Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Honda najavila dva električna sportska modela

Recommended Posts

223898-honda ev 03.jpg

 

Uz informaciju sa brifinga vezanog za elektrifikaciju automobila, iz Honde je stigla i slika koja najavljuje dva nova električna sportska automobila koji će se pridružiti gami ove japanske marke. Vozila na slici su još uvek pokrivena, mada bi ono sa desne strane moglo da bude naslednik Honde NSX.

 

223904-honda ev 02.jpg

 

Aktuelni hibridni NSX će naime uskoro u penziju, ali se od prošle godine priča da će se vratiti kao potpuno električni model, što je nagovestio i potpredsednik Acure i direktor brenda Jon Ikeda. Drugo vozilo sa leve strane izgleda kao grand tourer. Honda je saopštila da će dva električna sportska automobila biti predstavljeni globalno.

 

223903-honda ev 01.jpg

 

Honda je takođe otkrila neke detalje iz svojih obnovljenih EV planova, posebno za uvođenje električnih modela na tri glavna tržišta: Severna Amerika, Kina i Japan. U Severnoj Americi, Honda će 2024. godine predstaviti dva električna vozila srednje i više klase, koja se trenutno razvijaju zajedno sa GM-om, i to potpuno novi Prologue SUV i novi EV SUV za Acuru. U Kini će Honda predstaviti ukupno 10 novih EV modela do 2027. Za Japan, Honda razmatra mini-EV model za komercijalnu upotrebu do početka 2024. zatim mini-EV i EV SUV vozila za ličnu upotrebu.

 

U drugoj polovini decenije, Honda želi da uvede pristupačna električna vozila (počev od Severne Amerike) do 2027. godine kroz savez sa GM-om. Japanski proizvođač automobila će takođe početi da usvaja Honda e: Architecture 2026. godine. Honda planira da uvede 30 EV modela širom sveta do 2030. godine, a cilj je proizvodnja više od 2 miliona jedinica godišnje. Japanci u narednih 10 godina ukupno planiraju da ulože 60 milijardi  evra na istraživanje i razvoj.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električna Honda Prologue početkom 2024. godine

 

honda prologue 02.jpg

 

Honda je još prošle godine objavila procenu da će električna i vozila na gorive ćelije do 2030. godine činiti 40% njihove prodaje u Severnoj Americi, pri čemu će se taj procenat udvostručiti do 2035. godine, pre nego što se potpuno prebaci na nultu emisiju do kraja te decenije. Da bi to postigla, Honda je ostvarila i saradnju sa General Motorsom kako bi iskoristili njihovu Ultium platformu i baterije, što će omogućiti lansiranje serije Honda vozila bez motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

 

Prvi će se u prodaji pojaviti početkom 2024. godine i biće u formi SUV-a pod nazivom Prologue. Sada je objavljen i jedan teaser crtež, ali specifikacije o vozilu još nisu poznate. Poznato je da je za izgled bio zadužen Honda Design Studio u Los Anđelesu, uz saradnju sa dizajnerskim timom u Japanu. Takođe, Hondina luksuzna marka Acura će na istoj platformi GM-a kasnije te godine predstaviti i svoju verziju električnog SUV-a. Najavljeni električni SUV za 2024. inače ima za cilj da pruži ''izuzetnu funkcionalnost i pakovanje koje se i očekuje od Honde'', prema Daveu Gardneru, izvršnom potpredsedniku američke Honde. On takođe kaže da to ''ukazuje na ulogu koju će igrati u našoj budućnosti sa nultom emisijom''. Glasine kažu da bi Hondinu verziju mogao da proizvodi GM u Ramos Arizpeu u Meksiku, dok bi Acurin električni SUV trebalo da se pravi u Spring Hillu u Tenesiju.

 

honda prologue 01.jpg

 

U drugoj polovini decenije, Honda želi da uvede pristupačna električna vozila (počev od Severne Amerike) do 2027. godine kroz savez sa GM-om. Japanski proizvođač automobila će takođe početi da usvaja Honda e: Architecture 2026. godine. Honda planira da uvede 30 EV modela širom sveta do 2030. godine, a cilj je proizvodnja više od 2 miliona jedinica godišnje. Japanci u narednih 10 godina ukupno planiraju da ulože 64 milijardi dolara na istraživanje i razvoj.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda Prologue EV

 

honda prologue 3.jpg

 

Honda je još prošle godine objavila procenu da će električna i vozila na gorive ćelije do 2030. godine činiti 40 odsto njihove prodaje u Severnoj Americi, pri čemu će se taj procenat udvostručiti do 2035. godine, pre nego što se potpuno prebaci na nultu emisiju do kraja te decenije. Da bi to postigla, Honda je ostvarila i saradnju sa General Motorsom kako bi iskoristili njihovu Ultium platformu i baterije, što će omogućiti lansiranje serije Honda vozila bez motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

 

honda prologue 2.jpg

 

Prvi će se u prodaji pojaviti početkom 2024. godine i biće u formi SUV-a pod nazivom Prologue. Sada je objavljen i jedan najavni video, ali specifikacije o vozilu i dalje nisu poznate. Poznato je da je za izgled bio zadužen Honda Design Studio u Los Anđelesu, uz saradnju sa dizajnerskim timom u Japanu. Takođe, Hondina luksuzna marka Acura će na istoj platformi GM-a kasnije te godine predstaviti i svoju verziju električnog SUV-a.

 

honda prologue 01.jpg

 

Najavljeni električni SUV za 2024. inače ima za cilj da pruži ''izuzetnu funkcionalnost i pakovanje koje se i očekuje od Honde'', prema Daveu Gardneru, izvršnom potpredsedniku američke Honde. On takođe kaže da to ''ukazuje na ulogu koju će igrati u našoj budućnosti sa nultom emisijom''. Glasine kažu da bi Hondinu verziju mogao da proizvodi GM u Ramos Arizpeu u Meksiku, dok bi Acurin električni SUV trebalo da se pravi u Spring Hillu u Tenesiju. U drugoj polovini decenije, Honda želi da uvede pristupačna električna vozila (počev od Severne Amerike) do 2027. godine kroz savez sa GM-om. Japanski proizvođač automobila će takođe početi da usvaja Honda e: Architecture 2026. godine. Honda planira da uvede 30 EV modela širom sveta do 2030. godine, a cilj je proizvodnja više od 2 miliona jedinica godišnje. Japanci u narednih 10 godina ukupno planiraju da ulože 64 milijardi dolara na istraživanje i razvoj.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda Prologue EV

 

Honda Prologue 2023 4.jpg

 

Honda je još prošle godine objavila procenu da će električna i vozila na gorive ćelije do 2030. godine činiti 40% njihove prodaje u Severnoj Americi, pri čemu će se taj procenat udvostručiti do 2035. godine, pre nego što se potpuno prebaci na nultu emisiju do kraja te decenije. Da bi to postigla, Honda je ostvarila i saradnju sa General Motorsom kako bi iskoristili njihovu bazu i baterije, što će omogućiti lansiranje serije Honda vozila bez motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Prvi će se u prodaji pojaviti početkom 2024. godine i biće u formi SUV-a pod nazivom Prologue EV. Takođe, Hondina luksuzna marka Acura će na istoj platformi GM-a kasnije te godine predstaviti i svoju verziju električnog SUV-a.

 

Honda Prologue 2023 3.jpg

 

Poznato je da je za izgled Honde Prologue EV bio zadužen Hondin dizajnerski studio u Los Anđelesu, uz saradnju sa dizajnerskim timom u Japanu.

 

Honda Prologue 2023 2.jpg

 

Iako specifikacije još nisu saopštene, pretpostavlja se da je Prologue EV napravljen na istoj bazi kao i Chevrolet Blazer EV. Poznate su dimenzije: Prologue EV je dugačak 4.877 mm, širok 1.989 mm, visok 1.643 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 3.094 mm, dok su točkovi od 21 inča. Što se unutrašnjosti tiče, predviđeni su 11-inčni digitalni instrumenti i 11.3-inčni ekran infotainment sistema.


Honda Prologue 2023 1.jpg

 

Najavljeni električni SUV za 2024. inače ima za cilj da pruži ''izuzetnu funkcionalnost i pakovanje koje se i očekuje od Honde'', prema Daveu Gardneru, izvršnom potpredsedniku američke Honde. On takođe kaže da to ''ukazuje na ulogu koju će igrati u našoj budućnosti sa nultom emisijom''. Vesti kažu da bi Hondinu verziju mogao da proizvodi GM u Ramos Arizpeu u Meksiku, dok bi Acurin električni SUV trebalo da se pravi u Spring Hillu u Tenesiju. U drugoj polovini decenije, Honda želi da uvede pristupačna električna vozila (počev od Severne Amerike) do 2027. godine kroz savez sa GM-om. Japanski proizvođač automobila će takođe početi da usvaja Honda e: Architecture 2026. godine. Honda planira da uvede 30 EV modela širom sveta do 2030. godine, a cilj je proizvodnja više od 2 miliona jedinica godišnje. Japanci u narednih 10 godina ukupno planiraju da ulože 64 milijardi dolara na istraživanje i razvoj.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...