Jump to content
FAS Goran
Ivan

F1: Monako 2022

Recommended Posts

23 hours ago, knezevic76 said:
Najdosadnija i najgluplja staza koja se vozi u Evropi a bogami i šire. Nije ni staza već ulična trka.
Bukvalno nakon kvalifikacija mogu da podele bodove default_).gif
Jedna trka u 20 godina na toj stazi bude zanimljiva i onda se prenose priče sa kolena na koleno.

Da se ponovim
 

Edited by Ivan
Skinuti visestruki TT potpisi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako RB prođe bez kazne (što je malo verovatno), mogu da slave, jer su od "ograničavanja štete" došli do 1-3, na stazi gde je Ferari, još jednom kažem, MORAO da pobedi, imali su prednost od lagane 3-4 desetinke u brzom krugu, prvu i drugu poziciju na stazi gde je obilaženje nemoguće, a uspeli su da upropaste najlakšu dvostruku pobedu u sezoni.

 

I onda neko kaže Fetel ne valja, do njega je bilo, trebao je da pobedi Hamiltona... Da da... Samo čekam momenat u sezoni kada će i Lekler krenuti glavom kroz zid ne bi li ispravio greške tima i izvlačio se iz situacija u koje ga ekipa stavlja, pa će i njega svi da pljuju posle što greši i prosipa bodove...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sramota, uvek sam mrzeo supacki RB...... Jeste da nije Max zgazio mnogo i jeste da je to glupo pravilo ali opet je pravilo koja treba postovati, mnogi su dobijali kazne i za ulazak i za izlazak kad zgaze

Share this post


Link to post
Share on other sites

FIA odbacila Ferrarijeve proteste, Perez zadržava pobedu a Verstappen treće mesto

 

Max_Verstappen_Red_Bull_RB18_VN_Monaka_Trka.jpg.webp

 

Vladajuće telo nije prihvatilo primedbu tima iz Maranela.


Posle saslušanja gde su prisustvovali oba vozača Red Bulla kao i predstavnici tima, FIA je posle dužeg sastanka odlučila da odbaci Ferrarijeve navode. U slučaju Sergia Pereza predstavnici tima iz Maranela nisu uspeli da udebe sudije da je načinio prekršaj dok u situaciji sa Maxom Verstappenom FIA je imala mišljenje da Holanđanin nije napravio prekršaj koji je vredan sankcionisanja.

Na ovaj način Meksikanac je zadržao pobedu a Verstappen treće mesto.

 

Ranije …


Italijanski tim nije uspeo da pobedi na VN Monaka.

Jasno je bilo da je italijanski tim loše odreagovao tokom perioda zamene gume što ga je koštalo pozicije na stazi, ali jasno je da najbolji u tome nije bio ni Max Verstappen. Vozač Red Bulla je prešao preko linije na izlazu iz pitlejna što je prema propisima kažnjivo a tokom trke to sudije nisu sankcionisale. Ista situacija je bila i sa Perezom i čak je u jednom trenutku bilo postavleno obaveštenje da je njegov incident notiran, dok smo gledali snimak Verstappenove vožnje preko linije.

Zbog toga šef je Ferrarija Mattija Binotto kazao je da su oni uložili protest i da će zbog ovoga čekati objašnjenje od strane FIA-e.

U početku je stigla informacija da je samo Verstappen pod istragom, ali su sada oba vozača Red Bulla pozvana kod sudija.

“Mi verujemo da smo imali čist prekršaj pravila. Oba Red Bulla su išla preko bele linije prilikom izlaska iz boksa. Oni nisu samo dotakli liniju, već su prešli preko. U sportskom pravilniku lepo piše za prelazak preko linije. Za nas je ovo nerešeno pitanje i mi ćemo tražiti objašnjenje od FIA-e.” kazao je Švajcarac.

 

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konkretno juce nije bila u pitanju bilo kakva sreca. Nego nazalost ili totalni diletantizam oko taktike ili nedostatak komunikacije. Da onako upropaste prvi startni red, jos sa sve letecim startovima (bez sanse za protivnika da bar nesto pokusa i u tom segmentu), po kisi, na stazi na kojoj je preticanje najteze u karavanu... Stvarno se treba potruditi.

Na poslednje 2 trke na kojima su vidjeni kao pobednici i gde su to morali da materijalizuju - imali su samo jedno 2. mesto na podijumu.

A najveci protivnik otima 1-2 i 1-3, na stazama na kojima su unapred isli sa svescu da samo "ogranice stetu". I vec su lepo odmakli u konkurenciji konstruktora, a Checo duva za vrat Leclercu sa samo 6 bodova manje.

U celoj prici mi je najvise zao Leclerca koji se odlicno bori. Ali sto neko lepo primeti, dozivljava upravo ono kroz sta su delom prosli Vettel i ranije Alonso u Scuderiji.

Meni deluje da je sve nizbrdo krenulo od onog odbijanja Sainza da zameni gume i da je odatle krenula cela konfuzija.

 

Leclerc: Volim moj tim ali ovo puno boli

 

Charles_Leclerc_Ferrari_F1-75_VN_Monaka_Trka.jpg.webp

 

Vozač Ferrarija nije uspeo da unovči svoju pol poziciju u Monaku.


Charles Leclerc je po prvi put u karijeri završio svoju domaću trku a ovaj vozač iz Monte Karla je ovoga puta očekivao dosta više. Ipak, Leclerc nije uspeo da posle prvog startnog mesta dođe do pobede što ga je dosta razočaralo.

“Nisu me ostavili na cedilu, ali neke greške se jednostavno dese. Ali danas ih je bilo previše. U ovim uslovima mi se oslanjamo na ono što tim može da vidi, jer mi ne vidimo šta ostali rade na intermedijat ili suvim gumama. Ja sam upitan oko vremena i da li želim da sa kišnih pređem na slik gume na šta sam odgovorio potvrdo ali ne odfmah. Ne znam šta nas ja nevelo da pomenimo mišljenje. Desile su se dosta grešaka koje nismo mogli da priuštimo, pa sam se tako navikao da budem razočaran. To ne možemo da radimo u ovom momentu. Mi smo mnogo jaki pa moramo da iskoristimo naše prilike. Ja volim moj tim, siguran sam da ćemo se vratiti ali ovo puno boli.” kazao je Charles Leclerc.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari: Napravili smo dve greške sa taktikom u Monaku

 

Carlos_Sainz_Ferrari_F1-75_VN_Monaka_Trka.jpg.webp

 

Italijanski tim nije uspeo da materijalizuje pol poziciju.


Ferrari je posle kvalifikacija za VN Monaka imao osiguran prvi startni red, ali je tokom haotične trke uspeo da izgubio ovu prednost što je omogućilo Sergiu Perezu da dođe do pobede. Italijanski tim je zakazao po pitanju taktike a na kraju sve se svodi na dve krucijalne greške.

Inaki Rueda, šef taktike u Ferrariju objasnio je da je Carlos Sainz izgubio pobedu jer se na njegovom putu prilikom izlaska sa servisa pojavio Nicholas Latifi dok je sa Charlesom Leclercom sve krenulo naopako.

“Sa Charlesom imali smo dve velike greške.” kazao je Rueda. “Prva je bila kada smo pokušali da pokrijemo Pereza. Imali smo veliku razliku i mislili smo da ćemo uspeti. Nismo očekivali da će Perez (u 18. krugu) nadoknaditi devet sekundi. Kao rezultat mi smo izgubili vodeću poziciju sa Charlesom. Druga greška bila je opet vezana za razliku na stazi. Želeli smo da oba vozača prebacimo na slik gume. U 21. krugu nam se činilo da je staza dovoljno suva i kada je Sainz ušao imali smo 5.5 sekundi u odnosu na Leclerca. Za dvostruko stajanje je potreban razmak od šest sekundi, pa smo mislili da možemo to da izvedemo, ali kada su se oba bolida našla u pitlejnu razlika je pala na 3.5 sekundi. Pokušali smo da u poslednjem momentu zadržimo Leclerca na stazi, ali on je već ušao u pitlejn. Tu je Charles izgubio dve sekunde. To je bilo ključno jer je dozvolilo Verstappenu da se nađe ispred njega.”

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vule

Baku, Baku, Baku :D !

Sreda je nekako tradicionalni dan za otvaranje teme, dva dana pred prvi trening... Slobodno i vi cepajte, necemo se buniti :stuart: .

Salu na stranu, stize uskoro ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...