radomir.g 330 Posted August 13, 2022 (edited) Kako uđem na forum jednom u pola godine, tako donesem gomilu novostu. Beli Punto Multiar je prodat - više o njemu možete pročitati u temi ispod: .::Punto Sport 1.4 MultiAir 135::. - Predstavljanje automobila članova foruma - Fiat-Lancia Club Serbia Forum Došla je privremena zamena na narednih 2 godine (sigurno) dok ne istekne probna vozačka kod devojke i nestane ograničenje u kolovatima. Fiat Panda 100 HP 2008. godište... U narodu poznatija kao Panda Abarth. Prvi utisak - fantastičan gradski autić. Drugi utisak - ništa njemu ne fali ni na duže staze. Motor je atmosferski 1.4 16V 6 brzina 100 ks i isto tako nekih oko 100 nm. Nije brz, nije divlji, ali ko god je ikada vozio bilo koju Pandu pa čak i onu najobičniju zna koliko je to startan i okretan gradski autić. Ovaj i sa preko 210 000km na satu ipak se ne da.. Preventivno odmah u prvoj nedelji nakon kupovine odrađeno: - mali servis naravno - ulje Shell 10W40 i nove svećice, - čišćenje benzinskih dizni u ultrazvučnoj kadi obzirom da je imao nepravilan rad prvih nekoliko sekundi nakon hladnog starta, - čišćenje klapne gasa, - zamena svih tečnosti - kočiono ulje, antifriz, ulje u menjaču. Gomilu sitnica je bilo potrebno doraditi, pritegnuti, namestiti... prethodni vlasnici su ga nekako više koristili nego lickali. Tako je odmah na početku dobio i mnogo kozmetičkih utezanja: - farbanje svih čeljusti u crveno priikom čeka su poskidani diskovi, očišćene glavčine tokova, podmazani nosači kočionih čeljusti, - jednoslojno poliranje kompletnog auta sa zaštitnom svih plastičnih i lakiranih površina, - očišćena površinska korozija na trapu te prefarbano sve u crno (više stvar estetike nego neke velike funkcionalnosti), - presvučen volan jer onako oguljenog nisam mogao dana da ga gledam, - sređeno sedište koje je propalo totalno, - zamenjeni fabrički zvučnicima kojima je propalo vešanje, - stavljen nov hladnjak klime koji je imao pukotinu, tako da sada klima hladi nenormalno dobro (čak i prejako za tako jedan mali auto i malu kabinu). Neko od prethodnih vlasnika ga je čak i voleo pa mu je stavio tipski Inoxcar zadnji lonac.. zvuk fantastičaaaan. Onako rezak i malo bučniji, a opet ni najmanje preglasan sa gomilom nepotrebne galame. Od mene je juče dobio tipski K&N panel filter vazduha i u kombinaciji sa Shell 100 oktana benzinom auto je postao mnogo agresivniji. Mislim da tek sada ovaj motor može da pokaže brojke sa papira kao kada je izašao iz fabrike. Siguran sam da će naredni meseci doneti još gomiluuuu drugih modova i promena (to mi je u srži, ne mogu pobeći od toga). Do tada uživajte u slikama. Edited August 13, 2022 by radomir.g 27 ISV_01, Reacher Gilt, knezevic76 and 24 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 15502 Posted August 13, 2022 Kako je potrebno samo malo volje i truda, pa da autic ponovo zablista. Svaka cast za entuzijazam , uostalom kao i uvek u tvojim temama. Ne znam zasto, ali uvek su mi se svidjale ove 100 HP Pandice. Pravi gradski zvrkovi, sa diskretnim i lepim estetskim dodacima. A i retke su, pa mi cak pre privuku paznju nego mnogo skupocenije masine na ulici. 32 minutes ago, radomir.g said: Motor je atmosferski 1.4 16V 6 brzina 100 ks i isto tako nekih oko 100 nm. Mislim da si se oko obrtnog zeznuo za 30% . Cak i klasicni FIRE od 95 HP su bili na 127 Njutna, a u 100 HP Pandama mislim da su na 131 Nm. Svakako, da vas lepo sluzi, puno bezbednih kilometara vam zelim . 1 radomir.g reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
radomir.g 330 Posted August 14, 2022 7 hours ago, Ivan said: Kako je potrebno samo malo volje i truda, pa da autic ponovo zablista. Svaka cast za entuzijazam , uostalom kao i uvek u tvojim temama. Ne znam zasto, ali uvek su mi se svidjale ove 100 HP Pandice. Pravi gradski zvrkovi, sa diskretnim i lepim estetskim dodacima. A i retke su, pa mi cak pre privuku paznju nego mnogo skupocenije masine na ulici. Mislim da si se oko obrtnog zeznuo za 30% . Cak i klasicni FIRE od 95 HP su bili na 127 Njutna, a u 100 HP Pandama mislim da su na 131 Nm. Svakako, da vas lepo sluzi, puno bezbednih kilometara vam zelim . Da vidi stvarno, nisam ni skontao da mi je promakao momenat za NM. Što se privlačenja pažnje tiče upravo tako. Vidim da je ljudima auto jako zanimljiv.. Zagledaju, okreću se, slikaju. Tako mi je na početku i bilo malo bezveze što je prethodni vlasnik lepio Abarth znakove, ali kasnije mi postalo skroz ok obzirom da je redak i drugačiji i da priča može da prođe. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lufti 643 Posted August 14, 2022 Zelim vam puno bezbriznih kilometara! Meni omiljeni gradski autic, vozio sam ga davno na Krfu, dobili bukvalno nov iz fabrike, fantasticne uspomene sa mora... Ovaj od 100 ks stvarno privlaci paznju, siva mu bas dobro stoji. Secam se kada smo isli pre desetak godina u posetu fiat fabrici u Kg da je jedan kolega forumas vozio ovakvu crnu pandicu. Pozadi je umesto znaka zalepio sticker kung fu pande Poa koji radi stojecu spagu. To je tako fenomenalan detalj, i dan danas mi izmami osmeh na licu... Bas cu te zvrcnuti kad budem u nsu da vidim auto i uzivo. 2 knezevic76 and radomir.g reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 6013 Posted August 14, 2022 Super auto. Kombinacija boja mu stoji vrhunski. Moj sledeći auto u nekoj budućnosti ili panda ili 500.Da vas služi lepo. 1 radomir.g reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 5700 Posted August 15, 2022 Imas jedne od najtrazenijih bregastih u ITA tuning svetu sta god da se petlja (ozbiljno petlja) sa 1.4T i 1.4MA - bregaste sa pande 100HP su must-have Jako lep i zanimljiv auto, a na radove i doterivanja si nas vec navikao idemo na follow 2 radomir.g and TheWickerMan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6283 Posted August 15, 2022 Odlican auto, a svaka cast za radove. Uzivaj i cesce pisi 1 radomir.g reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3156 Posted August 15, 2022 Ne znam za druge ali ja ti zavidim. 2 radomir.g and Loon123 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 15502 Posted August 15, 2022 @Mijailović P. Menjam Bravo Sport T-Jet 150 za Pandu 100HP, uz moju doplatu. 5 Mijailović P., Reacher Gilt, radomir.g and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3156 Posted August 15, 2022 @Ivan Gledao ja za 'ćeru neki auto još pre ove "intervencije" ali se prevarih pa ne uzeh a navijao sam za sebe. Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13141 Posted August 15, 2022 Ja Pandu obožavam i uvek nju biram od svih službenih za vožnju po gradu, ali ako su sve Pande 100 iste u pogledu vešanja, pretvrdo je ovo za nas Mijailoviću Vozio sam je pre par godina i nije to za ove stare koske. 3 Bingodalton, Reacher Gilt and Mijailović P. reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 15502 Posted August 15, 2022 Kolegina Panda 100HP najpozeljniji i najjaci auto na forumu. Pazi samo reakcija . 1 1 radomir.g and Mijailović P. reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13141 Posted September 9, 2022 Sent from my SM-G770F using Tapatalk 4 1 PremieRacing, Misha87, Mijailović P. and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
DiscoVolante 267 Posted September 9, 2022 Kakav krasan auto. (Ova predstavljena na forumu, ne ovaj carbage s youtubea)Jedino mislim da bi sa felgama u originalnoj boji još bolje izgledala, ovako se ne ističe dizajn felge. 3 neshaoct, Decak Iz Vode and radomir.g reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 15502 Posted September 9, 2022 (edited) U videu je, ono, bas skolski primer kako se sa "ćuning" ukusom u***e fabricki lep autic. Pobednik mi je kombinacija aero brisaca (koji su vec sami svojom konstrukcijom spojler) i ovih kineskih vrištećih spojlera brisaca preko. Uz navlaku za volan (danas kada ljudi izuvaju kako rade presvlacenje kozom za smesne pare) i gomilu apsolutno nepotrebnih Abarth stikera svuda gde je moglo. A karbon, sta reci... Lepili smo ga pre jedno 10-15 godina . Jos sve to na 100HP koji je vec fabricki dizajnerski dovrsen gradski zvrk. Edited September 9, 2022 by Ivan 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nesa 169 308 Posted September 17, 2022 Želim ti srećnu vožnju. Zanima me u čemu je sve razlika u motoru između njega i onog od 95 KS što ide u Tipa i 500L? Skontao sam da je bregasta drugačija, šta još? 1 radomir.g reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
radomir.g 330 Posted November 30, 2022 On 9/17/2022 at 3:46 PM, nesa 169 said: Želim ti srećnu vožnju. Zanima me u čemu je sve razlika u motoru između njega i onog od 95 KS što ide u Tipa i 500L? Skontao sam da je bregasta drugačija, šta još? Manje-više to je to.. Možda oštrija bregasta i drugačije podešeno paljenje za dodatni koji konjić više. Malo je iritantno što mu je najveći obrtni na 4000 obrtaja a najveća snaga na 6000 obrtaja. Vrti se kao Honda, a nije da ide bog zna šta Update... Radi se na Pandici i dalje. Mislim da sam prešao oko 5000km od kupovine. Utisci su skroz fini, prava gradska zujalica. Kako vreme odmiče siguran sam da ću se sve teže jednog dana rastati od tog autića. I tako kako se sve to moglo lepo samo voziti odlučio sam ga napraviti manje funkcionalnim kao i svaki prethodni auto.. Šta je došlo od promena pišem za sat vremena 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
radomir.g 330 Posted November 30, 2022 Na KP izlete opruge za Pandu 169, proverim oznake po Eibach katalogu to je to - Pro Kit 30mm. U praksi nakon montaže to je 20mm napred i 25mm nazad ali ok, Panda 100hp je već nešto niža u odnosu na običnu Pandu tako da se sve poklapa. Uz montažu opruga stavljene su nove šolje amortizera sa ležajevima, šteta je sve ostavljati staro jer ko god je to sve skidao posle par godina zna kako se sve raspadne i izrđa od vode i blata nabacanog od točkova. Da ne bude samo potonuo i izgledom "natovaren", točkovi su pod obavezno morali biti izbačeniji napolje što više može da se približi ivici ruba krila. 15mm mu je prava mera. Iako nazad estetski bi lepše izledalo da je 20mm na žalost ne može jer već sada ivica točka na većim skokovima u vožnji hoće da pipne unutrašnju ivicu samog plastičnog ruba. Fino skidanje materijala od par milimetara će popraviti i ovaj da ga nazovem trenutni nedostatak. Napred ništa ne pravi problem i ne traži dorade. Udobnost u vožnji je potpuno identična fabričkim oprugama. Koji dan kasnije došle su i kompletne prednje viljuške i krajevi spona, sada je već ozbiljno utegnut na trapu i spreman za optiku. Prilikom poručivanja viljuški napravio sam propust koji aj da kažem možda i nije toliko strašan. Naime Panda 100HP ima drugačije viljuške u odnosu na redovnu 169 Pandu. Fizički oblik viljuške je isti, ali je razlika samo u poslednjem OEM broju (sad da ne kopam oznake da vas ne davim). Uglavnom zadnji veliki silen na Pandi 100HP je pojačan što u drastičnoj meri utiče na ukupnu upravljivost. Na autu je sa desne strane bila originalna viljuška dok je sa leve strane bila obična jer je sigurno neko od prethodnih vlasnika već menjao. Sve u svemu kasnije sam pronašao da je razlika u ceni i više nego dupla, tako da ovako ostaje za sada. Ove obične su izašle na kraju svega 30 evra po komadu te za dodatnih 10 evra ako se dobro sećam ima da se kupi poliuretanski zadnji sileni koji bi napravili ogroman upgrade u pravljivosti. Sad je na kraju pitanje da li uopšte ima smisla sve to raditi za jedan daily auto jer je na trenutnom stanju viljuški udobnost fantastična. Videćemo.. Na kraju Pandica izleda fantastično, sigurno ćete se složiti 17 Decak Iz Vode, Mijailović P., Milutinac and 14 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7260 Posted November 30, 2022 Slazemo se, blago receno Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока 1 radomir.g reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2146 Posted December 1, 2022 Vrhunska panda,pravi FIAT Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 15502 Posted December 1, 2022 Svaka cast za radove, Pandica odlicno izgleda . Uostalom, kao i svi tvoji prethodni autici . Svi mi decenijski clanovi foruma svakako ne mozemo da ne zapazimo i pohvalimo nekada tako prepoznatljiv FIAT-ovski duh i entuzijazam. Koji, nazalost, polako ali sigurno zamire , iz ovih ili onih razloga... 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
francuz69 874 Posted December 1, 2022 Ne umire duh, samo se utulio. Ljudi od akcije ce uvek to biti. Pridruzujem se cestitkama, Panda 100hp mi je oduvek bila autic u kome sam se video. I nije iskljuceno da ce to biti jednom. Sto se tvog primerka tice, radis umereno i sa ukusom, idealno… Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola031 858 Posted December 1, 2022 Svaka cast. Punto je bio predobar, a i Pandica ide njegovim putem Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 1386 Posted December 2, 2022 uvek mi bile simpa pande 100hp jedino sto su za moj ukus silver felne lepse na njoj ili mozda gun metal tad dolaze vise do izrazaja na malom autu, ovako ga zatvara iako ne idu lose uz celu sliku auta. 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 5700 Posted December 2, 2022 On 11/30/2022 at 10:08 PM, radomir.g said: Dr. Ilija kad ga našteluje - nema greške Vrhunska panda 2 moron and PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites