Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

fca h01.jpg

 

Alfa Romeo SZ je detaljno restauriran i doveden u savršeno stanje.

Predstavljen tokom Sajma automobila u Ženevi 1989. godine, Alfa Romeo SZ se smatra jednim od najegzotičnijih ekskluzivnih automobila koje je italijanska kompanija ikada proizvela. Postoje kontradiktorni izveštaji o tome da li ga je dizajnirao Zagato ili Alfa, ali bez obzira na to automobil je zaista predivan. Jedan od prvih proizvedenih primeraka je sada restauriran i doveden u savršeno stanje, i spreman je izazivati oduševljenje Alfista širom sveta.

 

fca h02.jpg fca h03.jpg

 

FCA Heritage je odeljenje zaduženo za restauracijske projekte starih automobila Alfe Romeo, Fiata, Lancie i Abartha, a sada je objavio fotografije potpuno restauriranog modela SZ ofarbanog u crvenu boju. Reč je o nekadašnjem razvojnom vozilu sa testne staze Balocco, a korišćen je i za zvanične promo fotografije za model. To je ujedno jedan od prvih proizvedenih primeraka iz serije, tako da ima neke razlike u odnosu na novije modele uključujući volan i pozadinsku boju instrumenata.

 

fa heritage 05.jpg fca h08.jpg

 

Tim koji je radio na restauraciji je sve obavio korektno, automobil je u potpunosti rastavljen, a potom ofarban. Unutrašnjost je ponovo presvučena i obnovljena prema originalnim specifikacijama. Zasad nema informacija o motoru, mada je realno očekivati da je i on u idealnom stanju. SZ pokreće 3.0 12v V6 motor koji razvija 207 konja, a uparen je sa petostepenim manuelnim menjačem preko kojeg se snaga prenosi na zadnje točkove. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 7 sekundi.

 

fca h07.jpg

 

Alfa Romeo je proizvodio i kabriolet verziju između 1992. i 1994. godine. Treba spomenuti da potpuno novi Alfa Romeo Tonale ima dizajn prednjeg dela inspirisan modelom SZ, a to se posebno odnosi na prednja svetla i haubu.

 

fca h04.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...