Reacher Gilt 1370 Posted March 21 (edited) A jbg, tako se pada, ne mogu da biram ... da ne davim ovde ... Mada, čuo sam i neki sajam valjda počinje ? Evo, kolega @Ivan je izgleda ubo neki popust i ponovio se ... Edited March 21 by Reacher Gilt 2 2 nemanja84bg, moron, PremieRacing and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 729 Posted March 21 Jao vidi taj ne tako lep avatar, nemogu prepoznam coveka ehhh sad si nas razocarao, uzeo si francusku belu tehniku nemogu da verujem jel bar benzinac? A dobro to je ocekivano s obzirom da su onako ne tako los izbor pa ce biti pune ruke posla za najiskusnijeg poznavaoca salim se , nek te dobro sluzi brate nas @Ivan daj neke utiske ,predstavljanje, nesto da vidimo sta se krije ispod tog francuskog dezena 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 14151 Posted March 21 Dopisah potrebno u avatar, tako da bih (kao i za Bravo) sa tim zavrsio i poslednje detalje oko predstavljanja . Entuzijazam te vrste, uz cimanje po javnim mestima, ostavio sam jos u vremenu Stila. Daleko mi je prijatnije i lakse. Zelim samo da iskoristim priliku i zahvalim se svima (i sa drugih tema) na lepim zeljama, posto sam zbog posla bio u stisci sa vremenom. Posebno se zahvaljujem magu PSA dijagnostike @djomla za pomoc oko instalacije softvera i pozajmljenom BT adapteru. Zatim velikom poznavaocu, iskusnom auto-dileru i mom imenjaku @skile86 na pravljenju drustva prilikom inicijalnog pregleda i voznje. Kao i Rembrantu auto-portreta i velikom entuzijasti @horvat na slanju interesantnih linkova i aktuelne ponude iz oglasa, naravno i svima ostalima... Vidimo se i druzimo svakako na klupskim okupljanjima, a za razliku od pojedinih koji ce se sami prepoznati , mene @Reacher Gilt ne treba podsecati sta je red. Izvinjavam se vlasniku teme za off. 11 Dzimbo, Reacher Gilt, knezevic76 and 8 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
city 60 Posted March 21 Tek sad videh da je to isti Ivan Cestitke i da se lepo vozi. 1 1 moron and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 729 Posted March 21 (edited) Eh da je do mene ja bih dosao odavno, ne brinite kolega klasika i dalje blista i za manje od mesec dana skidamo limiter pa ce biti lakse sa nedeljnim ruckom vi bar imate mogucnost da odaberete a to je bogatstvo i treba iskoristiti maksimalno , uzdravlje legendo da te dobro sluzi i na pun gas da teras makinu da ne zacepe dizne i nemoj da ga teras preko dzombi takodje soriska za offtopik Edited March 21 by nemanja84bg 1 Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 16843 Posted March 22 @Ivan neka si me zaboravio za onog DS5 mađara ali srećom da je ovaj domaći Stevo Žigon bio bolji i bliži. Čekamo slike, naravno kad stigneš a @knezevic76posle test vožnje neće tvog Brava tako lako propustiti a da ga ne zadrzi u užem krugu porodice. 3 knezevic76, PremieRacing and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 2977 Posted March 22 A videvši avatar i šta se piše, ja sve mislio da je neko "Ivanu" hakovao nalog 4 nemanja84bg, nebojsa zvezdara, Dzimbo and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 14151 Posted March 22 (edited) Back to the roots , dragi moj kolega. Odrastao sam i naucio da vozim na Francuzima (ovo poslednje konkretno na 305, lepo vreme pred svu onu nesrecu '90-ih). Matori ih svo vreme tera (Peugeot, Citroen) - onda mozete misliti trenutno pomeranje du*eta sa njegove strane, da mi je poprilicno trebalo da shvatim sta su prave stvari . Salu na stranu, bio sam otvoren za svasta i planirao promenu tabora svakako. Kod Italijana za mene odavno nema niceg interesantnog (Fiat je truba sa modelima skoro punu deceniju, od Alfi restyle Giulietta mi nije bila neka preterana razlika u odnosu na restyle Sport a za vise nego duplu doplatu, opet nisam ljubitelj sedana i SUV,...). Za ove pare u slicnom godistu je mogao da se uzme i neki interesantan Nemac D segmenta, mada kuckali smo na temi o kupovini - zbog eksponencijalno sve gorih i gorih BG uslova saobracaja/parkinga, najvise sam naginjao opet nekom Compactu 2016-2018. U pracenju na PA su mi bili Leon FR Mk3, 308 GT-Line Mk2, eventualno Focus ST-line ili u krajnjem slucaju neka restyle Giulietta Veloce, a Megane Mk4 sto sam vise probao manje mi se svidjao. Ali sam uhvatio sebe da nekako uvek krajickom oka "spijuniram" sta se nudi od Sport Chic DS5 manuelaca, jer je to auto koji mi se svidjao jos od kada se pojavio. Cak sam davno i ovde na forumu, licno otvorio temu bas za taj model (Nesa je kasnije samo prosirio naslov i dodao ostatak njihove game): https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/55217-citroen-ds5-c5-ds7-crossback-ds-automobiles I reko' hajde da barem na neko vreme imam taj auto, bez obzira na raznorazne komentare po netu (delom tacne, ali koliko vidim vecim delom rekla-kazala). Jos se upoznajemo nas dvojica , totalno druga filozofija i dozivljaj voznje, pa cemo videti kako ce se pokazati i koliko cu ga zadrzati. Zao mi je samo sto u to vreme nisu imali neki iole pouzdaniji turbo-benzinac, navukao sam se... Tako da nisam zeleo potencijalnu igranku sa, po zlu cuvenim BMW-PSA cedom, tj. THP 200. Uzeta sigurica od 2.0 traktorceta, provereni 163 KS (bez AdBlue, Stop&Start i ostalih eko-sra*a) u sto mladjem mogucem godistu za tu motorizaciju. 3 hours ago, Axic said: @Ivan neka si me zaboravio za onog DS5 mađara Agzara, bolje da te ne pominjem, onaj tvoj drugar koji uvozi je bio toliko profesionalan da nije mogao cak ni da se javi na telefon . Ako ti je za utehu, pominjao sam te tada, ali sebi u bradu . Edited March 22 by Ivan 7 4 Misha87, Reacher Gilt, moron and 8 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 2977 Posted March 22 Izvinjenje autoru teme za (ponovni) O.T. ali moram da kažem da si kupio ( "za mene" ) NAJLEPŠI AUTOMOBIL. Toga više nema, i biti nikada neće. Na žalost. I jedva čekam da otvoriš temu. A autoru sve najbolje želim sa ovim novim Žabarom u štali 2 Reacher Gilt and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 1370 Posted March 22 (edited) 22 hours ago, Reacher Gilt said: Evo, kolega @Ivan je izgleda ubo neki popust i ponovio se ... 3 hours ago, moron said: I jedva čekam da otvoriš temu. 16 hours ago, Ivan said: Dopisah potrebno u avatar, tako da bih (kao i za Bravo) sa tim zavrsio i poslednje detalje oko predstavljanja . Entuzijazam te vrste, uz cimanje po javnim mestima, ostavio sam jos u vremenu Stila. Daleko mi je prijatnije i lakse. @moron Nema popust - nema tema * * prim.prev. Ipak, nije sve tako crno, jer 16 hours ago, Ivan said: mene @Reacher Gilt ne treba podsecati sta je red. će dava jedenje ! * Edit: I od mene izvinjenije domaćinu za zatrovavanje teme, da je kolega sa Šik-a lepo otvorio prestaljanje, do svega ovoga ne bi ni došlo ... Edited March 22 by Reacher Gilt 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 14151 Posted March 22 To se podrazumeva, da ne ureknem u suprotnom . Je*es predstavljanje i virtuelni svet, vazno je da se druzimo i zderemo . 3 1 knezevic76, nemanja84bg, moron and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nebojsa zvezdara 208 Posted March 22 24 minutes ago, Ivan said: ....vazno je da se druzimo i zderemo ... Na suvo??? 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dzimbo 959 Posted March 22 (edited) @Reacher Gilt javicu ti datum cascavanja, nije kolega @fransoa, pardon @Ivan jos prijavio datum, svakako ce to ici kao cirkularni mail svim clanovima foruma, kad je beg bio cicija... Edited March 22 by Dzimbo 1 2 Mijailović P., Reacher Gilt and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 5216 Posted March 22 Dokle god se spominje klopa, piće i druženje, što se mene tiče, možete beskonačno pisati u ovoj temi. 2 2 nemanja84bg, Nikola031, Reacher Gilt and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 5216 Posted March 23 Jedna zanimljivost, al nije za Brava, danas je prošlo 4 godine od kad je moja gospođa prodala AR GT. I lik koji je kupio je sve vreme vozi bez ulaganja, al eto, mislim da je konačno na red došlo kvačilo. Elem, baš me gospođa podseti, da je taj isti GT prodat sa očitanih 250 ( uglavnom njenih) ulazaka u blokadu . Posle neko kaže Alfa benzinac ne valja. 2 3 PremieRacing, moron, horvat and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6140 Posted March 23 To bese 2.0 jts ili 1.8 ts? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 1370 Posted March 23 9 hours ago, knezevic76 said: očitanih 250 ( uglavnom njenih) ulazaka u blokadu . Jao, nikad neću da zaboravim lica komšija i komšinica kad je moja gospođa prvih nekoliko puta isparkiravala Brava iz dvorišta. Miran kraj, slepa ulica, banja. Najglasnije se čuju vrapci i poneki golub. Gospođa mi malko nagluva, a desna noga joj navikla na 1.2 8v u puntu Vrisnu Bravo, kano guja ljuta te razgoni sa drveta vrapce, sitnu đecu sa ulice grdnu, džukce, mačke, i kokoš po koju ... Komšinice po baštama stale, gledaju ga s neverom, u čudu ? Je l' to Bravo, ili guja ljuta ? Mili Bože, čuda velikoga ! Vrišti Bravo, draga menjač čupa, al' pedalu gasa ne popušta. Trese kuplung, rikverc senzor pišti, đeca bježe dok je žive glave... Sivi Bravo na ulici stoji, na put dalek draga moja kreće. Škripe gume, pseta laju, komšinice s podsmehom gledaju. I one bi da vrišti Brava poterale rado, al' ni jedna vožnju položiti neće. 4 6 Misha87, TheWickerMan, PremieRacing and 7 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 1370 Posted March 24 Ne valja zadnja strofa, jbg. Istekla mi juče moć edita pre nego što mi slegla u vugla ... Treba da ide ovako : Sivi Bravo na ulici stoji, na put dalek draga njime kreće. Škripe gume, lamele klizaju, komšinice krišom pogledaju. I one su rade Brava da teraju, al' ga terat' k'o draga ne znaju ... Eto. Sad je mnogo bolje ... 3 2 nebojsa zvezdara, moron, Dzimbo and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 5216 Posted March 24 Juče i danas sam Bravca pošteno navozao, najviše po BG gužvi i konačno testirao klimu na ovih 26 stepeni.Vrlo sam zadovoljan kako se ponaša, potrošnjom, barem ono sa borda, a klima hladi ubija. Čitao sam na par mesta da ljudi nisu nešto oduševljeni klimom, al ova moja je nad današnjem suncu ledila. Auto je stajao ceo dan na suncu, vrlo brzo je krenula da hladi i rashladila kabinu.Nisam osetio da mu rad klime nešto opterećuje motor. Kad sam gledao auto pri kupivini, klima je bila uključena a napolju 10 stepeni, možda i manje. Pitam vlasnicu zašto je drži upaljenu, kaže da je nikad nije ni gasila. Pa mi to bilo malo čudno. Al radi za sad odlično. Moram da priznam da sam se navikao na Brava, i lepo mi je legao. Pa čak i ovaj dizel Kad se budemo rastajali, biće to teška srca.Sent from my 2203129G using Tapatalk 4 Axic, Reacher Gilt, moron and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 729 Posted March 24 Ma sljakace ti to u fullu , samo da je nafilujes do cepa i da se ozraci sistem retko kad su mehanicki problemi , nasvirao bi ja tog dizelica da puca , sve na off ili fabrika plus lagani cip da izuva , maskice na tablice i pun gas nek te sa uzivanjem sluzi i lagano u bg saobracaju prilicno je riskantno pogotovu kruzni tokovi Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 6831 Posted March 24 Sad kao da si mu rekao da polako pozuri Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока 1 2 knezevic76, Dzimbo and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 5216 Posted March 28 Ne znam dal sam spomenuo, al onaj zvuk koji mi se javljao nakon gašenja auta, kao rasterentni ventil kad ispusti vazduh, više se ne čuje nakon zamene gumica vakuum pumpe. Šta god da je bilo, više ga nema.Drugar moj uzeo Brava na dan dva da testira potrošnju, potez Batajnica- Brestovik, to mu je inače svakodnevna ruta. Inače vozi Megana sa 1.5dci motorom od 90ks, i dugoročna potrošnja na toj relaciji mu je 3.6-3.8 dizela.Sent from my 2203129G using Tapatalk 2 nemanja84bg and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 5216 Posted March 29 E pa drugari, Bravo iz ove teme je na prodaju. mislim, volim ja Fiat, al mi ne trebaju dva komada;)Što se detalja tiče, sve je već napisano. Redovno servisiran, 2014 godište, videli ste parametre DPFa, dizni, nema grešaka, klima radi ubija, na njemu zimske gume, vožene dve zime, odrađen mali i veliki servis pre par hiljada kilometara, nove pločice i diskovi. Videli ste i da je bio kod Gorana na zameni gumice vakuum pumpe i uljne pumpe. Auto je tad i pregledan detaljno, rečeno je da se zameni sve što bude potrebno, ali eto, nije bilo potrebe da se bilo šta dira.Oni koji su bili na skupu, videli su uživo kako izgleda. Spolja ima tačkice od kamenčića napred i sitna češanja po plastici prednjeg branika, zna se ko je vozio pre mene Što se enterijera tiče, tu neću trošiti reči.Ko je zainteresovan imate PM .PS tema će biti aktivnaPPS ne bi prodavao ovog Brava , jer sam stvarno zadovoljan, al eto, sudbina se poigrala da iskoči nešto što se odavno juriSent from my 2203129G using Tapatalk 2 shuxx and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 10946 Posted March 29 Šta si navatao,priznaj 1 nobutado reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites