Danko77 6 Posted January 12 (edited) Pozdrav drugari zamenio bih komplet menjač sa Punta 1.3 mtj 2003 godište pa me zanima da li su svi menjači isti ili ima razlike? Hvala. Edited January 12 by neshaoct formatiranje 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 16147 Posted January 12 Valjda su svi manuelci isti jer je to motor od 51kw. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danko77 6 Posted January 30 Disel nema onu polugu da se podize kada se ubacuje u rikverc kao classic benzinac. Verovatno Bravo ima isti menjac i grande punto? Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 960 Posted January 31 (edited) Ta poluga nema veze sa samim menjacem, to je samo jedna plastika na rucici menjaca koje mene recimo nervira pa sam kod alfi 156i izbacivao tu plastiku da bih dobio klasican sistem ubicivanja u R. Treba da su svi menjaci isti za isti motor ali bravo nema sve motore kao i gp pogotovo ne 1.3 Edited January 31 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zan Batist 241 Posted January 31 3 hours ago, OMP said: Ta poluga nema veze sa samim menjacem, to je samo jedna plastika na rucici menjaca prastaj drugar al nisi u pravu.. bas cu ovih dana da popravim to na Pandu.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 960 Posted January 31 (edited) Sta nisam u pravu? Radio sam to nekoliko puta na vise auta, povlacenje rucice na gore tj poluge oslobadja tj dize jednu plastiku koja treba da preskoci jedan zub na samom postolju salt hebla kako bi menjac otisao u R a to nikakve veze nema sa samim menjacem i sistemom brzina. Imam mozda na racunaru slike tog sistema, moze komplet da se izbaci poluga a moze i samo da se obrusi jedan zub na njoj Edited January 31 by OMP 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 960 Posted January 31 evo nadjoh kako je to kod alfe .... ovde rastavljeno se vidi cela poluga koja se podize.... ovo zuto zaokruzeno se podize na gore kad povuces polugu i tako preskace beli zid crvenom bojom obelezen, dok ne podignes ne moze u R da ide jer udara u zid pa ne moze vise desno, ja sam brusio ove crne zube tako da je poluga ostala ali bez funkcije i R se saltao klasicno kao kod vecine kola skroz desno i nazad, kad sam nabavio drugu rucicu menjaca celu polugu sam izbacio napolje i postavio klasicnu rucicu manju i bez udubljenja za polugu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zan Batist 241 Posted January 31 42 minutes ago, Zan Batist said: nema veze sa samim menjacem ok, nisam dobro protumacio tvoju tezu.. to je ok. Ako se ne podigne rucica, plasticni zub te stopira da ubacis u rikverc...mislio sam da kazes da taj dio rucice mjenjaca nema funkciju. 1 OMP reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites