Jump to content
FAS Goran
Nikola010

Fiat Nuova Croma 1.9 MJet 150 - dim u crevu usisne grane

Recommended Posts

Skidao sam crevo sa usisne grane kako bi iskoristio sprej za čišćenje koji je po meni odlično odradio posao, ali sam primetio nešto veoma čudno. Vozilo je Fiat Croma 1.9 110kw.

Primetio sam da kada skinem crevo i upalim auto. koje je predhodno zagrejano, iz creva (ne iz usisnog bloka motora) izlazi pozamašna količina izduvnih gasova, medjutim kada sam gledao kako je povezan dovod vazduha jedino gde vidim da je iole povezana izduvna grana i usisna, pre EGR ventila, je turbina ali ne znam da li je moguće da ona deo gasova propušta ka usisnoj grani.

Pretpostavljam da ovo nije normalno, i ako je tako da li je ovo kvar turbine ili postoji neko drugo objašnjenje kako  izduvni gasovi mogu da dodju u usisnu granu? Ponavljam EGR ventil je posle tog creva koje sam otkačio. Ako je turbina da li je ovo ozbiljan kvar i ne smem da vozim, kao i koja je okvirna cena da se sredi ovaj vid kvara turbine?

Zanimljivo je da turbinu jedino čujem ako pokušam baš naglo da ubrzam i ne čuje se previše, do sada nisam vozio dizela ali po zvuku su mi svi rekli da je turbina ok.

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta si cistio tim sprejem? Mozda su samo u pitanju isparenja od ciscenja ili isparenja od uljnog filma u crevima sobzirom da je motor zagrejan... Probaj na hladno pa vidi da li se isto desava npr

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidim da nisam bas lepo objasnio. Dim se javio cim sam skinuo crevo sa usisne grane koje ide iz intercoolera i nije malo dima nego kao iz auspuha, kad sam poceo da prskam u usisnu granu. Druga stvar dim ne izlazi iz usisne grane motora nego iz creva koje sam skinuo, koje doprema vazduh do usisne grane. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...