OMP 3697 Posted January 24 (edited) Pa cim je malo toplije napolju brze greje i motor bas sam pratio ovih dana, pre zamene termostata idem 3km do posla i ne stigne mi na radnu vec na crticu ispred, pri istoj spoljnoj temp. sa novim termostatom dodje na radnu taman tu kad stignem na posao, sad kako je malo otoplilo, tipa jutros je bilo +5*c vec na 2. km postigao radnu. Edited January 24 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8493 Posted February 14 Malo opran pred kišuSent from my SM-S926B using Tapatalk 11 Reacher Gilt, Ivan-Topola, shuxx and 8 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8196 Posted February 14 Lep je stvarno, ima sve sem motora Sent from my SM-A346B using Tapatalk 1 4 darkman14, Reacher Gilt, knezevic76 and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8493 Posted February 15 Traktore volim.ali samo na njivi Sent from my SM-S926B using Tapatalk 3 2 Zakeralo, shuxx, Reacher Gilt and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 3052 Posted February 15 (edited) Ej, kad smo kod poljomehanizacije... juče prvi put sedo' u Stajlo, 3V 1.9jtd, '06 godište. Pazario komša, pa reko' da vidim šta sam to u životu propustio ... Kaže on meni, 'esi vid'o kakav auto? 150ks, Ide k'o zmaj, motor radi, a ne čuje se! Edited February 15 by Reacher Gilt 1 1 darkman14 and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15364 Posted February 15 Ma koliko ne voleo automobile sa 3 vrata. Stilo 3V ima veoma lepu liniju. I verujem da je zabavan sa tom snagom... 4 Ivan-Topola, silenci, Grafit and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 3052 Posted February 15 Imaš pravo, moram da priznam da ima upečatljiv, vanvremenski dizajn. Povlačim ono što sam otoič izjavio, da izgleda kao da je tesan sekirom. A dobro i ide, ne mogu da kažem, skoro kao moj bivši Bravo. Nisam doduše dugo uživao u toj zabavi, samo jedan đir po gradu izvezo'. Ali sam i pored toga uspeo da se kvalitetno ukočim u onom sedištu. Da se javno obesi za 00 onaj ko ih je projektovao! Ja se ne namestih nikako, a nit' sam visok, nit' sam krakat. Majko mila ... 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21256 Posted February 15 (edited) 3 hours ago, shuxx said: Ma koliko ne voleo automobile sa 3 vrata. Stilo 3V ima veoma lepu liniju. I verujem da je zabavan sa tom snagom U svoje vreme je imao vrhunski dizajn, brdo opreme i u osnovnoj verziji, odlicne i pouzdane 1.9 motore. Vreme kada su 3v verzije generalno bile itekako popularne, za razliku od danas kada se maltene vise i ne prave. Pisah nekad, prvi put sam 3 Porte, a i Stilo generalno video 2002., na moru u Dalmaciji. Penjem se pesaka uzbrdo, stoji mi bokom okrenut na "T" raskrsnici. I to ni manje ni vise nego Abarth petak, na zabarskim tablama. Sa sve pragovima, kacketom, 17'' Blade felnama, segmentnom panoramom, ksenon farovima, ConnectNav+ navigacijom, koznim sedistima, gomilom dugmica u kabini... Gledam onu siluetu sa agresivnim linijama, visokom i strmom linijom bokova, masivan i razvucen sa visoko postavljenim stopkama gledajuci od nazad. Reko' sta je ovo, bas je bio pojava u svoje vreme, u svojoj klasi da ne pricam. Dalje, CommonRail turbaci su tada bili revolucija, smesno trosili, a za to vreme "lepili" u sediste... U poredjenju sa onim iz cega je vecina nas sedala, a to su uglavnom bili anemicni atmosferski benzinci, koji em nisu isli em su "pili" kao blesavi. Jos u onoj nesreci '90-ih, neretko u kombinaciji sa plinom. Toliko mi se svideo, da sam rekao sebi da cu ga kupiti, iako je prvi pik prethodno bio 307 koji se takodje tek pojavio i bio automobil godine (u igri su bili i 147, Megane kacket, Focus,...). Sto se i desilo relativno brzo, maltene sam bio medju prvima koji ga je kod nas vozio. Recimo, kao sredstvo oglasavanja vozila, najjaci su bili "Halo oglasi" ako se dobro secam. Bilo ih je tada samo 15-20 na oglasima, citas opis u novinama , zoves prodavca, ides da gledas, slika naravno uglavnom ni u najavi. Portal "Polovni automobili" se omasovio tek kasnije. Iako je imao svojih mana i tipicnih italijanskih brljotina kojima nepotrebno standardno use*u utisak o modelu (sedista sa losijom bocnom potporom, kratkim sedalnim delom, losija plastika u donjem delu table koja je u prvim verzijama imala i onaj lepljivi sloj) - licno sam bas voleo taj auto. Sluzio je vrhunski dugo godina, bez ikakvih problema sa motorizacijom, bez bug-ova sa elektronikom, bas sam se slatko i jeftino navozao, prosao region, skucio se... Jos sam u to vreme bio mlad i zaludjen i napakovao mu prilicno opreme. 3 hours ago, Reacher Gilt said: juče prvi put sedo' u Stajlo, 3V 1.9jtd, '06 godište. Kasnis samo 20 i kusur godina . Edited February 15 by Ivan 2 1 Reacher Gilt, silenci and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15364 Posted February 15 @Ivan E jesi ga opisao, da ga poželi čovek i sad posle 20 god. Svaka čast... I meni bi bio Stilo 3V prvi od gore nabrojanih, puno bolji od Megana npr. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21256 Posted February 15 Realno su vecinom svi narodni Compacti tih godina imali plastikaner enterijere (pogotovo Stilo, Megane, C4,...). Korak ispred su naravno bili modeli iz Premium Compact segmenta. Koje su opet primetno popravili u narednim generacijama, Nuova Bravo je recimo primetno kvalitetnije sklopljen od Stila, utegnutiji, bolji materijali. Pricam konkretno za restyle Sport koji sam vozio 5 godina. Ali opet Zabar ne bi bio Zabar - pa su ostavili problematicnu jedinicu digitalne klime sa Stila, uke*ali motku sa kozom i "Al" farovima/maglenkama na verzijama sa pocetka produkcije, itd... 47 minutes ago, shuxx said: E jesi ga opisao, da ga poželi čovek i sad posle 20 god. Svaka čast... Apropo Stila - opisao sam kako sam ga ja doziveo u vreme kada se pojavio i kada sam ga kupio - tamo pocetkom ili polovinom prve decenije 2000-ih. Posle 10-12 godina, kada se JTD/MultiJet motor pokazao kao izuzetno robustan i omasovio se (a mene su pitali da li sam lud da kupujem "djubre od dizela, pa jos zabarsko" ) - pocelo je "razvlacenje" modela. Kupovali su ga i budzili neizivljeni klinci, vozili razlupane, sa izlomljenom signalizacijom, upucavali mape, cadili... Sa karavanima majstori prevozili materijal, cedili ih bez odrzavanja do iznemoglosti. Danas su takvi maltene izumrli, ali i dalje sa uzivanjem ispratim neki lepo sacuvan i nalickan 3 Porte. Meni ce sam model uvek ostati u secanju onako kako sam ga prvi put doziveo - napucani Abarth kojim sam se odusevio na dalmatinskoj rivi . 3 nemanja84bg, shuxx and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2649 Posted February 15 Bravo je top,sjajno izgleda,odrzavas ga super,samo tako 1 knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8493 Posted February 16 Kad smo već kod StilaA kvari mi prosek lepote na parkingu ovaj 911Sent from my SM-S926B using Tapatalk 9 silenci, Ivan-Topola, alfini0507 and 6 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 3052 Posted February 17 Iseče mi Punto u omiljenoj boji Još ako je Z10 ! A rek'o bi da jeste, jer ima katadioptere u zadnjem braniku ... Ovaj 911 katastrofa, pa gde zimi kabriolet sa zadnjom vučom, brt. Em bije promaja, em mu odlazi dupe čim dodaš gas, ja to ni leti ne bi ter'o ... Još troši k'o tri Lade, je l' tako kolega @shuxx ? 2 shuxx and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15364 Posted February 17 Ja znam da malo nas voli crnu boju. I da je zaje8ana za čistoću. ALI, crna je najlepša boja. Da poređamo Poršea, Bravo, i moj Z10 jedno kraj drugog ... Gledaš i samo se topiš od lepote.. Ovaj porše ima isto dupe ko moj Z10, kad bi ga malo ispresovao... ;-) @Reacher Gilt shuxx nikad nije žalio para za gorivo, naročito kad bi uzjahao 300+ konja... Samo što do sad nije imao priliku za tako nešto ;-) ;-) ;-) 1 2 nemanja84bg, Reacher Gilt and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8493 Posted February 17 Iseče mi Punto u omiljenoj boji Još ako je Z10 ! A rek'o bi da jeste, jer ima katadioptere u zadnjem braniku ... Ovaj 911 katastrofa, pa gde zimi kabriolet sa zadnjom vučom, brt. Em bije promaja, em mu odlazi dupe čim dodaš gas, ja to ni leti ne bi ter'o ... Još troši k'o tri Lade, je l' tako kolega [mention=21356]shuxx[/mention] ? Nema snega od švice do BGa, a i malo da se kurči gastos, mada mu je ovo jedan od automobila.Auto je perverzijaSent from my SM-S926B using Tapatalk 3 Axic, Reacher Gilt and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8493 Posted February 17 Drugari, Bravo, zvani munja nebeska, je na prodaju. Za sad je samo ovde u temi oglašen.Za sve info javite se u PM.O Bravu ima sve na temi ali ukratkoZamenjeno: Set kvačila sa zamajcem i spoljni cilindar kvačilaPrednji diskovi i pločicePrednja oba ležaja točkaVeliki i mali servis pre koji mesecAkumulator u garancijiPrednje AS gume, zadnje još mogu da teraju, dobre su.mislim da je to to.Ulje ne troši, benzin troši.Prerhodni vlasnik uradio komplet turbinu, preventivno, i još par sitnica.Sve dokumentovano.Dijagnostika ne pokazuje greške.Sent from my SM-S926B using Tapatalk 5 shuxx, ISV_01, nemanja84bg and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15364 Posted February 17 Naišao si na naslednika Brava? Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8493 Posted February 17 Nisam, ne postoji pravi naslednik za Brava .A i neću neko vreme uzimati ništa, prosto, auto mi samo stoji na parkingu. Dok se to ne promeni, dok ne budem imao stvarnu potrebu za autom, samo ću da merkam , pa ako naleti nešto...Sent from my SM-S926B using Tapatalk 2 Bouz and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15364 Posted February 17 Onda, ako ti se brzo ne javi neko sa foruma, bacaj ga na odlase. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4719 Posted February 17 Taguj @Ivan, sad ce odmah utopi DS, pa da ga uzme nazad tako full sređenog. Nije ni on blesav, uvali nekom da ga sredi i ispegla, pa ga uzme nazad 7 8 Axic, Mijailović P., nobutado and 12 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 3052 Posted February 18 Pogledah juče oglase na PA. Neće ovaj dugo ostati kod Kneževića. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8493 Posted February 18 Stavio sam ga u oglase na forumu, evo linka i ka PAhttp://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/25859095/fiat-bravo-sportSent from my SM-S926B using Tapatalk 4 Misha87, nobutado, shuxx and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15364 Posted February 18 Jesi ga opisao. Svaka čast. Dobar primerak bravca. Samo da nađe vlasnika koji poštuje njegovo stanje. 2 knezevic76 and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4850 Posted February 18 Opis ako nije ivan pisao onda je diktirao sta da se napise Kraj jedne sage, mislim misterije kilometraze bravca, jedne od najvecih tajni ovog foruma Sent from my SM-A556B using Tapatalk 3 5 Dzimbo, alfini0507, ChobbyNS and 5 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 15364 Posted February 18 Čitam ja opis na PA, i pitam se...koliki procenat kupaca će razumeti onu pisaniju. Masa njih razume samo 178 000 km, i NOV NOV NOV ;-) 1 Zakeralo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites