Jump to content
FAS Goran
ivica su

Fiat 500 / Ford KA - fuel cut off, ABS unavailable

Recommended Posts

Pozdrav svima,

 

Ponovih nedavno suprugu sa Fordom KA 1.2 2012, brat blizanac Fiata 500. Motor, mehanika i elektronika, sve je Fiat 500 (Biće malo predstavljanje u zasebnoj temi, samo da ga prvo osposobim :D )

 

Ono što od starta nije radilo su Blue&Me i USB port. Dakle ima komande na volanu, ima usb, ali nit prepoznaje usb, nit puni telefon, nit reaguje na komande sa volana (za pozive, ostale komande rade), kilometraža blinka. Meni đavo nije dao mira pa sam prvo krenuo od osigurača, pojedinačno sam ih pregledao, poneki i izvadio da malo očistim ( našao sam šemu na netu, ali nigde nije tačno pisalo koji je za Blue&Me i USB) ... i tu počinju problemi. Dam kontakt, na trenutak se pojavi greška "Fuel Cut Off", zatim Start&Stop unavailable, ABS unavailable - see handbook... pumpa za gorivo se ne pali, ne mogu da upalim auto. Od elektronike sve radi normalno, migavci, farovi, radio, el. podizači.

Probao sam instrukcije sa neta za isključivanje greške posle sudara (sa migavcima), ali to ne radi ništa, uopšte nemam povratne poruke kao na uputstvu. Probao sam da isključim akumulator na par sati, ali posle uključivanja, ista stvar.

 

Da li neko ima predstavu šta sam mogao uraditi? Da li je moguće da sam nešto spržio običnim vađenjem i vraćanjem osigurača? :(

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rešeno, zamenio osigurač za pumpu goriva, iako je dobar... od njega sam prvo krenuo... mada nisam siguran da li je zaista to problem, ili je samo slučajnost, a ne smem da testiram :)

 

Ostaje problem sa Blue&Me i USB-om, ali ne znam da li ću nastaviti da čačkam, prvo moram malo da dođem sebi, nije mi svejedno posle ovoga :D  

Edited by ivica su

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct

 

Hvala za link na temu... nađoh nešto slično i na drugim forumima. Deluje jako komplikovano za rastavljanje, moraću to jednom da probam kad budem imao malo više vremena :)

 

Inače, sada imam novu sumnju. Prethodni vlasnik je stavio potpuno nov akumulator, ali običan, ne S&S... tako da meni ni S&S ne radi, ali sam to zanemario ( ne treba mi ). Na jednom stranom forumu pročitah da i neadekvatan akumulator može da prouzrokuju prestanak rada B&M i blinkanje kilometraže... e sad, to ne mogu da testiram bez takvog akumulatora, a i deluje mi malo glupo :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...