Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Nova Kia Sportage na prvim zvaničnim slikama

 

kia s 2022 7.jpg

 

Kia je objavila prve zvanične fotografije nove, pete generacije SUV modela Sportage. Treba napomenuti i da će novi Sportage po ranijim infromacijama biti na raspolaganju sa standardnim i dužim međuosovinskim rastojanjem (ova druga verzija je za kinesko tržište), ali u oba slučaja sa značajno izmenjenim dizajnom u poređenju sa dosadašnjom generacijom.

 

kia s 2022 6.jpg

 

Kia u saopštenju navodi da će novi Sportage uspostaviti nova merila u svom segmentu, što se odnosi na njegov napredni dizajn eksterijera i enterijera, tehnologiju povezivanja i veoma efikasne pogonske sklopove.

 

kia s 2022 5.jpg

 

Primenjen je Kijin novi dizajnerski jezik ''Opposites United'' pa novi Sportage odlikuje mišićav stav i snažna, ali prefinjena silueta.

 

kia s 2022 4.jpg

 

Zapaženiji novi detalji su, između ostalog, oštre karakterne crte. Na prednjem delu dominira trenutno prepoznatljiv i provokativan stav, sa crnom maskom i detaljnom grafikom koja se proteže preko celog novog ''lica''. Zadnji deo karakterišu mišićava ramena čije linije blago padaju do spoja sa uskim dnevnim svetlima koja obgrljuju novi Kia logo i amblem Sportage.

 

kia s 2022 3.jpg

 

Slike enterijera otkrivaju prostor usmeren ka vozaču koji se poigrava ''smelošću u karakteru, mekoćom u kvalitetu i inovacijama u tehnologiji'', uz integrisani zakrivljeni ekran.

 

kia s 2022 2.jpg

 

''Sa inspiracijom nađenom u etosu na tački susreta prirode i modernosti kreirali smo novi Sportage koji svojom avanturističkom, ali savremenom spoljašnjošću, prekrasnom unutrašnjošću i sa puno dosad neviđenih detalja izaziva dizajnerske norme'', rekao je Karim Habib, viši podpredsednik i vođa Kijinog globalnog dizajnerskog centra. ''Sa novim Sportageom nismo hteli da napravimo tek korak napred nego smo se radije prebacili na potpuno drugačiji nivo SUV segmenta.''

 

kia s 2022 1.jpg

 

Tržišno lansiranje startuje kasnije tokom ove godine, pa će više informacija biti saopšteno naknadno (o evropskoj verziji podaci slede u septembru).

Nezvanično, očekuju se i prednji i pogon na sva četiri točka, 6-stepeni manuelni i 7-stepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom, kao i bogata paleta pogonskih opcija (benzinski i dizel motori, mild hybrid, hybrid i plug-in hybrid verzije). Pored toga, pominju se i adaptivno oslanjanje, kao i poluautonomni sistem vožnje (što znači da će Sportage u kraćim periodima moći da ubrzava, koči i upravlja samostalno).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljena nova Kia Sportage za Evropu

 

kia sportage 2022 02.jpg

 

Kia je prošlog meseca objavila prve zvanične fotografije nove, pete generacije SUV modela Sportage (kodne oznake NQ5). Međutim, te slike pokazuju verziju sa dužim međuosovinskim rastojanjem za azijsko tržište (taj automobil je dugačak 466 cm), dok kraća varijanta za evropsko tržište tek treba da bude predstavljena. Ta kraća verzija je sada uhvaćena negde u Evropi, a ove slike pokazuju da u odnosu na dužu verziju ima drugačiji zadnji deo, sa izmenjenim zadnjim stubovima (a nema ni treće bočno staklo).

 

kia sportage 2022 01.jpg

 

Kako bilo, u oba slučaja novi Sportage na tržište dolazi sa značajno izmenjenim dizajnom u poređenju sa dosadašnjom generacijom. Kia u saopštenju navodi da će novi Sportage uspostaviti nova merila u svom segmentu, što se odnosi na njegov napredni dizajn eksterijera i enterijera, tehnologiju povezivanja i veoma efikasne pogonske sklopove. Primenjen je Kijin novi dizajnerski jezik ''Opposites United'' pa novi Sportage odlikuje mišićav stav i snažna, ali prefinjena silueta. Zapaženiji novi detalji su, između ostalog, oštre karakterne crte. Na prednjem delu dominira trenutno prepoznatljiv i provokativan stav, sa crnom maskom i detaljnom grafikom koja se proteže preko celog novog ''lica''. Zadnji deo karakterišu mišićava ramena čije linije blago padaju do spoja sa uskim dnevnim svetlima koja obgrljuju novi Kia logo i amblem Sportage. Tu su i alu točkovi od 17 do 19 inča.

 

Enterijer je usmeren ka vozaču koji se poigrava ''smelošću u karakteru, mekoćom u kvalitetu i inovacijama u tehnologiji'', uz 12.0-inčnu digitalnu instrument tablu i 12.0-inčni ekran osetljiv na dodir. Takođe, nudiće se i Harman Kardon sound sistem. ''Sa inspiracijom nađenom u etosu na tački susreta prirode i modernosti kreirali smo novi Sportage koji svojom avanturističkom, ali savremenom spoljašnjošću, prekrasnom unutrašnjošću i sa puno dosad neviđenih detalja izaziva dizajnerske norme'', rekao je Karim Habib, viši podpredsednik i vođa Kijinog globalnog dizajnerskog centra. ''Sa novim Sportageom nismo hteli da napravimo tek korak napred nego smo se radije prebacili na potpuno drugačiji nivo SUV segmenta.'' Tržišno lansiranje startuje kasnije tokom ove godine, pa će više informacija biti saopšteno naknadno (o evropskoj verziji podaci slede u septembru).

 

Za sada je poznato da će se u gami na nekim tržištima naći 1.6 turbo benzinac sa 177KS i 265 Nm (standardno u paru sa 6-stepenim manuelnim ili opcionim 7-stepenim automatikom sa dvostrukim kvačilom) i novi 2.0 dizelaš sa 183KS i 417 Nm (uz 8-stepeni automatik). Kupcima će se nuditi i druge benzinske i dizel verzije, kao i hibrid i plug-in hibrid varijante. Osim toga, pominju se i adaptivno oslanjanje, kao i poluautonomni sistem vožnje (što znači da će Sportage u kraćim periodima moći da ubrzava, koči i upravlja samostalno).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Kia Sportage

 

Ovog vikenda Jura se fura u novoj Kiji Sportage :D

 

 

 

 

Edited by neshaoct
popravljen link

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Kia Sportage i zvanično u Srbiji

 

kia sportage 2022 01.jpg

 

Zvanično je obeležen početak prodaje nove generacije najprodavanijeg Kia modela na našem tržištu, Sportage.

 

Prema rečima predstavnika uvoznika Kia automobila za naše tržište, već je kaparisano 150 primeraka za poslednjih par nedelja od kako se primaju porudžbine. Razlog za ovakvo interesovanje kupaca leži u činjenici da je cena izuzetno povoljna, kao i da se dobija mnogo opreme sa vrlo naprednom motorizacijom. Konkretno, osnovni model sa LX Start paketom opreme košta 24.999 evra i to sa četvorocilindarskim 1.6 turbo-benzinskim motorom od 150 konjskih snaga. Zanimljivo je da je za verziju sa sedmostepenim automatizovanim menjačem, jačim motorom od 180 KS i višim paketom opreme potrebno doplatiti svega dve hiljade evra!

 

Na spisku standardne opreme navedene verzije su dvozonska automatska klima, senzori za kišu i svetla, grejači prednjih sedišta, LED farovi i zadnja svetla, grejanje volana, automatsko kočenje sa prepoznavanjem pešaka i biciklista, kamera za čitanje saobraćajnih znakova, održavanje sredine saobraćajne trake, automatska duga svetla... Unapred konfigurisana vozila sa nekoliko kombinacija boja, paketa opreme i motora redovno stižu u Srbiju, tako da je moguće preuzimanje odmah po završetku administrativnih formalnosti.

 

Osim turbo-benzinca, kupcima je i dalje dostupan čuveni 1.6 dizelaš sa 115 i 136 konjskih snaga. I benzinci i dizelaši mogu da se poruče sa tehnologijom lakog hibrida, dok najsnažnije verzije mogu da budu konfigurisane sa pogonom na sva četiri točka. Detaljne informacije o najnvijoj Kiji Sportage možete pronaći na www.kia.rs. Imajte na umu da su odobreni popusti od 5.000 evra na cene navedene u cenovniku, kao i da dosadašnji kupci Kia modela imaju dodatne popuste i pogodnosti na ime lojalnosti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carbuyer.jpg CarBuyer: Kia Sportage

 

Nova Kia Sportage je peta generacija porodičnog SUV-a korejskog brenda, i najbolja je do sada. Usko povezana sa takođe dobrim Hyundai Tucsonom, od kojeg je malo duža, ali ipak ima malo manji gepek od njega. Novi Sportage kombinuje sjajan stil sa najnovijom tehnologijom i štedljivim hibridnim motorima.

Prethodna generacija (do skoro aktuelna) je već uspešno ispunjavala dosta zahteva porodičnih kupaca, ali izgleda da novi pokriva još više, sa poboljšanom tehnologijom i praktičnošću. Ustvari, malo je automobila ove veličine sa toliko korisnih funkcija. Ipak, ova Kia nije najsportskiji automobil na putu (što je malo ironično s obzirom na njegovo ime), a automobili u početnim paketima opreme nemaju dva velika displeja unutra tako da im nedostaje i malo sjaja. Ali, to je samo u prvim (najjeftinijim) paketima...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

petrolped.jpg PetrolPed: 2022. Kia Sportage

 

Sportage je očigledno toliko dobar da Kia ne može da ga napravi dovoljno brzo. Ustvari, npr. na britanskom tržištu Kia je prodala mesečni kontigent Sportage-a za samo jedan dan...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

km77youtubelogo.jpg km77.com: Kia Sportage na testu ''severnog jelena''

 

U varijanti GT-Line sa 1.6 T-GDI (MHEV) sa 180 konja i pogonom na svim točkovima.

Video je sa ENG prevodom nakon klika na CC:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledao sam novi Sportage u salonu.

Jedino što me baš impresioniralo jeste ponuda prostora za trup-glavu na zadnjoj klupi (u nepanoramskoj verziji ).

Sam enterijer ( Lx Edition i LX Fresh ) mi je nekako tužan. Mnogo bolje mi izgleda enterijer u X-Ceed-u.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, moron said:

Jedino što me baš impresioniralo jeste ponuda prostora za trup-glavu na zadnjoj klupi (u nepanoramskoj verziji ).

"Moron" test result:
Check Ok GIF by RainToMe
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moram reći da ružnije vozilo nisam u svom životu video (računajući i one ssangyong i slične)

 

Sportage je iz generacije u generaciju ružniji.

 

Kod ove su pogodili (mislim na vreme kad se pojavila)
Kia Sportage 3. gen.

 

posle toga sve ružno

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meni su prethodni Sportage i prethodni Tucson po pitanju spoljnog dizajna "za desetku" u odnosu na najnoviji Sportage i Tucson.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je u Kia Hyundai kombinaciji uglavom više sviđala Kia, ali to se reokrenulo u zadnjem SUV izdanju, pa mi le lepši Hyundai. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

kada je hyu izbacio Tucsona, vala bio mi je ugly, ali kada sam video par komada uživo, i još ona dnevna svetla, u obliku krila ptice, poprilično mi se svideo, par puta mi je bio u retrovizoru, pepoznaš ga Odmah.

Po recenzijama je OK.

 

Nisam kupac, ali mi se sviđa

Share this post


Link to post
Share on other sites

autoexpress.jpg AutoExpress: Kia Sportage

 

Oštar, ultra moderan izgled Kia Sportage je hrabar potez korejskog proizvođača, koji bi trebalo da pomogne njegovom porodičnom SUV-u da se izdvoji iz mnoštva poznatih rivala. Maravno, takav dizajn znači i da se neće dopasti svakome.

Bez obzira na izgled, Sportage je poboljšan u svim oblastima - ima više prostora za putnike, veći gepek, zapanjujući novi infotainment sistem i izbor efikasnih hibridnih motora, uključujući po prvi put i plug-in tehnologiju. Sportage ne pruža mnogo zabave na putu, ali mu baš zato ne fali udobnost i prefinjenosti. Kia je dodala praktične detalje kako bi svoj najprodavaniji SUV učinila još lakšim za svakodnevnu upotrebu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2023. Kia Sportage Hybrid

 

227KS/350Nm iz 1.6 turbo-benzinca hibrida, i sa potpuno novim modernijim dizajnom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: 2023. Kia Sportage

 

Skoro svaki proizvođač automobila ima svoj auto u kompaktnom SUV ''loncu'', što znači da postoji stalna potreba za inovacijama. To je slučaj i sa najdužom Kijinom oznakom ''Sportage'' - iznutra i spolja je redizajnirana za 2023. godinu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2022. Kia Sportage

 

Kijin Sportage je jedan od najprodavanijih automobila koje nam je Južna Koreja ikada donela. Evropi se veoma dopada Sportage, zbog čega je dobila sopstvenu verziju ovog automobila u ovoj petoj generaciji. Umesto verzije sa dugim međuosovinskim rastojanjem koja se prodaje na drugim svetskim tržištima, naš kontinent dobija kraću verziju, više sportskog izgleda...

Ovo je svakako najsmelije stilizovani Sportage do sada, kako iznutra tako i spolja, sa mnogo toga pozajmljenim od Kijinog potpuno električnog EV6 modela slične veličine:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijaSATyoutubelogonovi.jpg EmisijaSAT: Kia Sportage

 

Najnovija, peta po redu generacija Kijinog modela Sportage je prva koja je kreirana posebno za Evropu i po ukusima i potrebama kupaca sa ove strane okeana. Sa takvim ambicijama, nastala je na nekim sasvim novim osnovama u kojima nije imalo mnogo razumevanja za sve ono što je odlikovalo prethodne generacije...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

savagegeese.jpg Savagegeese: 2023. Kia Sportage Hybrid

 

Konačno specifičan Kia dizajn, a ne samo uglavnom kopija tuđih rešenja... sa sve najećim prostorom u kabini u segmentu kojim se Kia ponosi. To naravno ne znači da je sve kod ovog auta sjajno i bajno...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsireland.jpg CarsIreland: Kia Sportage Plug-In Hybrid

 

Sa ukupnih 265 konja uz pomoć električnog motora i 1.6 T-GDi benzinca. Pogon je na svim točkovima, menjač je automatski sa 6 brzina, a baterija kapaciteta 13.8 kWh. Gepek je manji (540 umesto 590 litara) nego kod verzije koja nije plug-in:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kia Sportage X-Pro

 

Kia Sportage X-Pro 01.jpg

 

Kia je potvrdila da će i ove godine učestvovati na Rebelle reliju, sada sa modelom Sportage X-Pro. 

 

Model će dolaziti sa gumama za sve terene, višim klirensom, aktivnim pogonom na sve točkove, 17-inčnim mat-crnim točkovima, LED svetlima za maglu, grejanim vetrobranom i mlaznicom za pranje brisača, modovima vožnje na više terena, kontrastnim krovom i krovnim prtljažnikom. Šara za takmičarski Sportage X-Pro je inspirisana Kijinim novim sloganom ''Pokret koji inspiriše'', a podrazumeva sivu, belu i crnu šemu. Reli inače traje 1.500 milja (2.414 km), a timovi od po dva člana se takmiče tokom osam dana u navigaciji kroz pustinje Nevade i Kalifornije. Događaj za žene startuje 6. oktobra i završava se 15. oktobra u Imperial Sand Dunes, u južnoj Kaliforniji. Kia se prošle godine takmičila sa parom lagano modifikovanih Sorenta PHEV. Južnokorejski proizvođač najavljuje da će Sportage X-Pro u potpunosti predstaviti u narednim nedeljama, pre početka relija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

automotovisionHR.jpg Automotovision.hr: Kia Sportage 1.6 T-GDi

 

Kia je, kao naredni korak u usavršavanju svoje ponude sportskih terenaca, predstavila potpuno novi Sportage.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...