Jump to content
FAS Euroauto Goran
Stefan91

Fiat Nuova Panda - problem sa kodom ključa

Recommended Posts

Posted (edited)

Pande je 2005. godište. Imam samo jedan ključ na kome se odlemio mikroprekidač za otključavanje. Zaključavanje i otvaranje gepeka je radilo normalno. Otvorio sam ključ, zalemio mikroprekidač na mesto, i sada ne radi ni jedno dugme. Lampica na kljucu svetli kada se stiskaju dugmići, znači ključ reaguje, auto pali i to je ok, ali otključavanje, zaključavanje i otvaranje gepeka ne radi. Zna li neko da li mogu sam da rešim problem nekako, ili moram kod nekoga da mi uradi neko ponovno kodiranje ili sta već? Gepek mi nema bravicu, i mogu da ga otvorim samo na dugme na ključu, a sad ne radi ni to, pa mi pravi problem. Hvala unapred 

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Stefan91

 

Ne možeš više ništa sam.

Auto pali zato što je kod ključa za startovanje motora različit od koda za daljinsko otključavanje/zaključavanje. Da bi proradio i ovaj drugi kod (za otključavanje/zaključavanje), moraš da uradiš jednu od sledećih stvari:

  • odeš u bilo koji kršteni servis za Fiate koji ima dijagnostiku kojom će ponovo kodirati taj ključ, a na osnovu podataka (koda) sa kod kartice koju si trebao dobiti pri kupovini vozila.
  • ako tu kod karticu nemaš, onda prvo treba da odeš kod nekog od specijalizovanih auto-ključara koji može da ti iščita taj kod, pa onda da se uradi gore opisana procedura (kod tog ključara ako je radi, ili u nekom Fiat servisu).
  • sa LK i saobraćajnom odeš u bilo koji ovlašćeni Fiat servis. Saobraćajnom dokazuješ vlasništvo nad autom, i onda ti oni urade sve ovo sa kodovima. To je najskuplja varijanta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hvala puno na odgovoru. Samo ne mogu da verujem sta sve neće da me snadje sa ovim autom :'(

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Ipak sam rešio problem, ispalo je da kad sam lemio, prelemio sam i jedan mali deo na ploci sto je izazvalo neki spoj. Očistio sam lem i zalemio ponovo, sada sve radi kako treba, srećom :D

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Stefan91

 

Hvala što si se setio Foruma da napišeš kako si rešio problem, sigurno će nekome koristiti u budućnosti. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...