Jump to content
FAS Goran
mirza2811

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm - trese prilikom paljenja/gašenja, i u vožnji

Recommended Posts

pozdrav momci zadnji vrijeme kad palim auto se strese isto tako i kad gasim. Kad vozim 80km/h i pustim gas i opet ga dodam tacno osjetim "zapinjanje" motora. Na leru mi treska auto, ne konstanto al svakih 5-10 sekundi tresne i mirno radi.

Kad kocim i ubrzajem cujem kuckanje negdje oko motora, sredine motora, reko bi izmedju kabine i motora. Zvuk kuckanja pri kocenju je isti kao na videu. U pitanju Alfa 159 1.9jtdm

 

https://www.youtube.com/watch?v=6aYCdfUiQwY&ab_channel=ScottAlston

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mirza2811

 

Kada se auto strese na paljenju/gašenju, obično se pomisli na plivajući zamajac. Zna i da ''čangrlja'' u leru, više kad je hladan, manje posle (može da bude i periodično kad se zagreje).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jest i ja sam mislio na plivajuci. Medjutim , nemam kuckanja na leru i cangrljanja. Obicni dizel zvuk i nista vise. Prije godinu sam mjenjo mjenjac, i kad je majstor skido provjerio je plivajuci i reko je da je u extra stanju. Od tad sam preso 10k km od toga 90% autoput. Kad ga palim udari negdje iz sredine motora, nekako odma izmedju instrument table/radia i motora.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prekontrolisi prvo nosace motora jer najvise lici da je do njih. Uz nosace obavezbo i poluosovine. Ako je to sve u redu onda je po meni plivajuci zamajac za zamenu.

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni Alfa 159 110kw trese pri prvom paljenju samo, kad nisam palio 1, ili 2 dana. Lepo vergla, upali, ali se zatrese, posle upste ne. Sta moze biti? Akomulator je 12.35v, Pri paljenju padne na oko 10.50. U voznji je ok, takodje i pri gasenju bez kvacila nema nikakvog tresenja, sve ok. Sta moze biti?

Edited by Magnus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...