Jump to content
FAS Goran
Bule222

Grande Punto 1.4 16v moja pitanja

Recommended Posts

Pozdrav svima, konacno sam postao vlasnik mog prvog auta. Odlucio sam se naravno za fiat gp 1.4 16v 95hp.

 

Bio bih jako zahvalan osobama koja se razumeju u ove sitne kvarove vezane manje vise za elektroniku i estetiku auta.

 

Neki sitni kvarovi koje imam:

 

1. Senzor spoljasnje temperature mi ne radi, na board racunaru prikazuje ---C*. Navodno je potreban da bude ispravan zbog automatske klime? Da li je to tacno? Kako bih mogao da probam sam da popravim to?

 

2. Suvozacevo sediste nece da se obori kako bih mogao da sednem na zadnju klupu, to pretpostavljam da je samo sajla ispala, ili koji je vec mehanizam?

 

3. Na spoljasnjim vratima (suvozacevo i vozacevo) onaj gornji crni deo boje je izbledeo, te me zanima koliko se generalno vrti cena za to sitno farbanje tog dela samo? (Postavio sam sliku na sta mislim)

 

4. Dzojstik na vratima vozaca radi samo za prozore, za stelovanje retrovizora je druga situacija. Leva strana nekad oce, desna nikad. (Tu je navodno i senzor spoljasnje temperature)

 

5. Na dva mesta ima malo lufta plastike (ona famozna napred sto se u 99% punta podigne sa leve strane) i ona crna tvrda plastika kod kilometar sata. Zanima me da li je tesko sam skinuti i namontirati neki drugi, a za onu gornju, sa cim bih mogao da zalepim da izgleda normalno? Pretpostavljam da nije preporucivo koristi obican super lepak loctite. (Poslao sam sliku na koji deo mislim sto se onog gornjeg dela tice)

 

Sve u svemu kad to sredim, isao bih dalje na ugradnju drugih zvucnika, ovi su istroseni do kraja, postavio sam bass na -6 i dalje bruje ako pesma ima bass, te bih voleo neku preporuku kolko tolko kvalitetnog seta zvucnika za napred i nazad do 25-30k dinara.

 

Hvala svima unapred na datim odgovorima.

 

 

image.png

image_2023-02-12_013913359.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bule222

 

Dobrodošao na Forum :welcome: 

 

Nemamo običaj da pravimo svaštare, tj. ''kupusare'' od tema - da sve što nas zanima pitamo u jednoj temi, na jednom mestu.

Nemamo takav običaj jer sadržaj Foruma treba da posluži ne samo tebi, nego i svima drugima koji posle tebe budu tražili odgovore na ista pitanja, a oni to nikako ne mogu da urade ako sadržaj nije pregledan.

Zamisli da neko čita 20 odgovora o temi koja ga ne zanima jer je eto 21/22/23 post o onome što je i njega zanimalo, pa onda narednih 5 postova opet nije, pa 2 jesu...  - razumeš već šta hoću da kažem. ;) Plus, i tebi je lakše da ne čekaš da neko napiše odgovore, već da brže dođeš do rešenja jer samo treba da pročitaš ono što već piše o pitanjima koja te zanimaju. :thumbup: 

 

Zato svako tehničko pitanje ide u posebnu temu, a ti treba da baciš pogled na:

 

- Fiat Grande Punto - senzor spoljne temperature

Osvežavanje izbledele plastike (inače, te crne lajsne na vratima neće niko od farbara da ti radi jer je mali posao i dok tebi to uradi izgubiće veći posao. Možeš da ih presvučeš folijom, možeš sam da ofarbaš, a ako nađeš farbara koji nema preča posla onda njihovo sređivanje sa obe strane ne bi trebalo da košta više od par desetina evra).

Fiat Grande Punto - ne radi podešavanje retrovizora

Lepljenje plastike u delu enterijera koji je izložen Suncu

Fiat Grande Punto - zamena zvučnika / ne rade svi zvučnici / veličina (prečnik) zvučnika

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...