Jump to content
FAS Goran
dach@

F1: Madjarska 2022

Recommended Posts

Blag si, potpuni idioti su. Ovo nisu greške  nastale usled pritiska, više sile, teške konkurencije, tehničkih problema, već potpuno odsustvo znanja šta da rade u trci. Bar da su svesni pa da prate drugi tim u trci, a pogotovo kad imaju prednost i vozača na P1.

 

Ali ne, mi ćemo na hladnoj stazi tvrde gume, bez ijednog krštenog drugog auta na stazi sa njima da imamo bilo kakve korisne podatke šta će da se desi, iako ti iskustvo govori u prilog tome da hladna staza i tvrde gume nema teoretske šanse da budu brze. Pritom su ga uveli u boks dok je još pravio odlična vremena sa mekim gumama. Matematika sa početka osnovne škole, ako je boks 25s, tebi 40 krugova do kraja, na kojima gubiš po 2s, 80 vs 25, a ti zaboraviš da ti na trci treba manji broj sekundi, a ne veći. Idioti. Komplet.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
58 minutes ago, nidza said:

Blag si, potpuni idioti su.

Nazovimo to "politickom korektnoscu" :D .

Bio sam na moru u to vreme, pa me mrzelo da kuckam svoje utiske o trci. Onako na plazi u nedelju, smaralo me da trazim free stream-ove, pa sam po prvi put pratio trku samo pomocu ovoga ispod.

Bacim pogled na par minuta, cisto da ispratim sta se desava. I mogu vam reci da je odlicno, sto se taktike tice daleko bolje nego TV prenos u kome ne vidis nista i informacijama zavisis samo od komentatora. U svakom trenutku vidis gde je ko tacno na stazi iz pticije perspektive, na kojim gumama, koliko su stare, koje su prethodno koriscene, koliko pit stopova, vremena po krugovima, dobitak/gubitak pozicija, pozicija u odnosu na timskog kolegu, komentari pratilaca, itd...

Na taj nacin se jos bolje videlo kako npr. Red Bull od pocetka lagano "plete mrezu" i tacno vidis kako im se kockice, kako se trka privodi kraju, polako i logicno slazu. A Max lagano (i pored piruete) dolazi od P10 do P1.

Nasuprot tome, gledas poteze Ferrarija i ne verujes da ljudi stvarno pucaju sebi u noge, nego da verovatno grafika nesto baguje :lol: . I samo se cudis kako je vecina stvari nelogicna i kako "cure" sa pozicijama kako trka odmice. I da sa 2. i 3. mesta u kvalifikacijama, na sporoj stazi poput Hungaroringa koja im je jos inicijalno i odgovarala - nemaju barem jednog vozaca na pobednickom postolju :blink:, pri tom bez drugih problema i odustajanja. Prosto neverovatno, a sprd*a po netu je opsta.

 

Untitled.thumb.png.e1158f5e7041b81bf1be4e380103733a.png

 

Pogledajte bar deo na ovom kanalu, meni se licno izuzetno dopalo pracenje na taj nacin:

https://www.youtube.com/watch?v=baBQE8ceJxM&t=5400s&ab_channel=RacingStatistics

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apropo svega ovoga o cemu smo caskali... Slicna tema i vrlo lep autorski tekst na portalu pole-position.rs.

Iako je za "forumske" parametre malo duzi clanak, verujem da ce pravi ljubitelji procitati u dahu:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/59621-f1-ferrari/&do=findComment&comment=1656554

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Live timing na mufte preko YT pratim godinama. Sad baš pratim tog istog kao i ti, ne kasni previše. Ne znam na koju foru je legalno, sigurno skida sa F1 aplikacije nekim reverznim algoritmom. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...