Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Najavljen Honda SUV concept

 

honda zrv.jpg

 

Iz Honde je stigala slika koja najavuje novi SUV concept pripremljen za ovogodišnji sajam Gaikindo Indonesia International Auto Show (GIIAS). Premijera ovog novog SUV concepta sa 5 sedišta je najavljena za 11. novembar, ali za sada o njemu nema mnogo detalja.

Ipak, pojedini medji navode da će se Honda SUV concept bazirati na novoj Hondi BR-V, s tim što će biti kraći. To znači da će Honda SUV concept imati dužinu od oko 410-420 cm, dok se pod haubom očekuje 1.5 četvorocilindrični benzinac sa 121KS i 145 Nm obrtnog momenta (uz 5-stepeni manuelni ili CVT menjač). Serijski model bi mogao da ponese oznaku ZR-V, prvo će se prodavati u Indoneziji a zatim i u drugim azijskim zemljama.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

honda zrv 3.jpg

 

Honda je objavila nekoliko zvaničnih slika nove generacije crossovera ZR-V za kinesko tržište. Sudeći po fotografijama, novi ZR-V je u stvari kineska verzija nedavno predstavljene nove Honde HR-V za američko tržište.

 

honda zrv 2.jpg

 

Razlike se svode na određene detalje, poput drugačijih točkova, panoramskog krova ili izduvnih cevi.

 

honda zrv 1.jpg

 

Slika unutrašnjosti još nema, a i svi tehnički detalji još nisu saopšteni. Kako bilo, ovaj oko 450 cm dugački crossover će u Kini pokretai 1.5 turbo-benzinac sa 182KS i 240 Nm obrtnog momenta. Za proizvodnju u Kini je zadužen tamošnji GAC Honda joint venture, dok prodaja treba da startuje u drugoj polovini godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Negde videh sliku zadnjeg dela ZRV-a sa natpisom na vozilu “240 Turbo”.

 

Očito, mislili su na (svega) 240 Nm  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda ZR-V stiže i u Evropu

 

honda zrv 2.jpg

 

Honda je zvanično potvrdila da će svoju evropsku gamu proširiti potpuno novim SUV modelom pod nazivom ZR-V.

ZR-V po sadašnjim najavama na evropsko tržište stiže tokom 2023. godine i u paleti japanske marke će zauzeti mesto između modela HR-V i CR-V. Iako Honda za sada ne želi da otkriva previše detalja u vezi sa ovim modelom, u vesti se navodi da će ZR-V koristi hibridni pogonski sklop, čime će se pridružiti novoj generaciji modela HR-V i sledećoj generaciji CR-V.

 

U svakom slučaju, novi ZR-V je deo Hondine strategije da prepravi svoju evropsku liniju hibridnim modelima. Ostaje da se vidi da li će ZR-V koristiti hibridni pogonski sklop iz modela HR-V ili snažniji hibrid iz elektrifikovanog Civica. Pojedini mediji pretpostavljaju da će ZR-V verzija za Evropu verovatno mnogo ličiti na svog kineskog brata koji je nedavno prikazan (na slikama). U Kini će se ZR-V prodavati samo sa 1.5 turbo-benzinskim motorom koji je uparen sa CVT menjačem. Slovo Z u nazivu inače potiče od Hondine želje da zadovolji ''potrebe mobilnosti generacije Z i razbijanje paradigmi u potrazi za novim iskustvima''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda ZR-V od sledeće godine u Evropi

 

226481-honda zrv 04.jpg

 

Honda je potvrdila da će novi krosover ZR-V biti u prodaji u Japanu od aprila 2023. godine, dok se njegov dolazak u Evropu očekuje krajem sledeće godine. Prvobitno predstavljen u martu kao deo prezentacije strategije elektrifikacije, ZR-V je dizajniran sa fokusom na privlačenje mlađih kupaca, i kao takav dolazi sa ''sportskim i ekspresivnim'' dizajnerskim elementima, poboljšanom dinamikom, praktičnošću i agilnošću.

 

226482-honda zrv 03.jpg

 

Slovo Z u nazivu inače potiče od Hondine želje da zadovolji ''potrebe mobilnosti generacije Z i razbijanje paradigmi u potrazi za novim iskustvima''.

 

honda zrv 01.jpg

 

Kako navodi britanski Autocar, ZR-V se u Japanu nudi sa benzinskim i hibridnim pogonom; prvi je 1.5 četvorocilindrični turbo benzinac, a drugi kombinuje 2.0 benzinac sa dva električna motora. Očekuje se da će hibrid biti jedina opcija za ZR-V u Velikoj Britaniji, i to sa 181KS i 314 Nm obrtnog momenta. I benzinski i hibridni model su upareni sa CVT menjačima koji isporučuju snagu preko prednjih ili sva četiri točka, u zavisnosti od specifikacije. Honda napominje da je krosover ''sportski i lični'' i ''prave veličine sa prostorom i korisnošću za avanturističko bekstvo za vikend''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam čitao da će ZR-V za Evropu biti dostupan i kao priključni hibrid i da će to biti prva PHEV Honda u Evropi. U USA je takva priključna hibridna verzija već dostupna u modelu Clarity.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mugen Honda ZR-V Concept

 

mugen zrv 02.jpg

 

Japanski tjuner Mugen je najavio dolazak na sajam automobila u Tokiju sa svojom verzijom najnovije generacije Hondinog modela Civic Type R. Fotografije hatchbacka još uvek nisu objavljene, a predstavljanje je zakazano na sajmu u Tokiju. Ipak, u međuvremenu je otkriven izgled koncepta baziranog na modelu ZR-V. Honda ZR-V iz fabrike izlazi sa 1.5 turbobenzincem i 2.0 hibridom, a oba motora razvijaju manje od 200 KS. Mugen je opremio crossover izduvnim sistemom sa četiri cevi, dok se na vratima prtljažnika nalazi spojler koji se proteže sa obe strane Hondinog logotipa uz ostale oznake.

 

mugen zrv 01.jpg

 

Model ZR-V, koji stiže i u Evropu 2023. godine ima i crne dodatke u uglovima zadnjeg branika, kao i krovni spojler. Mugen je pripremio masivnije pragove te redizajnirao prednji branik i rešetku hladnjaka s namerom da se dobije više sportski izgled. Novi set felni i crna kućišta bočnih retrovizora s aerodinamičnim krilcima ''zaokružuju'' promene. Plavi Hondin logotip i HEV logo u donjem desnom uglu vrata prtljažnika su pokazatelj da Mugen na sajam dolazi s hibridnom verzijom modela ZR-V. Hatchback i crossover će deliti scenu sa dva trkačka automobila koja su učestvovala u Japan Super Formula Championshipu ove godine. Sajam automobila u Japanu se održava od 13. do 15. januara u konvencijskom centru Makuhari Messe u Chibi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda ZR-V krajem godine u Evropi

 

226481-honda zrv 04.jpg

 

Hondin novi krosover ZR-V je u Japanu predstavljen prošlog leta, dok se njegov dolazak u Evropu očekuje krajem ove godine. ZR-V je dizajniran sa fokusom na privlačenje mlađih kupaca, i kao takav dolazi sa ''sportskim i ekspresivnim'' dizajnerskim elementima, poboljšanom dinamikom, praktičnošću i agilnošću. Slovo Z u nazivu inače potiče od Hondine želje da zadovolji ''potrebe mobilnosti generacije Z i razbijanje paradigmi u potrazi za novim iskustvima''.

 

226482-honda zrv 03.jpg

 

ZR-V se u Japanu nudi sa benzinskim i hibridnim pogonom; prvi je 1.5 četvorocilindrični turbo benzinac, a drugi kombinuje 2.0 benzinac sa dva električna motora (sa 181KS i 314 Nm obrtnog momenta). I benzinski i hibridni model su upareni sa CVT menjačima koji isporučuju snagu preko prednjih ili sva četiri točka, u zavisnosti od specifikacije. Honda napominje da je krosover ''sportski i lični'' i ''prave veličine sa prostorom i korisnošću za avanturističko bekstvo za vikend''. U unutrašnjosti je Hondin 10.2-inčni digitalni displej, zajedno sa ekranom osetljivim na dodir od 9 inča. Honda kaže da je ''obezbeđen veliki broj prostora za skladištenje prilagođen korisniku'' i da ''centralna konzola razdvaja prednja sedišta kako bi stvorila lični prostor za vozača i suvozača''.

S obzirom na to da će ZR-V po veličini biti između modela HR-V i CR-V, u Velikoj Britaniji očekuju cene od oko 30.000 funti (34.000 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijaSATyoutubelogonovi.jpg EmisijaSAT: Honda ZR-V

 

Kompromis velikog krosovera i kompaktnog SUV modela - tako Honda kaže:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaprepastih se da je ovaj čovek uspeo da sedne pozadi u ZRV :) 

Mislim da on ( Saša Marković ) nema manje od dva metra ?

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...