Jump to content
FAS Goran
totti

Svetsko prvenstvo u fudbalu - 2022

Recommended Posts

Nastavljena je najlepša bajka u Kataru!

Maroko je priredio novu senzaciju i pobedom nad Portugalom 1:0 (1:0) prošao u polufinale

 

ps001 4.jpg

 

Najveći uspeh afričkog fudbala ikada ispisan je u paklenoj atmosferi 40.000 Marokanaca, kao da se igralo u Kazablanki ili Rabatu. Posle Belgije i Španije srušili su i Portugal golom Jusefa En Nesirija u 42. minutu za odlazak među četiri najbolja tima na svetu. Trenutku odluke prethodio je kiks golmana Dioga Košte tako što je loše procenio let lopte prilikom centaršuta, a ispred njega se ubacio napadač Sevilje i zapalio tribine.

 

Još jedan viđeni favorit je neočekivano ispao što će da odjekne širom planete, posebno jer je Kristijano Ronaldo izvesno odigrao poslednju utakmicu u karijeri na Svetskim prvenstvima. Da će mu eliminacija biti još gorča govori podatak da je odigrao 196. meč za Portugal, čime se izjednačio sa rekorderom svih vremna Baderom Al-Mutavom iz Kuvajta, ali jasno je da neće moći da ga proslavi. Marokanci su u ludačkom tempu i želji režirali najlepšu priču ovog turnira i nastavili da žive san, jedini od kojeg je ostao Ronaldo jer će mu svetska titula ostati samo to. Za razliku od tima Valida Regraguija koji više niko ne sme da otpiše kada je toliko daleko stigao. Sledeći na ''meniju'' je još jedan veliki favorit - Engleska ili Francuska. Ko sme da se kladi protiv Maroka?

 

Žestoko je počelo, podrhtavala je akustična Al Tumama, a ceo pritisak sa tribina se prelio na teren. Videlo se od starta koliko su Marokanci motivisani da nastave najlepšu bajku ovog Mundijala i sruše još jednu veliku selekciju posle Belgije i Španije. Presing po celom terenu na svakog Portugalca koji bi dobio loptu, afrička reprezentacija je odmah htela da nametne svoj prepoznatljiv i agresivan stil igre, uz dosta trke na svakom delu. I uspevala je u tome, iako je favorit u ovom susretu hteo da umrtvi ritam i iz toga nekoliko puta ozbiljno zapreti. Najviše preko Žoaa Feliksa, ali su sjajni golman Jasin Bono i uz malo sreće ostavili Maroko bez primljenog gola u početnih 20 minutal, dok smo s druge strane videli samo nekoliko poluopasnih napada preko Hakima Ziješa, ali ništa veliko nismo videli osim povišenih decibela marokanskih navijača. Stadion je bio preplavljen bordo-zelenim bojama, sve se treslo i svu snagu su davali svojim ljubimcima.

 

Portugalu je nedostajala bolja završnica, praktično je usamljen bio Feliks jer je bio ugušen Gonsalo Ramos, koji se opet našao u startnoj postavi umesto Kristijana Ronalda, pa se sve se svodilo na napadača madridskog Atletika i njegov individualizam. Tako je bilo sve do finiša prvog dela kada je odjednom Al Tumama ''eksplodirala''. U rangu bombe je odjeknuo gol posle udarca glavom En Nesirija na nepotrebno izletanje Dioga Koste za erupciju Marokanaca - 1:0. I do tada je bila vruća atmosfera, a onda su Portugalci utonuli u dublji pakao. Osetili su Marokanci da ih imaju, ne samo zbog vođstva, već i kako su ih ''jeli'' po terenu u svakom duelu, sprintu i borbi iznad maksimuma. Kao da im život zavisi od ove utakmice...

 

U takvom ambijentu mogli su da dokusure grogirani Portugal, kome je bilo potrebno ''umivanje'' na poluvremenu, u jednoj opasnoj kontri preko Ziješa i asistenta prvog gola Atijata-Alaha, ali je izgubio snagu prilikom šuta. Sve se to desilo u akciji nakon što je Bruno Fernandeš pogodio prečku iz praktično nemogućeg ugla. Nemoćni Fernando Santoš već od 50. minuta morao je da pošalje na teren Ronalda i Žoaa Kansela, prihvatajući loš izbor tima i prelazak na opciju sa dvojicom napadača umesto indisponiranih Rubena Neveša i Rafaela Gereira. Jeste Portugal potpuno preneo težište pred gol Bona, sevali su centaršutevi i udarci Fernandeša, dok su marokanski fudbaleri u potpuno drugoj ulozi štedeli vreme i valjali se po terenu.

 

Svakim napadom Portugala su se pojačavali zvižduci sa sve četiri strane stadiona, bilo je kao u košnici u kojoj se Ronaldo i saigrači nisu snašli. Malo im je bio jedan Feliks, jedini raspoložen igrač u ekipi, ali je i on ispred sebe imao nepremostivu prepreku zvanu Bono koji je zaustavio sve njegove udarce. Poslednji njegov sedam minuta pre kraja odličnom paradom, a onda i Ronaldu u samom finišu. Tada je slavlje Marokanaca moglo da počne. I sigurno će se preliti na ulice Dohe jer su oni ovde najbučniji i najluđi, čak i ispred strastvenih Argentinaca...

 

preuzeto sa - sportal.blic.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

sportal.rs: "SVE ĆU REĆI, KO IH JE*E" Pepeova žestoka poruka posle eliminacije sa Mundijala - Sportal.

- Ne znam hoće li samo da daju pehar Argentini. Baš me briga – reći ću šta mislim, ko ih j..e. Veoma je čudno da nam sudi sudija iz zemlje koja je i dalje učesnik Mundijala. Jasno su sudili u njihovu korist - rekao je Pepe posle meča.

Izvor

"Ko gubi..."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pepe... kad samo vidim onu njegovu simulaciju pred kraj (kad je hteo da iznudi penal) povraća mi se. Teško da ima većih simulatora od njih i prekookeanskih rođaka im.
 

On 12/10/2022 at 8:25 PM, knezevic76 said:
Mene su marokanci ovakvom igrom kupili za sva vremena.

Pobede Belgiju, izbace Španiju, pobede i izbace Portugaliju - sve, samo ne slučajnost.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me znam dal ste primetili onaj detalj pred kraj kad su Portugalci imali šut u kazneni i Pepe promašio glavom, prolazi neki Marokanac i ljubi ga u glavu .

Što se tiče izjave Pepea, jel taj isti arbitar dao dva žuta marokancu za celih 46 sekundi!!!!
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj Lautaro ne može vola da ubode na SP

Samo da se onaj derpe Makron ne raduje na kraju, ne mogu očima da ga vidim.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Messi promenio odluku o odlasku iz reprezentacije i poručio: Znao sam da će mi Bog ovo dati

 

messi.jpg

 

Najbolji igrač Svetskog prvenstva u Kataru Lionel Messi dao je izjavu nakon što je svoju Argentinu doveo do titule prvaka sveta. Otkrio je da se ipak ne povlači iz reprezentacije. Nakon što je završeno finale i dodeljene nagrade, Messi se obratio medijima i poručio da je očekivao kako će mu Bog dati šansu da osvoji Mundijal. Messi je poručio da se sve dogodilo na najluđi mogući način, posle 3:3 u 120 minuta, a onda i penal-serije u njegovom poslednjem nastupu na svetskim prvenstvima.

 

''Ludo je da se baš dogodilo na ovaj način. Znao sam da će mi Bog dati, imao sam osećaj da će biti baš ovako kao što se desilo. Sada ću da uživam. Dugo sam čekao trofej svetskog prvaka, ali je sada konačno tu. Pogledajte kako je trofej lep, prelep je. Ne mogu da dočekam da stignem u Argentinu i vidim kakva će tu ludnica biti'', rekao je Messi. Nakon toga otkrio je da se ne oprašta od reprezentacije, iako je to najavio pre dolaska u Katar. To je bila vest koju su svi fanovi čekali. ''Ne opraštam se od igranja za reprezentaciju. Želim nastaviti igrati kao prvak sveta'', rekao je Messi.

Slavni Argentinac u pet navrata igrao je na svetskim prvenstvima, ali je sudbina htela da tek nakon penala u poslednjem Svetskom prvenstvu osvoji titulu. Za Argentinu je ovo treći trofej prvaka sveta, pošto su Gaučosi bili na tronu 1978. i 1986. godine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...