02:22 PM by OMP 2 silenci and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8532 Posted Saturday at 08:56 PM Ma menjaću oba, svakako. Dobro je da su oba spolja , da nije kao kod Brava u menjaču pa mora menjač da se otvara itd.A to što "škripucka" nije kao na Bravu s vremena na vreme kad škripuće pedala. Ovde je odjednom počeo da škripi taj u motornom prostoru da se ljudi okreću na ulici Maločas svratio do auta, kvačilo kao u sir bez ikakvih zvukova i problema. Tačno kad se ugreje krene da glavi i otežano vraća.Sent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
nobutado 47 Posted Sunday at 01:03 PM Čest slučaj kod Puntića je pojava škripe cilindra u motornom prostoru, vidi kod Gorana, prilično uspešno remontuje postojeći cilindar.Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka 2 knezevic76 and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3774 Posted Sunday at 02:59 PM (edited) glupo je remontovati deo koji kosta 30e i moze svuda da se kupi, jer ni taj remont nece biti nesto znacajno jeftiniji, razumem remont kad je dzabe ili za deo koji je tesko naci ili je mnogo skup ali za ovo nema smisla Edited Sunday at 03:00 PM by OMP 1 knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nobutado 47 Posted Sunday at 03:37 PM Možda i nije, imajući u vidu kvalitet zamenskih cilindara.Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka 3 Reacher Gilt, stex_pb and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Flex 1847 Posted Sunday at 11:23 PM glupo je remontovati deo koji kosta 30e i moze svuda da se kupi, jer ni taj remont nece biti nesto znacajno jeftiniji, razumem remont kad je dzabe ili za deo koji je tesko naci ili je mnogo skup ali za ovo nema smislaA neretko se desi da su zamenski delovi krs kvaliteta (ne kazem za konkretni cilinar jer ne znam).Sent from my SM-S918B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1822 Posted Monday at 06:51 AM Ti cilindri samo i iskljucivo Sachs! Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3774 Posted Monday at 07:38 AM (edited) Sto se tice proizvodjaca ne znam, ja a i neki drugari smo stavljali svojevremeno meteli i gurali su par godina bez problema sto ja znam, na jednom cilindru na pedali sam uradio reparaciju tj zamenio gumice, drzalo je to par meseci i opet pocelo da zeza pa sam stavio nov meteli, vozio auto 2 god i prodao. U fimi smo na par automobila menjali te cilindre, sto na pedali sto na menjacu, ne znam koje proizvodjace su stavljali, ali verovatno neke najjeftinije i koji su mogli u trenutku da se kupe u radnji, evo rade godinama bez problema. Edited Monday at 07:39 AM by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8532 Posted Monday at 11:12 AM Ostavih auto kod majstora. N aprvu loptu reče da onaj cil na pedali da je ok, onaj ispred menjača raspala se manžetna i jos nešto. Inače vozio ga ja jutros, sve kaonu sir i onda krene lagano da se teže vraća, kao da ima neki otpor pri vraćanju. Svakako, rekoh mu da menja sve što misli da treba.Sent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3774 Posted Monday at 11:41 AM Taj na pedali i ne moze golim okom da vidi dal je ok a taj na menjacu je svakako za zamenu ako otisla manzetna zbog toga verovatno i skripi Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8532 Posted Monday at 12:33 PM Pa dobro, rekoh na prvu loptu za taj na pedali, vidi se cilindar ispod pedale, nema curenja nigde, ni u kabini ni van nje, sve suvo, sva sreća pa ima prostora na Musi da se čivek lepo zavuče. Provozao ga malo, stiskao i rukom, ma sve kao u puter al onaj u motornom delulu se čuje.Na njega je i posumnjao odmah. Sent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites