Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Pagani C10 (Huayra naslednik) / Pagani Utopia

Recommended Posts

Pagani Huayra dobija naslednika

 

Pagani pb02.jpg

 

Pagani je potvrdio da će zamena za Huayru doći 2023. godine.

Za sada je poznato da će model zadržati AMG 6.0 V12 motor. Nije potrebno ni govoriti koliko je ta informacija obradovala automobilske entuzijaste u ovoj strujnoj eri autoindustrije. Međuim, sigurno je da će i novi Pagani, kodnong imena C10, u ovoj priči sigurno dobiti i elektromotor.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
dopunio naslov teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

pagani c10.jpg

 

U oktobru prošle godine se pojavila vest da će zamena za Paganijevu Huayru biti spremna za premijeru tokom 2022. godinu (u junu ili septembru u Milanu), a na ovoj najnovijoj slici je navodno taj model. Pagani ovaj automobil vodi pod kodnom oznakom C10, pri čemu je za njega predviđena nova verzija Mercedes AMG 6.0 twin-turbo V12 motora.

C10 će u odnosu na Huayru raspolagati sa 30 ili 40 konja više, uz najavu da će motor moći da se upari sa manuelnim ili menjačem sa dvostrukim kvačilom. Pagani se ovde posebno pozabavio upravljivošću i, kako se ističe, kompanija je posvetila više vremena smanjenju težine u odnosu na bilo koji drugi aspekt dizajna. Pagani planira da napravi 280 do 300 primeraka C10 (Coupe, Roadster, posebne verzije), i svi već imaju kupce.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pagani C10 najavljen za septembar

 

224898-pagani c10.jpg

 

U oktobru prošle godine se pojavila vest da će zamena za Paganijevu Huayru biti spremna za premijeru tokom 2022. godineu, a sada je potvrđeno da će promocija biti podržana 12. septembra u Milanu. Pagani ovaj hiperautomobil vodi pod kodnom oznakom C10, pri čemu je za njega predviđena nova verzija Mercedes AMG 6.0 twin-turbo V12 motora.

C10 će u odnosu na Huayru raspolagati sa 30 ili 40 konja više, uz najavu da će motor moći da se upari sa manuelnim ili menjačem sa dvostrukim kvačilom. Pagani se ovde posebno pozabavio upravljivošću i, kako se ističe, kompanija je posvetila više vremena smanjenju težine u odnosu na bilo koji drugi aspekt dizajna. Pagani planira da napravi 280 do 300 primeraka C10 (Coupe, Roadster, posebne verzije), i navodno svi već imaju kupce...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pagani Utopia

 

Pagani Utopia 01.jpg

 

Još u oktobru prošle godine se pojavila vest da će zamena za Paganijevu Huayru biti spremna za premijeru tokom 2022. godine, a nakon toga su se periodično pojavljivale nove informacije i špijunske slike ovog superautomobila. Konačno, novi model je sada i zvanično pred nama. Pagani je ovaj automobil vodio pod kodnom oznakom C10, dok je za komercijalno ime izabran naziv Utopia.

 

Pagani Utopia 02.jpg

 

Da bi stvorio Utopiju, Pagani je konsultovao vlasnike svojih postojećih modela. Tražili su tri stvari: ''jednostavnost, lakoću i zadovoljstvo vožnje'', navodi se u saopštenju kompanije.

 

Pagani Utopia 03.jpg

 

Kao što se i očekivalo, za njega je predviđena nova verzija Mercedes-AMG 6.0 twin-turbo V12 motora, ovde sa 864KS i 1.100 Nm obrtnog momenta.

 

Pagani Utopia 04.jpg

 

Kupci mogu da izaberu sedmostepeni automatizovani ručni menjač, kao i manuelni sa sedam stepeni. Takođe, zadnja osovina ima elektro-mehanički diferencijal.

 

Pagani Utopia 05.jpg

 

Pagani se kod Utopije posebno pozabavio upravljivošću i, kako se ističe kompanija je posvetila više vremena smanjenju težine u odnosu na bilo koji drugi aspekt dizajna.

 

Pagani Utopia 06.jpg

 

Karoserija koristi ono što Pagani naziva ''novom vrstom ugljeničnih vlakana A klase'' koja ima 38% veću krutost, ali istu gustinu kao prethodne verzije. Izduvni sistem je titanijum sa keramičkim premazom, a tu su i Brembo karbonsko-keramički kočioni diskovi. Sav ovaj lagani materijal održava ukupnu težinu vozila na 1.280 kilograma. Točkovi su od 21 i 22 inča, sa Pirelli gumama.

 

pagani utopia 07.jpg pagani utopia 08.jpg

 

U unutrašnjosti postoji samo jedan ekran između analognog brzinomera i tahometra, bez infotainment monitora. Pagani planira da na početku napravi 99 primeraka Utopije, ali za sada ne saopštava cenu niti otkriva datum početka isporuka.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...