Jump to content
FAS Goran
moron

Honda Jazz Crosstar, dostojan naslednik za 500L ?

Recommended Posts

Pomična/klizna zadnja klupa košta :) Imao sam je i na 308 SW i na 500L. I na 308 SW sam je "klizao" često, kad god bih imao putnika trećeg reda. A kod 500L nikada.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, igor0511 said:

Slazem se, mora uvek da se pravi kompromis. Ono sto mene uvek zbunjuje je sto ne stave pomicnu zadnju klupu u tom slucaju pa da mozes da biras. Jedini auto na kome sam je imao je Delta koja cak nije bila ni u nesto jakoj opremi. 

Citroen C3 Picasso & Opel Meriva

 

 

ko zna neka nastavi niz

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nist ne merim u litrima dok ne vidim oblik gepeka. Izes to merenje kao kod npr skode sto turaju stanglice od 1L zapremine pa kao saberu, ko brate putuje ili nosi stvari u stanglicama ? 

Daj da vidim sta sve mogu da naguram, aha, kolica, guralica, planinarski ranac, jos 5 ranaca, kevina tursija, po coskovima ajvar i jos koja igracka...a da ne podigne pregradu...e to je gepek za nas paradajz turizam :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fotografije mojih kolena pozadi su Jazz i Puma. Jer je u postu iznad toga kolega @igor0511 pomenuo Pumu.

 

Trenutno, uslovno rečeno, ima jedna cenovna sličnost ta dva modela, u jednom slučaju. Naime, sadašnji Jazz Crosstar u Srbiji košta (bez subvencije, koje su za klasične hibride ukinute ove godine) gotovo "u paru" jednako kao i "na akciji" Puma 1,0 Ecoboost od 155 ks Powershift u njenoj top opremi :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kada smo kod litara, cinjenica: 1mm visine na jednom metru kvadratnom je ekvivalent 1 litru zapremine. Pretpostavimo da je baza daska-roletna gepeka povrsine 1 kvadratni metar. Ako je proizvodjac podigne za samo 1cm, dobija 10 litara zapremine. Daska kod manjih automobila nije 1 kadratni metar, obicno je manje, ali dno gepeka je vec vece. Ako se izbaci prostor za rezervni tocak i napravi ravno dno koje je npr 10cm dublje od modela koji ima tocak, onda se dobija 100 litara zapremine po metru kvadratnom... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jazz će za oko nedelju dana imati dve godine.

Trenutno je na oko 19.300 km.

Produžena mu je registracija (oko 23.000 dinara sa tehničkim) i danas odradjen redovan godišnji servis (oko 24.350 dinara). 

 

viber_image_2024-03-23_12-03-16-303.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...