Jump to content
FAS Euroauto Goran

Recommended Posts

Najavljen Honda SUV concept

 

honda zrv.jpg

 

Iz Honde je stigala slika koja najavuje novi SUV concept pripremljen za ovogodišnji sajam Gaikindo Indonesia International Auto Show (GIIAS). Premijera ovog novog SUV concepta sa 5 sedišta je najavljena za 11. novembar, ali za sada o njemu nema mnogo detalja.

Ipak, pojedini medji navode da će se Honda SUV concept bazirati na novoj Hondi BR-V, s tim što će biti kraći. To znači da će Honda SUV concept imati dužinu od oko 410-420 cm, dok se pod haubom očekuje 1.5 četvorocilindrični benzinac sa 121KS i 145 Nm obrtnog momenta (uz 5-stepeni manuelni ili CVT menjač). Serijski model bi mogao da ponese oznaku ZR-V, prvo će se prodavati u Indoneziji a zatim i u drugim azijskim zemljama.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

honda zrv 3.jpg

 

Honda je objavila nekoliko zvaničnih slika nove generacije crossovera ZR-V za kinesko tržište. Sudeći po fotografijama, novi ZR-V je u stvari kineska verzija nedavno predstavljene nove Honde HR-V za američko tržište.

 

honda zrv 2.jpg

 

Razlike se svode na određene detalje, poput drugačijih točkova, panoramskog krova ili izduvnih cevi.

 

honda zrv 1.jpg

 

Slika unutrašnjosti još nema, a i svi tehnički detalji još nisu saopšteni. Kako bilo, ovaj oko 450 cm dugački crossover će u Kini pokretai 1.5 turbo-benzinac sa 182KS i 240 Nm obrtnog momenta. Za proizvodnju u Kini je zadužen tamošnji GAC Honda joint venture, dok prodaja treba da startuje u drugoj polovini godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Negde videh sliku zadnjeg dela ZRV-a sa natpisom na vozilu “240 Turbo”.

 

Očito, mislili su na (svega) 240 Nm  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda ZR-V stiže i u Evropu

 

honda zrv 2.jpg

 

Honda je zvanično potvrdila da će svoju evropsku gamu proširiti potpuno novim SUV modelom pod nazivom ZR-V.

ZR-V po sadašnjim najavama na evropsko tržište stiže tokom 2023. godine i u paleti japanske marke će zauzeti mesto između modela HR-V i CR-V. Iako Honda za sada ne želi da otkriva previše detalja u vezi sa ovim modelom, u vesti se navodi da će ZR-V koristi hibridni pogonski sklop, čime će se pridružiti novoj generaciji modela HR-V i sledećoj generaciji CR-V.

 

U svakom slučaju, novi ZR-V je deo Hondine strategije da prepravi svoju evropsku liniju hibridnim modelima. Ostaje da se vidi da li će ZR-V koristiti hibridni pogonski sklop iz modela HR-V ili snažniji hibrid iz elektrifikovanog Civica. Pojedini mediji pretpostavljaju da će ZR-V verzija za Evropu verovatno mnogo ličiti na svog kineskog brata koji je nedavno prikazan (na slikama). U Kini će se ZR-V prodavati samo sa 1.5 turbo-benzinskim motorom koji je uparen sa CVT menjačem. Slovo Z u nazivu inače potiče od Hondine želje da zadovolji ''potrebe mobilnosti generacije Z i razbijanje paradigmi u potrazi za novim iskustvima''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...