Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Doviciozo završava MotoGP karijeru na Mizanu

Recommended Posts

227120-doviciozo.jpg

 

Andrea Doviciozo neće završiti ovu MotoGP sezonu. Naime, vozač Yamahe je nedavno otkrio da će svoju bogatu karijeru završiti na trci na Mizanu, stazi udaljenoj nekih 70 km od njegovog rodnog mesta. Njegovo mesto u RNF timu će do kraja 2022. zauzeti Kal Kračlou. Sama odluka ne predstavlja neko naročito iznenađenje. Dovi se pridružio timu nakon jedne godine pauze, nakon što je ostao bez mesta u Ducatiju. Ipak, nije se Italijan navikao na M1 i imao je dosta problema da iz japanske mašine izvuče optimalne performanse. Glasine o završetku njegove karijere su se pojavile još u junu, a i sam je priznao da ne uživa u vožnji.

 

Tako će se završiti jedna bogata karijera. Iako je tokom nje osvojio samo jedan naslov prvaka (2004. godine u klasi 125 kubika), Doviciozo je uvek bio među favoritima za najviši plasman. 2006. i 2007. je bio vicešampion klase 250 kubika, da bi tri godine zaredom (2017, 2018. i 2019.) završavao na drugom mestu, iza Marka Markesa. Ukupno je pobedio na 15 MotoGP trka, uz 62 podijuma u premijernoj klasi. U sve tri klase, ukupno se 103 puta našao na podijumu. Posebno je cenjen zbog analitičkog pristupa proceni motocikla. Niko nije mogao da da tako detaljne povratne informacije o trkačkoj mašini od njega. Shvatao je šta motocikl može, a šta ne i to je mogao da jednostavan način da objasni. U ovom trenutku ne znamo kakvi su mu planovi za budućnost, ali je sigurno da će to biti u motokrosu, njegovoj velikoj strasti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...