Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Alfa Romeo predstavlja Alfa Romeo Classiche program

 

alfa romeo classiche.png

  • Alfa Romeo sa zadovoljstvom predstavlja program baštine Alfa Romeo Classiche, poseban skup usluga dizajniran da zaštiti i promoviše sopstvenu istoriju koji se sprovodi u bliskoj saradnji sa Odeljenjem za baštinu kompanije Stellantis. Prezentacija će se održati tokom 39. izdanja Auto e Moto dćEpoca, jednog od najvažnijih evropskih događaja za klasične automobile i motocikle.
  • Program baštine podrazumeva dodelu dve vrste sertifikata i preduzimanje specifičnih aktivnosti popravke i restauracije. Konkretno, Sertifikat autentičnosti dodeljuje rukovodstvo brenda lično, uz podršku tima za baštinu i glavnih stručnjaka za istoriju brenda Alfa Romeo. 
  • Novi redizajnirani segment za baštinu imaće svoju premijeru na zvaničnom sajtu brenda Alfa Romeo, gde će brend poželeti dobrodošlicu svim pasioniranim vlasnicima koji žele da sertifikuju i restauriraju svoja voljena vozila. 

39. po redu Auto e Moto dćEpoca, jedan od najvažnijih evropskih događaja za klasične automobile i motocikle, je prilika za Alfa Romeo da predstavi program baštine Alfa Romeo Classiche, skup usluga sa ciljem zaštite i promovisanja istorije legendarnog italijanskog brenda. Prvi put u kompaniji Stellantis, rukovodstvo brenda je lično uključeno u sve aktivnosti koje čine punu ponudu posvećenih usluga. Naime, komisijom za sertifikaciju predsedavaju izvršni direktor brenda Alfa Romeo i vođa Odeljenja za baštinu, uz podršku Muzeja Alfa Romeo gde se čuvaju svi proizvodni registri i sva tehnička dokumentacija koju komisija koristi za analiziranje podataka o pregledanim automobilima.

 

Žan-Filip Imparato, izvršni direktor brenda Alfa Romeo , kaže:
''Alfa Romeo trenutno prolazi kroz ključnu fazu u svojoj istoriji. Istorijski period kroz koji prolazimo je prava evolucija. Budućnost brenda uključuje vrlo ambiciozne ciljeve usmerene ka redefinisanju sportskog koncepta u 21. veku, istovremeno ostajući veran svom DNK. Dok planiramo budućnost, naše nasleđe uvek ostaje naš glavni izvor inspiracije. Za nas, program baštine Alfa Romeo Classiche za cilj ima unapređenje naše istorijske automobilske baštine sertifikacijom autentičnosti klasičnih Alfa Romeo vozila i davanje novog života čudesnim primercima koji još uvek plene i uzbuđuju ljubitelje automobila širom sveta.'' Program baštine Alfa Romeo Classiche sastoji se od Sertifikata porekla - koji je u ponudi za Alfa Romeo automobile još od 2016. godine - kao i Sertifikata autentičnosti i restauracije. Rukovodstvo brenda lično predvodi i učestvuje u radu komisije koja procenjuje istorijske automobile i izdaje sertifikate uz pomoć tima za baštinu i stručnjaka za istoriju Alfa Romea.

 

- Sertifikat porekla: Alfa Romeo pruža priliku za otkrivanje istorije svakog automobila putem njegovog broja šasije. Ova usluga omogućava tačnu proveru dokumenata iz proizvodnih registara brenda i izdaje sertifikat koji potvrđuje godine proizvodnje automobila i originalnu konfiguraciju: specifikacije modela, serijski broj motora, detalji originalnog eksterijera i enterijera.
- Sertifikat autentičnosti: Nakon detaljne analize predmetnog istorijskog automobila i utvrđivanja podataka o njegovoj proizvodnji i tehničkih specifikacija u arhivama kompanije, Alfa Romeo, uz podršku Odeljenja za baštinu, izdaje sertifikat autentičnosti klasičnog automobila. Kako bi dobio ovaj sertifikat, svaki automobil prolazi kroz rigoroznu inspekciju i procenu od strane specijalizovanog tima koji proverava automobil i njegove komponente, kao i funkcionisanje glavnih mehaničkih delova. Vozilo može da se ispita u Officine Classiche u okviru fabrike Mirafiori ili u domu klijenta lično, ako tako želi, kao i kod Stellantis & You dilera za prodaju i servisiranje u Rimu i Palermu.

- Usluga restauracije: Nadalje, isti tim koji se bavi istorijskom kolekcijom dostupan je i privatnim klijentima i nudi im raznovrsne usluge, od jednostavnog održavanja do kompletne restauracije: od dijagnoze do restauracije eksterijera, popravke pojedinačnih mehaničkih i estetskih komponenti, i finalnog testiranja. 

 

Segment posvećen vlasnicima vanvremenskih legendi na zvaničnom sajtu brenda Alfa Romeo 
Brend će prestaviti i segment na svom zvaničnom sajtu posvećen novom programu baštine Alfa Romeo Classiche koji će omogućiti srećnim vlasnicima istorijski značajnih automobila da iskoriste programe posvećene Sertifikatima autentičnosti i restauracije. Samim tim, biće moguće dobiti i sve neophodne informacije i podršku za otpočinjanje posvećenog i personalizovanog programa direktno sa sajta brenda.

 

stellantis logo vesti.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...