Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Jeep otkriva novi 4x4 Concept u Parizu 2022.

Recommended Posts

avng concpt01.jpeg

 

Jeep je danas na Sajmu automobila u Parizu spremio posebno uzbudljivo iznenađenje za svoju globalnu publiku, predstavivši Jeep Avenger 4x4 Concept. Tokom najave modela 4x4 Concept u završnici konferencije za štampu brenda Jeep, Kristijan Munije, glavni izvršni direktor brenda Jeep, rekao je: ''Avenger je dizajniran kao Jeep vozilo od početka, a potpuno električni 4x2 model već je nudio neke od sposobnosti koje su najbolje u klasi, po kojima se prepoznaje brend Jeep.''

 

''Ali nismo mogli da se ne zapitamo, šta ako ubrizgamo elektrifikovane sposobnosti vožnje sa pogonom na četiri točka brenda Jeep u kompaktni paket, pritom zadržavajući jedinstveni jezik dizajna brenda, njegove sposobnosti i karakter?'' dodao je na predstavljanju modela Jeep Avenger 4x4 Concept. Kao otelotvorenje filozofije ''koncentrisane slobode'' modela Jeep Avenger, 4x4 Concept spaja dizajn, sposobnosti i inovaciju u kompaktnom vozilu. Upadljiv, zabavan i jedinstveni novi pridošlica biće dodat Jeep-ovoj gami 4xe modela koji stižu iz budućnosti.

 

02_jeepavenger4x4concept-634995aef068c_634d6a231070c.jpeg 03_jeepavenger4x4concept-634995aa53faf_634d6a231b8f3.jpeg

 

Spolja, 4x4 Concept ima kuke za vuču, šire branike i gume i opremljen je većim, ogoljenijim i agresivnijim gumama. Kako bi se dodatno unapredile sposobnosti modela Jeep Avenger, ugao pristupa je poboljšan i iznosi 21 stepeni, izlazni ugao 34 stepena, a prelazni ugao 20 stepeni, zahvaljujući odstojanju od tla koje je sada veće od 200mm. Prednji deo ima dodatnu zaštitu, sa debljim slojevima, kao i sa dodatnim ugrađenim maglenkama radi bolje vidljivosti pri noćnoj vožnji. Avenger 4x4 Concept ima i novi, laki sistem za prtljag na krovu, koji, uz pomoć posebnog sistema pojasa, komprimuje prtljag na krovu i ima zaštitu od grebanja duž cele svoje površine. Ceo paket kompletira nalepnica za haubu koja se ne presijava, kao i tretman protiv grebanja za rešetku hladnjaka za dodatni mir pri terenskoj vožnji.

 

05_jeepavenger4x4concept-6349959b93d8e_634d6a2334f6a.jpeg 04_jeepavenger4x4concept-634995a20c372_634d6a232872d.jpeg

 

Avenger 4x4 Concept predstavlja poslednju reč kada su u pitanju Jeep-ove legendarne sposobnosti, koje su unapređene elektrifikacijom, a ta kombinacija znači da kupci mogu da uživaju još više vrednosti pri terenskoj vožnji, uz više zabave i više slobode, vozeći se u skoro potpunoj tišini. Završavajući predstavljanje, Munije je rekao: ''Ovde u Parizu smo pokazali da ćemo u bliskoj budućnosti imati kompletan portfolio novih, potpuno električnih Jeep modela sa 4x4 mogućnostima, sa jasnim ciljem: da postanemo brend elektrifikovanih terenaca broj jedan na celom svetu, dok nastavljamo da napredujemo na našem putu ka ostvarenju naše misije - Slobode sa nultim emisijama.'' Potpuno električni Avenger pridružio se portfelju Jeep vozila za kontinentalnu Evropu koja su 100% elektrifikovana.

 

stellantis logo vesti.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...