OMP 2772 Posted March 9 Sta je falilo zadnjim soljama, sta tu propadne pa lupka? kolko sam video nema nista u njima obican aluminijum sluze samo da fiksiraju amort za karoseriju?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
frostysrb 173 Posted March 10 Prednji Sachs amorti bili 7500 sa rastom, zadnji 3700. Mislim da su pune cene prednjih oko 9500, zadnji oko 5000. 20 hours ago, OMP said: Sta je falilo zadnjim soljama, sta tu propadne pa lupka? kolko sam video nema nista u njima obican aluminijum sluze samo da fiksiraju amort za karoseriju?? Ima gumeni deo u šolji, mislim da tako ržsprečavaju prenos vibracije sa amortizera na karoseriju. Možda je i amortizer pravio taj zvuk, ali mislim da je bilo do šolje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2772 Posted March 10 hm ja bas zagledao kad sam skidao ali ne videh gumu verovatno je bas u solji i ne vidi se mada mi nije logicno da ima neku bitnu funkciju, moguce da sprecava neku vibraciju ali kod mene se cuo amort, kad sam ga zamenio nema vise tog zvuka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
frostysrb 173 Posted May 21 Ponovili se malo, ima već skoro mesec dana, ali nikako da nađem vremena da napišem Auto je došao sa pirelli P Zero Nero GT gumama, DOT iz 2017, ali su odradile svoje još prošlog leta, tako da sam se častio sa setom 215/45 R17 Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 Originalna dimenzija je 205/45 R17 ali je to jako nezahvalna dimenzija, mali je izbor i skupe su baš, tako da sam uzeo malo šire i prošao jeftinije za odpr montažu Na Aliju sam naišao na džekove koji odu na bobine, deluju solidnog kvaliteta tako da sam poručio još zimus set. Kod mene su bila pukla 3 od 4 džeka, što se kaže izgoreli od temperature Zamena je jako jednostavna, bukvalno 20 minuta za sve Zadnji levi štop već treći put kupujem i reklamiram, uzeo sam svaki put Magneti Marelli original, ali uvek dođe feler štop Znači ceo, ali kao da nije dobar odlivak ili nešto, ne može da se upaše i ne stoji kako treba. Video sam šta je problem dok sam upoređivao sa starim, čekam reklamaciju i ovaj put pa da vidim šta da radim, ali izgleda da ću juruti samo polovan sledećeg puta E da, i set kvačila me danas izdao, ali o tome ću čim budem proverio šta se dešava 4 MS PK, Reacher Gilt, silenci and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 19051 Posted May 21 1 hour ago, frostysrb said: tako da sam uzeo malo šire Malo sire i sa malo visim bokom , oko pola cm. Odlican izbor , proslogodisnji pobednik AutoBild testa UHP letnjih guma. Mislim u dimenziji 225/45/18, ako me staracko secanje ne vara. 2 shuxx and frostysrb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 2424 Posted May 22 8 hours ago, frostysrb said: ne može da se upaše i ne stoji kako treba Pušta vodu negde? i sam sam skoro imao sličnu akciju na sestrinom pugu. Nekad je nekome (pre)gorela lampica u štopki pa se deformisao na tom mestu rub koji naleže na onaj diht-sunđer i tu je ulazila voda u gepek, zbog čega je felna rezervnog točka baš fino zarđala. A ja mislio kondenz kad sam ga uzeo. 8 hours ago, frostysrb said: Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 Odlična guma, tiha i dobro drži po krivinama, ali se meni jedna malko deformisala nakan samo godinu dana. Nije bilo ništa kritično ali taman da iritira. Nisam stigao da reklamiram jer je bravo u međuvremenu otišao, a planirao sam. Spomenuo sam to i novoj vlasnici, ali ne verujem da će njoj to smetati previše. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1198 Posted May 22 @frostysrb Pe naleže na dihtung na karoserij? Imali neki GP/Evo da ne pušta u gepek. Moja oba puštala + svaki u okruženju za koji ja znam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola 1.6 288 Posted May 22 moj ne pusta 1 stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lufti 728 Posted May 22 Ne pusta ni moj ali zato sto ja redovno cistim prljavstinu sa tih sundjera iz stopova, skinem stopaljke i ocistim sve iza. A menjao sam i gumicu oko antene cim se pojela. Inace pase sa corse D i moze da se nadje kod nas za smesne pare tako da je poenta samo u redovnom odrzavanju.Sent from my SM-A805F using Tapatalk 2 Reacher Gilt and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1198 Posted May 22 (edited) Meni na oba GP curelo na treći štop i negde kroz gepek na punktovanom spoju limova. Plus oko štopova dok nisam očistio. Edited May 22 by stex_pb Quote Share this post Link to post Share on other sites
frostysrb 173 Posted May 22 10 hours ago, Reacher Gilt said: Pušta vodu negde? i sam sam skoro imao sličnu akciju na sestrinom pugu. Nekad je nekome (pre)gorela lampica u štopki pa se deformisao na tom mestu rub koji naleže na onaj diht-sunđer i tu je ulazila voda u gepek, zbog čega je felna rezervnog točka baš fino zarđala. A ja mislio kondenz kad sam ga uzeo. Odlična guma, tiha i dobro drži po krivinama, ali se meni jedna malko deformisala nakan samo godinu dana. Nije bilo ništa kritično ali taman da iritira. Nisam stigao da reklamiram jer je bravo u međuvremenu otišao, a planirao sam. Spomenuo sam to i novoj vlasnici, ali ne verujem da će njoj to smetati previše. Moja stara i pušta vodu, pali je polupana spolja, pa ulazi voda u nju A za gume ću da pazim, mada kakvi su putevi treba svi da nosimo gusenice 2 Reacher Gilt and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
frostysrb 173 Posted May 22 Sleteo menjač večeras na brzaka Ništa ne deluje toliko očigledno da je loše, ali lamela je skoro do nitne pojedena, druk se čuje, a plivajući plica usvim pravcima i to dosta fabrički je set na autu, FPT - LUK. Danas sam se iscimao oko delova i niko trenutno nema set na stanju da je kompletan (DMF + korpa + lamela+ plus druk). Tako da sam uzeo set kvačila LUK, DMF Luk i druk ležaj Valeo. Nigde nema druk ležaj u LUK-u, kao da je od zlata naručio sam i semering na radilici Corteco, ovaj je taman počeo da vlaži. Moraću i donji nosač da uzmem pošto je fabrički dotrajao, tako da ako neko ima sugestiju šta uzeti neka piše. Gornji desni sam stavio Febi i lepo se pokazao. E sada, naravno da sam naišao na poneki problem Brezoni na spoju katalizatora i donje cevke su bili u haos stanju, jedan je morao da pukne potražiću sutra da uzmem i da zamenim oba, takođe ću i da uzmem bakarne matice. 3 MS PK, Nikola031 and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola031 993 Posted May 23 Ja sam menjao nosac pre jedno dve godine i stavio sam SWAG, za sad lepo slusa 1 silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
frostysrb 173 Posted May 31 Set kvačila izmontiran, donji nosač motora, itd. Brezoni rešeni, morao sam da varim maticu na ostatke od brezona i da ih dodatno grejem i razrađujem, posle skidanja naravno čišćenje navoja ureznicama Da bi bio siguran kako će da legne semering na radilici odlučio sam da skinem karter i sve lepo očistim i zadihtujem kako treba, a taman i da usput pogledam u kojem je stanju mrežica kartera i da li ima naslaga u odnosu na stanje od pre 30000 km. S obzirom da sam za to vreme menjao 5 puta ulje stanje je bilo zadovoljavajuće Kada sam već skidao menjač iskoriostio sam skicu za short shifter koju je kolega @Владимир podelio sa forumom. Montirao sam sve i mogu reći da je hod dobro smanjen, za sigurno 30%, ali da se izgubi malo da na osećaju kada je ručica upala u brzinu. Takoće zbog promene ugla sajle, pošto se sada kači na lopticu koja je pod nižim uglom, dolazi do malo veće frikcije izmeću sajle i bužira, pogotovo pri ubacivanju u prvu brzinu. Videću još nekoliko dana da li ću se privići ili ću da vraćam na fabričku varijantu. Razlika u vožnji pre i posle menjanja seta je ogromna, od tvrdoće kvačila, do toga da je sada mnogo drugačiji osečaj pri ubrzanjima, tj da auto mnogo jače povlači. Takođe vibracije pri ubrzanju su nestale, vibracije za koje sam mislio da su poluosovine u problemu. Sve u svemu jako sam zadovoljan rezultatom 7 Ivan, nobutado, MS PK and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djole_ 14 Posted July 5 On 5/21/2024 at 11:15 PM, frostysrb said: Na Aliju sam naišao na džekove koji odu na bobine, deluju solidnog kvaliteta tako da sam poručio još zimus set. Kod mene su bila pukla 3 od 4 džeka, što se kaže izgoreli od temperature Zamena je jako jednostavna, bukvalno 20 minuta za sve @frostysrb Može link za te džekove na Aliju, i meni su neki otišli pa da naručim da zamenim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3614 Posted July 5 (edited) Neće zameriti domaćin teme da postavim link gde sam ja pazario sa Alija konektore bobina. @djole_ https://a.aliexpress.com/_Eu8NJwF Edited July 5 by Mijailović P. 1 stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1198 Posted July 6 Kad ste već pokrenuli priču o svećicama, i ja sam danas pokidao sve konektore, trebalo bi to sve promeniti. Zanima me koji ključ za svećice ize za T jet, ove stare koje sam imao nekad od vagena, ne mogu ni da priđu svećici koliko su široki ???? Quote Share this post Link to post Share on other sites
frostysrb 173 Posted July 6 Za svećice ključ 16 za svećice, tanki sa magnetom imaš ga u svakoj radnji za alate 1 stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1198 Posted July 6 Poslednji put kad sam skidao svećice bio je 21... Ostario sam.... 1 frostysrb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1250 Posted July 7 Pa još je Punto Mk1 imao svećice za ključ 16 mm. Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6631 Posted July 7 Da, nije to do godina, nego prosto do grupacija/marki/modela... Nisam 100% siguran, ali mislim da je cak i Uno imao 16mm? Kao da se secam da sam istim kljucem skinuo i na Giulietti, sa kojim sam onomad na Unu skidao Ali mozda se varam... Quote Share this post Link to post Share on other sites
frostysrb 173 Posted July 8 On 7/5/2024 at 4:59 PM, Mijailović P. said: Neće zameriti domaćin teme da postavim link gde sam ja pazario sa Alija konektore bobina. @djole_ https://a.aliexpress.com/_Eu8NJwF Samo da dodam da sam danas nešto skidao bobine i da su žuti delovi na džeku blago deformisani i jedva sam otključao džek. Ipak nije to neki kvalitet kada posle dva i po meseca uspe da se izdeformiše od toplote. Najbolje original, ali oni su oko 10 € komad 1 1 1 stex_pb, Mijailović P. and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
frostysrb 173 Posted August 29 (edited) Dosta se vozi auto pa ne stižem da upišem sve redovno častio sam auto novim setom bobina, uzeo sam bobine za 1750 TBi, fizički su uste, a i cena je za po 10 evra po pobini veća, tako da nije neka razlika. Zamenio sam bobine jer auto ima i dalje sporadično kada je prvo paljenje u pitanju neke kao zadrške, nije seckanje niti štucanje, najbliže što mogu da opišem je kao da blago oduzima gas. Bukvalno 30 sekundi posle paljenja toga nema više. Sa zamenom bobina to sam za sada rešio, mada čekam i hladnije dane da bih bio siguran. Pločice počele da škripe konstantno i skinem ih da vidim šta se dešava, kad ono Prešle su 35000 km okruglo, imaju još pola mesa, ali je feroda ispucala, što bi se reklo prepečene Pošto ih nisam štedeo bilo je to i zaočekivati, kočile su kao besne Naručio sam još jedan set Galfer SDT High Performance pločnica od braće iz Slajera pošto sam bio prezadovoljan tako da ne kvarimo ugođaj Zanimljivo je da su skinule samo 0.5mm sa diskova, što me je oduševilo E sada dolazimo do teme gde mi je potrebna sugestija i pomoć od ljudi koji su imali isti problem. Auto i dalje ima jake vibracije pri jakim ubrzanjima, pogotovo treća, četvrta i peta brzina. Od drugara koji ima istog Punta sam prebacio poluosovine za probu i koliko sam uspeo da dijagnostikujem leva poluosovina je bila problem, tako da sam poručio novu GSP, jer polovnih nigde nema ni na mapi, ali problem i dalje nije rešen. Desnu poluosovinu nema šanse da nađem nigde, zvao sam na barem 10 mesta, niko nema te poluosovine. Koliko sam provalio to je ista poluosovina koju nosi i 1.3 mjet sa 5 brzina, tako da su te poluosovine velika mana. Takođe mi i drugar koji je ozbiljan majstor kaže da mi je najverovatnije problem u diferencijalu, jer po njemu ne trese kako tresu poluosovine. Pokušaću kada se vratim sa godišnjeg odmora da pronađem i tu desnu poluosovinu za probu, ali ako i to ne reši problem onda ostaje samo da je menjač u problemu. Ako bude tako onda ću da pokušam da spakujem C635 iz Brava Multiair-a, 6 brzina i poluosovine od 1.6 mjet koje ne bi smele da budu problematične na ovom autu Edited August 29 by frostysrb 2 Nikola031 and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1319 Posted August 30 Daj OE broj za tu desnu poluosovinu da pogledam na jednom mestu...? 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
frostysrb 173 Posted August 30 Evo broja iz epera, 55207526, a evo ga i broj od leve 51947023,50517838. Quote Share this post Link to post Share on other sites