Jump to content
FAS Goran
Bogdan Novaković

Start/Stop Unavailable - Check Engine

Recommended Posts

Zdravo,

 

Vozim Tipo 1.4 95ks benzinac 2020. godište, 22500km. Pošao sam na put van zemlje, prešao nekih 1200km za nedelju dana, od toga dve duže relacije 650km i 200km. Ovo ostalo je bilo raspoređeno između kreni-stani 5km vožnji i relacija od 30-50km. Vozio sam delom uz pomoć tempomata, delom bez.

 

U svakom slučaju, jutros sam okrenuo ključ da upalim auto pri čemu je malo "štucnuo" ali se ipak upalio iz prve bez nekih drugih smetnji. Tom prilikom su mi izašla dva upozorenja - Start/stop unavailable i check engine. Štucanje pri paljenju ne bih ni primetio da nisu izašla upozorenja. Smetnje ili bilo kakve razliku u vožnji nisam osetio. Mali servis je rađen par dana pred put. Akumulator prikazuje kao pun.

 

Neke ideje ili slična iskustva?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Desilo se meni  pre par meseci ista stvar samo na 1.6 mjtd. U ovlascenom servisu (auto je u garanciji 2021 godiste) su mi rekli da se greska desava ako slucajno pri paljenju pritisnes gas i kocnicu u isto vreme pa se motorni kompjuter zbuni . Licno imam veliko stopalo br 47 tako da mi je bilo jasno i od tada obratim paznju. Inace greska sama nestane posle odrednjenog broja startovanja motora.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bogdan Novaković je l si i dalje van zemlje? Ako nisi, najbolje pravac ovlasceni da vidis tacno sta je, nazalost za skoro svaku glupost SS se gasi i prikazuje se check engine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...