Jump to content
FAS Goran
Bule222

Fiat Grande Punto - cena popravke sitnih oštećenja branika?

Recommended Posts

Pozdrav. Zanima me koliko je neka realna cena popravke prednjeg i zadnjeg branika u vezi ovih sitnih ostecenja, koja su prikazana na slikama. 

 

8990D6BA-D232-4A09-BF4B-CC2320F85638.jpeg B9195C89-D2F1-40FA-97F4-124079AE8273.jpeg

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treba da se ofarbaju oba branika ili bar da se flekuju ne znam jel po celim branicima tako ili samo ovo na slikama, celi da se farbaju su od 50e na gore po komadu zavisno od majstora

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo je tako na slikama, auto posle te popravke bi isao na poliranje a verovatno i farbanje tih delova kod istih ljudi, tako da me samo interesuje popravka.

 

Da dodam: Posto su ovo sitna ostecenja, (pogotovo na prednjem braniku) ovde bi donekle resilo problem kad bi se cak samo prefarbalo? Na prednjem mi to izgleda tako, ali za zadnji nisam siguran.

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne moze samo da se prefarba moraju da se osmirglaju i popune ove rupice i sl. jer ako samo ofarbas nisiresio problem nece biti crne tacke ali ce se videti svakako, pozadi je gora situacija ali sve je u principu lako resivo, ako ne mora ceo branik da se farba onda samo da se flekuju ovi sporni delovi i resen problem, samo treba naci majstora posto mnogi danas biraju posao pa za tako neke sitnije stvari nece da se cimaju jer ne mogu dobro da naplate i verovatno ce te savetovati da farbas ceo branik jer kao poznavace se razlika itd. a u stvari ili ne umeju da uspricaju lepo ili im lakse ceo da bi vise naplatili

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ne otvaram novu temu, rekoh ova je najpribliznija od vec otvorenih. Da li imate neki predlog kako ovo da se resi?

Krenuo sam te neke gluposti na kolima da sredjujem, ali ovo ne znam kako da resim bez posete limaru. Nadao sam se da cu moci sa vakumom, ali oni obicni nisu funkcionalni zbog samog mesta na kom se ulubljenje nalazi. Nemam pristup sa unutrasnje strane zbog plastike od branika, inace imam utisak da bi se ovo i rukom sa unutrasnje strane moglo vratiti, jer je lim/plastika bas mekana.

 

1680097206127.jpg 1680097277004.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Misha87 said:

Nemam pristup sa unutrasnje strane zbog plastike od branika...

Pa, skini branik. :D

Mislim da ovo ne može samo ''rukom sa unutrašnje strane'' da se vrati jer tu imaš pregib lima (rub oko točka i samog krila), tj. tu liniju nikada ne bi mogao dobiti da liči na nešto...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, bas je na nezgodnom mestu ulubljenje. Ne znam, tako mi se cini da moze, bas je mek lim, nadao sam se da ce sa vakumom moci, ali bar sa onim obicnima moze, jer zbog oblika ne moze ni da uhvati kako treba da bi se izvuklo. U pocetku mi nije toliko smetalo, a sada kako sam poceo neke stvari da sredjujem, sve vise i vise mi smeta :D Izgleda da mi poseta majstoru ne gine :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najbolje otici kod nekog masera, moze ovo lepo da ispegla, zapolira da se ne vidi a za manje para nego sto bi limar radio jer ti farba nije ostecena, ovo malo sto se vidi ce se ispolirati ili samo benzinom da se prebrise...ako ohces sam da cackas se skine podkrilo da mozes prici ovom delu pa uz pomoc gumenog cekica ili obicnog plako da kuckas dok ga ne vratis koliko toliko u prvobitan polozaj, za ostalo treba malo isksutva ali svakako ces ga sam napraviti da manje bode oci ako ti se ne jure majstori.

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako sam nesto i mislio, mozda sa kumom kad odem u Vojvodinu, pa sa njim da odradim. Farba nije mnogo ostecena, cak je ovo malo na slici i prljavstina na par mesta. Danas zvao dva majstora informativno da pitam, jedan mrtav pijan, optuzio me da ga stalno zovem :D, a nikad pre ga nisam ni pozvao. Rekoh, gde tako nekom da ostavim kola, da mi ih unakaze. U Vojvodini limar kog poznajem rekao 70-80e, ali mi je i to mnogo. Eto, ako neko poznaje nekog maser-a, neka slobodno napise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...