Dzimbo 1202 Posted July 2, 2022 (edited) On 6/1/2022 at 12:27 AM, Ivan said: : Zna kod njih da iskoci i ponesto povoljno, ali pre neki dan zvrcnem za komsiju ovlascene, za 2 najobicnije zabice gepeka. Komad 400 kinti, a moze da se naruci najmanje komplet od 10 komada, 4 somica Sta je uradio na kraju? Meni puce zabica na A stubu, potrazio sam po lokalnim radnjama po Kvu, nema niko, sutra cu na auto pijac pa mozda nadjem. Edited July 3, 2022 by Ivan Izdvojeno u zasebnu temu 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8046 Posted July 2, 2022 Kako bre? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dzimbo 1202 Posted July 2, 2022 @knezevic76 Ne znam, samo ispade, jes' da je bilo na neravnom seoskom putu, ali nisam tresnuo u rupu ili tako nesto. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20240 Posted July 2, 2022 (edited) 9 hours ago, Dzimbo said: Sta je uradio na kraju? Na kraju smo samo vratili oplatu. Drzi solidno, dok ne nadje odgovarajucu zabicu za rupu od 8mm. Zato sto si covek i sto castis na skupovima , nije me mrzelo da ti proverim. Na 500L na tom mestu fabricki ne bi trebalo da budu one obicne zabice iz 2 dela. ePer kaze ovako, sifra zabice je 51897485: Pored enterijera, cisto da znas da ista stvar drzi oplatu zadnjeg branika, oplate potkrila, ima je jos na par mesta, pasuje sa Nuova Pande, itd.: Ako ne nadjes na pijaci, mozda moze da se iskopa, proguglaj malo. Znam da zabice drze Lav auto, Prosport, imao je jedan sa gomilom raznoraznih zabica kod Grand kafe na Bezi. Probaj i kod ovih: https://www.autofrogy.com/proizvodi/auto-kopce/zastava-fiat-alfa-romeo-iveco/ https://grtgroup.net/kategorija/patenti-kopce-i-zabice/alfa-romeo-fiat-lancia/ Ili eventualno i kod kosooke brace, sigurno ima i jeftinije: PS: Ili trazi neku obicnu "duplu" zabicu. Bitno je da znas precnik rupe u metalu (gore kaze 7mm) i da nadjes neku sa glavom koja ce pasovati u drzac na A stubu, sa odgovarajucom duzinom. Imam na fonu, ovakve su te na Nuova Bravu za oplatu gepeka, koje smo kupusali kod komsije: Edited July 2, 2022 by Ivan 2 Dzimbo and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dzimbo 1202 Posted July 3, 2022 (edited) @Ivan hvala na detaljnom objasnjenju, kao i uvek Na auto pijaci je bio lik koji ima brdo zabica, subotom je na Bubanj potoku, a nedeljom u Kraljevu. Kupio sam dve vrste koje mi je on preporucio. Zanimljivo da mi se otkinula zabica i na sredini A stuba, tako da su bile dve za zamenu, cena je bila 40din po komadu, uzeo sam po 10 od obe vrste. Prvo smo krenuli sa crnom, bilo je potrebno da se malo stanji vrat (kako se vec zove) da bi upalo u tapacir. Posle tanjenja smo ubacili u tapacir, medjutim gornja nije mogla da upadne skroz u lim pa smo morali malo da skratimo vrh. Krajnji rezultat je da je tapacir A stuba sredjen. Skroz smo zaboravili na one bele, tako da cu njih da probam nekog narednog puta. P.S. izvinjavam se za off, kontam da ce moderatori da prebace u odgovarajucu temu, hvala. Edited July 3, 2022 by Ivan Sredjen format i slike 1 1 moron and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20240 Posted July 3, 2022 (edited) Bez brige, pratimo sve - prica je izdvojena (iz teme o naslonu za ruku), u zasebnu temu u 500L tehnickom podforumu. 3 hours ago, Dzimbo said: @Ivan hvala na detaljnom objasnjenju, kao i uvek Nema na cemu, uvek kazem da smo tu da se druzimo i pomognemo. A od Dzimba, gurmanska . Salu na stranu, lepo ti ja rekoh da pored onih "spešl" zabica (koje ces teze naci), komotno mozes da koristis i ove standardne iz 2 dela, koje ti je on i preporucio. Samo da pasuju precnikom rupe, duzinom i oblikom glave. Hvala i tebi za korisne povratne informacije o dostupnosti, montazi, cenama i pre svega fotkama - znacice zajednici. To je onaj stari, nazalost pomalo zaboravljen, pravi forumski duh . Edited July 3, 2022 by Ivan 1 Dzimbo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dzimbo 1202 Posted July 4, 2022 Da promenin nick u Gurmanska? Nisam ni sanjao da cu biti autor jedne DIY teme. sta ti je uticaj foruma.. Quote Share this post Link to post Share on other sites