Jump to content
Goran

Recommended Posts

31 minutes ago, horvat said:

Kog menjaca?

" ručica menjača ispada pri svakoj promeni brzine, "... 

Birac, menjac, svakako treba da se pogleda gde je problem..

Jos uz sve nabrojano, sedista, tabla, sam enterijer, nebo, trap..Ima tu jos posla... 

Ne, ne, menjač je top nego sama kugla menjača 'ispada' tj. nije učvršćena... drži je samo kožna suknjica. 

2 hours ago, OMP said:

Pa dobro ali ako sve moze da se sredi a treba vremena onda je steta ne srediti i vratiti ga na drum jer nije obican Polo...

Tako je, sve si u pravu, samo meni ne odgovara trenutno i nije mi bila ideja da se bakćem već da sipam gorivo i da ga koristim.

Kad sam video da to ne mogu, digo ruke i teraj dalje...

Edited by PremieRacing

On 11/18/2024 at 6:32 PM, Reacher Gilt said:

polu želim da ostane ceo! :D

Ureko' ga s' ovo moje urokljivo oko. :D

Nakon slikovitog opisa trenutnog stanja, podržao bih dizanje ruku od Polo. Jer kad krene ovako od početka, ko zna dokle će da ide.

Dakle, jedno ovlaš dubinsko, kvalitetno slikanje, i na oglase.:thumbup:

Od starta si trebao da znaš da je to projekt auto,nije za svaki dan dok se ne uradi do kraja 

Neeeee, mator sam ja za to    :whistle:

Ali Amfibija bi mogla polako u oglase   :blushing:   

:(

:X

Evo sramota me što sam uopšte pomislio a kamoli izjavio tako nešto...

Edited by PremieRacing

Mene cudi sto nisi vec promenio ili makar dodao jos jedan auto :D 
Znam da ti je bio bas zelja ovaj auto, ali koliko ih cesto menjas ocekivao sam da i brze dodje neka zamena :D 

Koja gomila gluposti napisanih u tekstu. Pored prilicno ostalih, u oko mi bas upade da je model "imao los trenutak lansiranja, jer su kupci poceli MASOVNO da prelaze na SUV modele".

Koncept i sam model su krenuli pocetkom veka. Kada SUV nisu ni postojali, a od tih izdignutih verzija vozikali su se uglavnom pravi dzipovi i MPV.

Kupci nisu masovno poceli da prelaze na SUV cak ni 10-ak godina kasnije. Posto se rodonacelnikom SUV klase kakvu danas poznajemo smatra prva generacija Qashqai-ja. A to pomodarstvo je masovnije krenulo nekoliko godina kasnije.

Ili je prvi SUV Outlander?

Posle guglanja, verovatno ipak jeep...

Edited by Dale
Guglanje

Ma Ivan preteruje...   :D

@Ivan  a znao sam da si ti i u komentarima teksta pisao, prepoznao sam stil i količinu kvalitetno obrađenih informacija  :thumbup:  ali si zaboravio RAV4 koji je mnoooogo pre Kaškaija uneo pometnju na tržištu. 

Nego, ta diskusija je svakako za drugu temu, ovde je "promašaj" na tapeti   :wub:

Edited by PremieRacing

2 hours ago, PremieRacing said:

Ma Ivan preteruje...   :D

@Ivan  a znao sam da si ti i u komentarima teksta pisao, prepoznao sam stil i količinu kvalitetno obrađenih informacija  :thumbup: 

Hvala na lepim recima, ali taj portal (+TV) odavno ne konzumiram. Sem u slucaju kao ovom, kada neko ciljano postavi link. A jos manje komentarisem po istom, a i drugim portalima. 

Cak te komentare u clanku iznad nisam ni citao, tako da ako je tako kako kazes -  ima jos ljudi koji razmisljaju slicno kao ja. 

Kada sam pomenuo Qashqai, mislio sam na period kada je eskalirao sav hajp oko modernih SUV/Crossovera, kada je i lepsi pol pokazao neverovatno interesovanje da im je to postala maltene jedina pozeljna klasa vozila, itd.

A to je krenulo tamo pre max 15-ak godina, za mene je to bila pojava upravo Qashqai, Juke i slicnih modela, izdignutih i zasnovanih pretezno na Compact ili Subcompact platformama.

Slazem se i da su RAV 4 pogotovo, Vitara (pomenuti Outlander manje-vise) uveli "pravi" SUV u masovniju upotrebu. Ali to su vise bili pravi dzipovi, za koje daleko od toga da se bas vecina otimala, dame narocito. I nije bio ovako usminkan segment (koji je mnogo blizi klasicnim vozilima, na njihovim platformama, sa daleko manje off road mogucnosti). Koji prodajom razbija nekad nedodirljive klase, tipa Compacta. 

Izvinjavam se mom kumu i gazdi teme i slazem se da je off :D. Koji se nije odnosio na Avantime, nego na kreatore ovakvih tekstova. Uz jos par tvrdnji, prosto je daleko od stvarnosti da je SUV pocetkom 2000-ih imao masovnu prodaju, a kamoli onu koja bi ugrozavala druge klase. 

Edited by Ivan

9 hours ago, Ivan said:

A to je krenulo tamo pre max 15-ak godina, za mene je to bila pojava upravo Qashqai, Juke i slicnih modela, izdignutih i zasnovanih pretezno na Compact ili Subcompact platformama.

Slazem se i da su RAV 4 pogotovo, Vitara (pomenuti Outlander manje-vise) uveli "pravi" SUV u masovniju upotrebu. Ali to su vise bili pravi dzipovi, za koje daleko od toga da se bas vecina otimala, dame narocito.

Potpuno se slažem sa tobom

sorry na off

On 7/31/2024 at 11:06 PM, PremieRacing said:

...ako i kada rešim da je prepustim dalje. Namerno ne kažem "prodam" jer Amfibija nije predmet trgovine  :innocent:

On 9/30/2024 at 9:55 AM, PremieRacing said:

...A Avantime - pa biće najkasnije s' proleća u ponudi    :yes

On 12/27/2024 at 11:48 AM, PremieRacing said:

...Ali Amfibija bi mogla polako u oglase   :blushing:   

Tek sad vidim koliko sam kenjao i koliko dugo mi se krčka... Ali čekao sam da stvarno sredim sve. S' te strane sam proklet. Ne znam da uživam kad sve sredim i uradim šta sam zamislio. Čim sredim auto i nema više šta da se čačka oko njega, meni 'dosadi'. Ne u pravom smislu reči, ali onako - smanjena mi je želja iako je uživanje isto. 

Ovo moje putešestvije se sad poklopilo sasvim slučajno sa jednim mojim imenjakom, tako da Amfibija ide na aukciju   :thumbsup:

Ima još puno vremena do tada, taman da uradim još jedno dubinsko i ono najfinije poliranje ali to je to. 

P.S. naravno prijatelji, forumaši i zaljubljenici imaju prednost.

9 minutes ago, PremieRacing said:

Ovo moje putešestvije se sad poklopilo sasvim slučajno sa jednim mojim imenjakom

Da imenjak slucajno nije iz Kraljeva :) ?

Znajuci kuma, prijavljujem se za testnu voznju.

Za Stinger, ne za Amfibiju :D .