Jump to content
FAS Goran
Ivan

F1: Velika Britanija 2022

Recommended Posts

22 minutes ago, OMP said:

Pa prosle god je bila borba za titulu sad nema razloga da ide na sve ili nista a i sad se trka protiv normalnog lika ne protiv budale

Vidis, i ove godine se ta budala bori za titulu sa Leklerom, imali su duele na bar 5 trka od 10, a nijedan incident. Pa sad do koga je? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa prosla sezona je bila tvrda, znao je Max koga ima za protivnika, sad realno ima slabijeg vozaca i od sebe i od luisa a u dobrom timu koji brlja tako da nema potrebe da se cima previse jer je svestan da laganica osvaja titulu em sto ferari brlja em sto ni leclerc nije neka ozbiljna pretnja Maxu, ja sam ocekivao vise ali Max je ipak stabilniji i ozbiljniji vozac od Leclerca svidelo se to nama ili ne a definitivno to i dokazuje iz trke u trku. Lec je fin momak kome fali drčnost na stazi i fali mu taj neki sampionski nerv koji definitivno nema u smislu da nije dovoljno biti samo brz nego jos mnogo stvari, on je od onih likova koji i ako osvoje titulu nece nesto biti bitni u f1 poput Rozberga, Batona i sl. dobro vozi ali nije to taj lik, to je moje misljenje, slozili se ili ne.

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zašto bi imali incidente kad je Max brži. Zar još neko veruje da se Lekler bori za titulu jednostavno Red Bull ima bolji bolid. Tako i na ovoj trci imate treći trening i čiste krugove Perez,Lekler sporiji 0.4 od Maxa. Mercedes 0.5 a današnji pobednik 0.8. Ne menja ništa Saincova greška bilo je pitanje kruga kad bi ga Max pretekao zar se očekivalo nešto drugo. Lekler  ne može protiv Maxa u trci a šta očekivati od Sainca koji je ove godine sporiji od Leklera 0.3 Lekler može da odradi neki brzi krug u kvalifikacijama verovatno još neke pobeda i to je to. Mercedes da ne forsira ovaj bolid tj.da su nastavili sa klasikom sigurno bi bilo brzi. Vilijams od kako su prešli na klasiku ima 1 sekundu bolje vreme po krugu a imali su sličan bolid kao Mercedes. Mercedes pun para pa može da eksperimentiše koliko hoće ali sa svom promenama na poa sezone kasne opet 0.5 sekunde za vodećim

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je ono sto ja pisem, Max je svestan koga ove god ima za protivnika, nebitno dal gledamo vozacki ili po bolidu na njemu je samo da zavrsava trke, pobeduje gde god moze a moze, samo ako ga bolid ne sjebe kao danas, i titula je tu, moze da se batrga ferari i Lec koliko hoce ali oni vec dobrano kasne, ako se ne varam Lec vec kasni preko 40 poena i svaka trka neki problem dal do njega dal do ekuipe dok ovi strikaju i sa greskama se vade bez problema, pritom Lec vise nema samo Maxa za protivnika nego i Pereza koji je poceo da biva sve bolji, tako da ima dupli problem, nece Perez sigurno da se skloni da se ova dvojica trkaju.

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/3/2022 at 8:53 PM, OMP said:
Uzasan udes, Rasel bas pocetnicku gresku napravio, navikao se na Gaslija i sjebo kineza ali dobro je proslo.

Gasli ga je i "bacio" na Kineza.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ali je na konferenciji posle rekao "neko me je zakačio od pozadi..." ne burazeru, zatvorio si Gaslija jer si imao očajan start i zamalo ubio čoveka...

 

Mali počinje sve više da mi se gadi svojim izjavama i ponašanjem, maksimalno su ga isklesali u ljigavom Mercedesu, korporativne izjave, sve mu je lepo napisano šta da kaže i kada, fuj... Čak je i Noris rekao da ga ne prepoznaje više od kada je prešao u Merc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da to sam citao da je Noris izjavio, inace retko ko ce da prizna svoju krivicu, mada ja razumem izjave u momentu ono preko radija i sl. kad su usijane glave i nisu ni svesni 100% sta se tacno desilo ali kad si hladne glave i pregledas snimke onda je glupo izjavljivati tako neke nebuloze pogotovo sto i publika moze sve to da vidi, jasno se vidi na snimku njegova krivica, naravno trkacki incident, nije ni prvi ni poslednji.

 

 

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa obzirom da ga je on i prevrnuo, i trebao je da ode. Pritom i njegov auto je bio u kanalu, da je mogao da nastavi, da mu nije otpao zadnji levi točak, siguran sam da bi pokušao da nastavi trku a ne bi parkirao i trčao...

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ko je jos trebalo da otrci da vidi kako je kinez??? pa svi su ostali nastavili da voze, sem Rasela i Albona koji je nekako zavrsio u bolnici ne kontam zbog cega njegov udes je bio blago resecno smesan za formulu 1

A i nema sta vozaci da trce i gledaju kako je drugi vozac jer svakako ne mogu da pomognu tu su druge ekipe koje to treba da rade.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo lep video sa YT gde sve lepo vidi




Sent from my iPad using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

:blink:

 

Binotto: Bilo je teško odabrati koga ćemo od njih dvojice pozvati na zamenu

 

Carlos_Sainz_Charles_Leclerc_Ferrari_F1-75_VN_Velike_Britanije_Trka.jpg.webp

 

Carlos Sainz uspeo je da pobedi na VN Velike Britanije.


Charles Leclerc ovoga puta bio je žrtva taktike svog tima jer Ferrari se odlučio da samo jednog svog vozača pozove na servis u samom finišu trke na Silverstonu. Naime, na 12 krugova pre kraja Esteban Ocon je stao na stazi zbog problema sa pumpom za gorivo, posle čega je izbačen sigurnosni automobil. U tim trenucima Charles Leclerc je vodio a blizu njega nalazili su se Carlos Sainz i Lewis Hamilton a italijanski tim nije imao vremena da oba svoja bolida pozove na dupli servis. Zbog toga je vozač iz Monaka ostao na stazi na tvrdim gumama, dok je Carlos Sainz uzeo meke kao i Lewis Hamilton pa i svi ostali.

“Mi verujemo da u poziciji u kojoj smo bili nismo imali dovoljno vremena da servisiramo oba bolida.” objasnio je Mattija Binotto odluku tima. “Morali smo da napravimo izbor između dva bolida. Odlučili smo da to bude Carlos jer je Charles imao bolju poziciju na stazi. Tada nismo znali šta će ostali da urade. Nadali smo se da će degradacija meke komponente biti veća ali to se nije dogodilo.”

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj Binoto kad lupi i ostane živ. Baš će Lekler za starim belim gumama da parira ovim na crvenim najbržim gumama. Stavi crvene kao i svi pa nek se trka

Share this post


Link to post
Share on other sites

U potkastu bila neka prica da matori Sainc ima mnogo jak lobi iza sebe koji mu dozvoljava da se buta u odluke tima i utice na Binota

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matori Sainc je sigurno jak i ima veza. Realno što kanaliti vozača kad i ovako nemaju šanse za titulu. Sainc i prošle godine nije bio brži ali završavao je trke i na kraju imao bolju poziciju nego Lekler. Sada bar ima tu pobedu možda će bolje voziti u nastavku 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo jedne apsolutno odgovarajuce za ovaj trenutak... A vala tako tipicno za Ferrari i u zadnjih deceniju i po (ako bi im se uopste i ukazala neka sansa).

 

287576346_3871260606345563_1805097136515509655_n.png.fe5abad4b4b8cb3a9f0cddb02ef99407.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ona scena gde Binoto upire prstom ka Lekleru.....pa tačno bi mu otkinuo taj prst.
Lekler od početka sezone nije pravio kikseve, dakle odustajanja nisu bila do njega već do bolida.
S druge strane Sainz vozi 150 trka i
kakve nebuloze je tražio od tima za vreme trke, mozga bez.
Lekler i dok je bio drugi vozač u Ferariju, vozio je odlično i svi se sećamo kako je slušao timska naređenja i prepuštao i prva mesta Vetelu. Zato je i razumljivo što je besan a posle ove trke verujem da je odlepio.
Sainz je promašaj za ferrari, zašto su ga doveli, to samo oni znaju.
A te priče da njegov otac ima jak uticaj itd, e pa ako jedan Ferrari dopušta takve stvari, onda bolje da se raspadnu odmah.
Lekler je vrlo mudar i vozi mozgom, takav tip vozača, tako i razmišlja a može se videti i iz konverzacija sa timom, pardon, budalama.
Lepo su komentatori u jednom momentu rekli, era Ferrarija se završila sa Šumijem. Jedan čovek je vodio ceo tim jer su Žabari nesposobni.


Hami odlično vozio, svaka čast, žao mi što Rasel nije bio u trci, tad bi bilo svašta, jer dva Mercedesa u prvih pet bi mnoge stvari pomrsilo. Max standardno odličan, još ono okretanje u kvalifikacijama i opet u tom krugu imao skoro najbrže vreme.
Nadam se da će se mečka vratiti u borbe za podijum i da će biti još zanimljivije. Mogu da se kladim da bi u trojcu Mečka ,RB, Ferrari , Sainz bio najgori od tih 6 vozača.

PS Alonso stara kuka i dalje objašnjava neke stvari na stazi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote

Sainz je promašaj za ferrari, zašto su ga doveli, to samo oni znaju.

Svaka čast,stvarno je teška budala,špansko đubre kao onaj Solana.a za postupke Ferarija-tima isti-debili,a Binoto nezna gde se našao-izgubljen u vremenu i prostoru.

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, knezevic76 said:

Mogu da se kladim da bi u trojcu Mečka ,RB, Ferrari , Sainz bio najgori od tih 6 vozača.

Apsolutno, to se vidi iz aviona. Sainz je sa (vec) toliko godina i nastupa, a ove godine skoro trecinu sezone u najjacem bolidu - samo dokazao da je zreo najvise za neki srednji dom F1 karavana. Dovoljno je uporediti sta je najmladji Russell radio u raspalom Williamsu. Ili da je cak i u ovakvom Mercedesu (do ove konacno jedva "porodjene" prve pobede posle 150 nastupa), bio bodovno ispred Sainza :D .

Apropo ekipa... Kada sam u prvih par trka (dok su neki ovde vec sumirali sezonu i proglasavali sampione) rekao da se Red Bull i Merc vracaju, samo je pitanje kada - bilo je prilicno neverice.

Jer je poznato da kako sezona odmice, Ferrari vec godinama ide silaznom putanjom. Njihova jedina svetla tacka mi je Leclerc, bukvalno mi je zao sta mu rade. A samim tim bi imali i sampionat bodovno "na noz", sto verujem da svi zelimo da gledamo.

U Red Bull uopste nisam ni sumnjao, jer je poznato da imaju najbolji razvoj kroz sezonu. Za Merc je samo bilo pitanje kada ce uspeti da se koliko-toliko izbore sa onim novim "uskim" dizajnom. Cim nema poskakivanja, vec je Hamilton imao sasvim pristojan tempo na srednje tvrdim gumama. Nisu jos na nivou Ferrarija i Red Bulla, ali je pomak evidentan.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrariju je jedina šansa da dođu do titule da budu kontinuirano u prva tri, da imaju dobru pouzdanost bolida i da ne prave kikseve u strategijama, na žalost od svega toga nema ništa i jedina svetla tačka je Lekler.
Ako se mečka probudi, u šta ne sumnjam, tu im je kraj, što se titule tiče.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Ivan said:

U Red Bull uopste nisam ni sumnjao, jer je poznato da imaju najbolji razvoj kroz sezonu. Za Merc je samo bilo pitanje kada ce uspeti da se koliko-toliko izbore sa onim novim "uskim" dizajnom. Cim nema poskakivanja, vec je Hamilton imao sasvim pristojan tempo na srednje tvrdim gumama. Nisu jos na nivou Ferrarija i Red Bulla, ali je pomak evidentan.

 

Merc je imao preveliki zaostatak zbog promašenog koncepta, da, vraćaju se, ali se vraćaju u smislu da više beže iz sredine poretka nego što se približavaju vodećima. Ono što je njihov veliki plus ove godine je pouzdanost, Raselovo odustajanje sa Silverstona je prvi DNF čini mi se, što je samo po sebi razlog zbog čega su da kažemo blizu u poretku, jer su RB i Ferari već imali previše problema. Merc na čist tempo neće moći da parira vodećima ove godine, jer koliko god oni unapređenja da donesu, RB i Ferari će doneti isto toliko i vraćamo se tamo gde smo bili. Ako pogledamo sve trke ove godine, pa i Barselonu, Silverston, da izuzmemo iz jednačine sve probleme koje su imali vodeći sa bolidima i sve vanredne situacije, na čist race pace - Merc bi svaku trku završio na maksimalno 5. i 6. mestu, a taj trend ne vidim da će da se menja u bliskoj budućnosti. Takođe, nemojte se iznenaditi ako u Austriji opet budu zaostajali momački, Silverston ima lep asfalt i koncept donekle liči na onaj iz Barselone, za koji imaju dobar setup očigledno.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, OMP said:

Sainc je najmanji problem u ferariju a ocigledno neko mnogo jako lobira za njega

Verovatno Bata Gašić,ajde ne pričaj mnogo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...