Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Audi Q6 / Audi Q6 e-tron

Recommended Posts

Električni Audi Q6 e-tron stiže sledeće godine

 

audi platforme1.jpg

 

Nakon premijere modela e-tron GT a dok čekamo na promociju serijskog Q4 e-trona, Audi najavljuje da će sledeće godine svoju gamu proširiti još jednim električnim modelom.

U pitanju je SUV model Audi Q6 e-tron koji će tehnologiju deliti sa budućom, električnom generacijom Porsche Macana. Takođe, potvrđeno je da će se Audi Q6 e-tron bazirati na novoj platformi PPE (Premium Platform Electric) koju Audi razvija zajedno sa Porscheom.

 

Q6 e-tron će biti i prvi Audi koji će se bazirati na PPE platformi, uz najavu da je u pitanju jedan od 20 novih modela koji će Audi lansirati do 2025. godine. Kako stvari sada stoje, autonomija sa jednim punjenjem baterija će iznositi više od 300 milja (483 km). U gami bi trebalo da se nađu verzije sa 469KS (523KS uz overboost), odnosno 636KS za sportsku verziju Q6 e-tron RS. Q6 e-tron će se od sledeće godine proizvoditi u Audijevoj Ingolstadt fabrici u Nemačkoj.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi Q6 e-tron: prvi SUV iz Ingolstadta na novoj električnoj platformi

 

audi q6 e tron.jpg

 

Iz Ingolstadta stiže najava serije modela, koji ujedinjuju traženu koncepciju sa električnim pogonom i SUV/Crossover izdanjem. Na jesen se očekuje Audi Q6 e-tron, električni SUV srednje klase, sa električnim pogonom, prvi napravljen na specijalizovanoj platformi za električni pogon PPE (Premium Planform Electric). Naime, za razliku od za klasu većeg SUV modela Audi e-tron dugačkog 4.90 m, napravljenom na klasičnoj platformi prilagođenoj za električni pogon MLB evo, Audi Q6 e-tron će koristiti platformu specijalno napravljenu i prilagođenu za električni pogon.

 

Paket litijum-jonskih baterija kapaciteta 71 kWh ugrađen je u sklopu poda od čelika ultravisoke čvrstoće UHTS, sa ojačanjima od ugljeničnog kompozita, po istoj formuli će biti napravljena i noseća konstrukcija, a vrata, hauba i krov će biti od aluminijuma. To će omogućiti veću čvrstoću uz manju masu i bolje iskorišćenje prostora te će se postići bolji odnos kapaciteta baterije i ukupne mase te prostranost kabine, na nivou 20 cm dužem modela. U opciji će biti tri paketa snage, do 350 kW, što će obezbediti uzbudljive performanse, ubrzanje do stotke za 5.8 sekundi, najveću brzinu od 200 km/h i domet po WLTP ciklusu do 585 km. Uz sve to osiguraće se veća dinamičnost i bolje vozne karakteristike od većeg i masivnijeg modela e-tron, naravno i veći domet.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi Q6 (za Kinu)

 

223188-audi q6 05.jpg

 

U javnosti su se pre vremena pojavile prve slike novog Audijevog SUV modela Q6, i to za kinesko tržište. Premijera se očekuje sledećeg meseca na sajmu automobila u Pekingu, a start prodaje par meseci nakon toga (za proizvodnju u Kini je zadužen tamošnji SAIC-Audi).

 

audi q6 04.jpg

 

Audi Q6 je SUV model sa tri reda sedišta, a bazira se na kineskom Volkswagenu Terramont.

 

audi q6 03.jpg

 

Podaci kažu da je Audi Q6 dugačak 5.099 mm, širok 2.014 mm, visok 1.784 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2.980 mm, a težina vozila 2.205 kg.

 

223184-audi q6 02.jpg

 

Na kineskom tržištu će biti dostupan samo 2.0 turbo-benzinac u verzijama od 231KS i 265KS, u paru sa automatskim menjačem.

 

audi q6 01.jpg

 

Kineski Q6 se neće nuditi sa dizel motorom ni u hibridnoj verziji, ali Audi za Evropu već neko vreme priprema i potpuno električni Q6 e-tron koji će se po ranijim informacijama bazirati na PPE platformi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi Q6 početkom juna

 

audi q6 2022 4.jpg

 

Audi za kinesko tržište najavljuje novi SUV model Q6, a uz najavu ide i set fabričkih slika. Ipak, izgled ovog noviteta nije tajna već neko vreme budući da su još prošlog meseca u javnost procurele fotografije Q6-ice bez ikakve maske.

 

audi q6 2022 3.jpg

 

Zvanična premijera je zakazana za 6. jun, a start prodaje ubrzo nakon toga (za proizvodnju u Kini je zadužen tamošnji SAIC-Audi).

 

audi q6 2022 2.jpg

 

Kako bilo, Audi Q6 je SUV model sa tri reda sedišta (biće na raspolaganju u verzijama sa 6 i 7 sedišta), a bazira se na MQB Evo platformi.

 

audi q6 2022 1.jpg

 

Podaci kažu da je Audi Q6 dugačak 5.099 mm, širok 2.014 mm, visok 1.784 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2.980 mm, a težina vozila 2.205 kg. Na kineskom tržištu će biti dostupan 2,0 litarski turbo benzinac u verzijama od 231KS i 265KS, u paru sa automatskim menjačem (nezvanično se pominje i V6 turbo benzinac sa 299KS). Kineski Q6 se neće nuditi sa dizel motorom ni u hibridnoj verziji, ali Audi za Evropu već neko vreme priprema i potpuno električni Q6 e-tron koji će se po ranijim informacijama bazirati na PPE platformi.

 

223188-audi q6 05.jpg audi q6 04.jpg

 

audi q6 03.jpg 223184-audi q6 02.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Startovao Audi Q6 za Kinu

 

226760-audi q6 4.jpg

 

Audi je za Kinu pripremio novi SUV model Q6, čiji izgled je poznat još od marta ove godine kada su u javnost procurele njegove prve fotografije.

 

226761-audi q6 3.jpg

 

Q6 je upravo startovao na kineskom tržištu, dok je za njegovu proizvodnju zadužen tamošnji SAIC-Audi.

 

226762-audi q6 2.jpg

 

Audi Q6 je SUV model sa tri reda sedišta, pri čemu se u unutrašnjosti ističu 12.3-inčna digitalna instrument tabla i 10.1-inčni ekran multimedia sistema.

 

audi q6 1.jpg

 

Podaci kažu da je Audi Q6 dugačak 5.099 mm, širok 2.014 mm, visok 1.784 mm, međuosovinsko rastojanje mu iznosi 2.980 mm, a težina 2.205 kg. Na kineskom tržištu će biti dostupan sa 2.0 turbo benzincem u verzijama od 231KS i 265KS, kao i 2.5 TFSI agregatom sa 299KS (sa ovim poslednjim ubrzanje do 100 km/h traje 7.3 sekundi). Menjač je 7-stepeni automatik sa dvostrukim kvačilom, dok je pogon na sva četiri točka. Kineski Q6 se neće nuditi ni sa dizel motorom ni u hibridnoj verziji, ali Audi za Evropu već neko vreme priprema i potpuno električni Q6 e-tron koji će se po ranijim informacijama bazirati na PPE platformi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Audi Q6 E-Tron

 

232597-audi q6 03.jpg

 

Audi Q6 E-Tron je sada u formi ''blizu proizvodnje'', prema saopštenju iz nemačke kompanije. Na zvaničnim slikama je prikazan prototip tokom testova u Severnoj Evropi, ali kamuflaža i dalje krije detalje njegovog stajlinga. Audi će takođe ponuditi Sportback varijantu Q6 E-Trona, koja će dobiti zadnji deo nalik kupeu za kupce koji preferiraju uglađeniji izgled.

 

232598-audi q6 02.jpg

 

Zvaničnih slika unutrašnjosti još nema, ali neki raniji špijunski snimci otkrivaju da postoje veliki ekrani za instrument tablu i infotainment displeje. Q6 E-Tron se bazira na arhitekturi Premium Platform Electric, koja je takođe osnova za budući Porsche Macan EV. Tehnologija uključuje električni sistem od 800 volti, a pominje se domet koji sa jednim punjenjem iznosi 600 km.

 

232599-audi q6 01.jpg

 

Specifikacije pogonskog sklopa još nisu dostupne, ali se očekuje da će biti više različitih verzija. Takođe, trebalo bi da se nudi i RS varijanta visokih performansi sa oko 600 konjskih snaga. Audi nije saopštio kada će tačno Q6 E-Tron zvanično debitovati, mada će se to najverovatnije desiti pre kraja ove godine. Nije poznato da li se standardna verzija i Sportback biti prikazani u isto vreme, ali se zna da će se praviti u Ingolštatu u Nemačkoj.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...