Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ferrari izložbom proslavlja 75. godišnjicu

Recommended Posts

223241-ferrari 75 04.jpg

 

Kada je reč o pedigreu i nasleđu, malo je brendova koji se mogu takmičiti sa Ferrarijem. Od svog osnivanja je kompanija poznata po izuzetnim automobilima, a povodom svoje 75. godišnjice je otvorila vrata jednog zaista posebnog odeljenja.

Reč je o odeljenju Ferrari Classiche osnovanom 2006. godine, koji nudi posebne usluge vlasnicima klasičnih Ferrarijevih automobila. Sada je otvorena izložba ''Ferrari Forever'' koja omogućava posetiocima da se upoznaju sa procesima održavanja i restauracije automobila koji se odvijaju u radionici u Maranellu. Tu će pronaći različite specijalne alate i tehničare koji žive za Ferrari.

 

ferrari 75 03.jpg

 

Posebna pažnja će tokom izložbe biti posvećena istorijskoj arhivi koja sadrži očuvanu kolekciju nacrta za svaki ikada proizvedeni Ferrari. Ovi nacrti su ključni za obavljanje mukotrpnih restauracija jer osiguravaju da sve bude u skladu sa originalnim dizajnom. Takođe, deo izložbe čini 15 klasičnih Ferrarijevih automobila.

 

ferrari 75 02.jpg

 

Među tim automobilima su legende poput modela 250 GT Competizione Tour de France iz 1956. godine, koji poseduje jednu od najbogatijih vitrina s trofejima u istoriji sportskih automobila. Tu je i jednako poželjan model 250 GT Cabriolet iz 1959. godine, koji je u ograničenom broju proizvela kompanija Pininfarina.

 

ferrari 75 01.jpg

 

Zvezda izložbe je ipak Ferrari 500 Mondial iz 1953. godine, koji je na sasvim drugom nivou. Lim je ručno oblikovan i spojen, a iz Ferrarija kažu da je ovo umetničko delo primer umeća izrade koje je već bilo evidentno u slučaju prvih proizvedenih Ferrarijevih automobila.

Izložba će biti otvorena do 17. februara 2023. godine.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...