Jump to content
FAS Goran
jure

Fiat Stilo - samozapaljenje fabričkog radija

Recommended Posts

37760421_IMG_20221231_1153121.thumb.jpg.572824c1c370a6821079cc671df1c07a.jpg

 

Dva visteona  udva dana su se zaoalila u Stilu 2004.godište.

Redovno imam fabričku CN+ u autu koja radi savršeno godinama ,ali u zadnje vreme ne svetle sve diodde na kontrolnoj ploči.Iz tog razloga sam je izvadio da bih je popravio a u medju vremenu ssam stavio Visteon cd player takodje iz stila i on je radio nekih mesec dana bez greške.Pre 3-4 dana kada sam usao u sauto osetio se jak mris paljevine i naravno visteon mrtav sve ostalo o.k. nema  prijavljenih gresaka cak i dijagnostia osim egera ne prijavljuje nista.Skinem radio otvorim ga i vidim ugljenisanu ploču kod ulazne prigušnice i elektrolita od 4700mikr.F .Stavim drugi Visteon i sve normalno radi dva dana da bi sledećeg se ponovila ista priča,naj više me zbunjuje to što u oba slučaja radio radi normalno ugsim auto i radio a  paljenja je došlo preko noći kada auto nije radio i sbe je bilo isključeno pa i radio .Sada da li je neko imao takva iskustva? razmisljam sta  može biti razlog? Možda neki zvučnik koji je dotrajao dodje u kratki spoj pa preko izlaza povuče veliku struju.Nemam ideju pa ako neko ima iskustva voleo bih da ga podeli,sada me strah da vraćam CN+

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jure

 

Davnih dana sam u Stilu osetio neki miris. Danima vozio tako, mislio da je od klime jer nije radila tokom zime. Fabrički CD plejer je radio bez problema.

Pregoreo je neki od osigurača (nisam u jednom trenutku imao plafonjeru, radio i čini mi se još nešto), ali sam ga zamenio i sve je proradilo. Još par dana je bilo tako, dok neko nije seo sa mnom u auto i rekao mi da to nije miris klime nego kao da nešto gori. Tad sam povezao sa tim pregorelim osiguračem.

Otišao do Gorana, on izvadio radio (koji je i dalje radio bez problema), i kad mu je skinuo priključak sa zadnje strane ukazao se dim.

 

Otišao sam onda OVDE, ne znam šta mu je čovek uradio, ali posle sat vremena je rekao da je uređaj popravljen, naplatio mi 1.000 dinara i eno ga isti Visteon i dalje radi bez problema u tom Stilu.

 

- ECU Servis

Takač Mihajlo

Stara Pazova, Prof. Mihala Filipa 15

+381 64 1162364

t.mihajlo@gmail.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ni jedan radio ne radi na oba su pregoreli oosigurači od 10A, ploče su ugljenisane i bakarni vodovi istopljeni.

I dalje mi nije jasno zašto je došlo do paljevinne pogotovo kada nisu bili uključeni i auto nije bio pod kontaktom,zato me je sada strah da vratim CN+ posle svega.

Pomislio sam da je možda neki zvučnik uzročnik jer ponekad brundaju, ali radio je bio isključen. ili možda microlink jer posle havatije prvog visteona na drugom nije radio ni led dioda nije na njemu svetlela.

da li je neko imao slična iskustva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...