braskejovan 0 Posted September 2, 2022 Pozdrav, imam Fiat Bravu 1.4 12v (benz+plin) Auto u voznji nece da primi gas preko 3-3.500 obrtaja i to na ravnom, uzbrdo jedva do 2500 obrtaja. Problem se dešava i na benzinu i na plinu, jedino u leru kada se gas drži malo duže onda jedva dođe do 4-4500 obrtaja. Auto ne trokira već samo dođe do tih obrtaja i tu se zaguši. Da li je neko imao sličan problem ili zna o čemu je reč? Hvala unapred. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanM 12 Posted September 2, 2022 (edited) @braskejovan Imao sam ja, na kraju se ispostavilo da nije bio dobro uzubljen za pola zuba(mozdda i ceo zub) cini mi se , bilo pre par godina. Na dijagnostici je pokazao problem senzora brgaste cini mi se. Pre nego sto je nadjen kvar bio je kod jedno 3 ili 4 majstora. Te nije dobar filter za vazduh, te crevo jedno nije bilo dobro vuko fals vazduh, katlizator trebao da se izvadi. Sve to zamenjeno i nista. Onda ga oteram u servis, tek treceg dana su otkrili sta je. Kod mene je u tom trenutku bila greska za lambda sondu ali drugu i to je navodno ometlao dijagnostiku da nadje gresku Serviser je isao jedno po jedno sistemom eliminacije proveravao. Meni se slicno ponasa auto kada zabaguje klapna gasa i to se desava retko, jednom sam je vec menjao ali da znas da je slican problem, auto jedva prima gas. Letos mi se desilo pun auto nas 5oro idem uz brdu i vidim da ne moze da izadje jer ne prima gas, cak ni u prvu, spustim se ugasim i upalim i on radi normalno. Ovo sa uzubljenjem mi se desavalo stalno do 2500 ortaja radi kako treba preko toga nema dusu Edited September 2, 2022 by neshaoct dodao tag 2 braskejovan and neshaoct reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
braskejovan 0 Posted September 2, 2022 @MilanM puno hvala na opširnom odgovoru. Kontaktirao sam neke majstore i jedan od njih mi je rekao da može biti i monopoint u pitanju. Koliko okrivno košta zupčenje motora? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanM 12 Posted September 2, 2022 Ja sam pre jedno 5 godina to imao i mislim da je iskostalo 4500. Ne nam koliko sada kosta to valjda spada u veliki servis, cenim ga da sada nije bez 20-30eura, stim sto treba ako je to problem otici kod majstora koji ima alat za zupcenje Fiata. Quote Share this post Link to post Share on other sites