Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Cadillac želi u Formulu 1

Recommended Posts

andretti cadillac.jpg

 

General Motors u partnerstvu sa Andretti Globalom želi da uđe u FIA Svetsko prvenstvo Formule 1.

Prema izjavama GM-a i Andrettija, grupa će biti poznata kao Andretti Cadillac i planira da podnese izjavu o zainteresovanosti FIA-i kada to upravljačko telo motosporta otvori formalni proces. Ako FIA potvrdi Andretti Cadillac kao tim, planiraju da se takmiče ''što pre, sa najmanje jednim američkim vozačem.'' Andretti Autosport se trenutno takmiči u IndyCar seriji, Indy Lights, Indy Pro 2000 i Formuli E. Poslednji Andrettijev poduhvat sa GM-om je rezultirao osvajanjem titula vozača, tima i proizvođača u NTT IndyCar seriji 2012.

 

''Veoma snažno osećam da nam odgovara da budemo novi tim za Formulu 1 i da možemo da donesemo vrednost seriji i našim partnerima, kao i uzbuđenje za navijače. Ponosan sam što imamo GM i Cadillac pored nas dok težimo ovom cilju'', rekao je Majkl Andreti, predsednik i izvršni direktor kompanije Andretti Global. ''Cadillac i F1 imaju sve veću globalnu privlačnost. Naš brend ima motosport pedigre duži više od jednog veka i bili bismo ponosni da imamo priliku da unesemo našu posebnu američku inovaciju i dizajn u F1.''

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro da bude još neki tim u F1. Samo ako i Andreti udje u F1 kao što je to Haas uradio od nule teško da će biti konkurentan. Ako bi im Red Bull prodao njihov drugi tim onda bi to bila neka ozbiljna priča. Haas je isto veliko ime u Americi iza njih je stao Ferari i ništa nije bilo, jedino ta prva sezona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...