Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1 Show Run stiže u Beograd

Recommended Posts

red bull showrun.jpg

 

Red Bull Show Run dolazi u Beograd, a centralne ulice prestonice Srbije biće poprište automobilističkog spektakla 17. septembra.

 

Subota, 17. septembar, biće dan kada će se duh Formule 1 konačno vratiti u Beograd, koji je bio domaćin trke davne 1939. godine. Posle Dalasa, Tokija, Meksiko Sitija, Belfasta, Kopenhagena, Džede i mnogih drugih svetskih lokacija, na ulicama Beograda osetiće se duh Formule 1, zahvaljujući Red Bull Racing Team-u, ekipi za koju vozi aktuelni šampion Formule 1 Maks Ferstapen. Upravo u 2022. godini, u kojoj Holanđanin brani titulu, jedan Red Bull Racing bolid kroz revijalni program i performanse voziće legendarni britanski vozač Dejvid Kultard, pobednik 13 trka Formule 1 koji se čak 62 puta u karijeri popeo na pobedničko postolje.

 

Kultard, čije su se trke pratile od 1994. do 2008. godine kada se zvanično penzionisao, voziće bolid Formule 1 ulicama Beograda i to će biti samo jedan deo bogatog programa - nemačka ekipa Red Bull Drift Brothers prirediće drift šou, motociklistička uloga pripada Litvancu Arunasu Gibiježi, specijalisti za ''stunt ride''. Bolid Sebastijana Fetela iz 2011. godine biće viđen na ulicama Beograda u akciji, a u narednim mesecima biće objavljivani satnica, kompletan program i svi detalji važni za posetioce spektakla.

 

''Drago mi je što mogu da podelim uzbuđenje što čekamo taj trenutak, biće to deo karavana Formule 1, fantastičan je to događaj za Evropu. Hvala svima koji su omogućili da se ovako nešto dogodi u našoj prestonici. Ovo je pravi događaj u kom će svi moći da uživaju i u pravom smislu osete uzbuđenje Formule. Beograd vapi za ovakvim događajima, imamo sjajne manifestacije, takmičenja, muzije, a ovo donosi nešto novo. Beograd ćemo bar na jedan način staviti na mapu gradova u kojima se može videti Formula 1. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini'', rekao je Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda.

 

Luka Banda, sport menadžer Red Bulla, izneo je detalje.

''Hvala gradu Beogradu na razumevanju važnosti projekta, ne radi se samo o Formuli, program će obuhvatiti i stant rajdere i revijalni program. Formula 1 je specifičan sport, često nedodirljiv za publiku, sa tribina. Show run je šou, samo ime kaže i to omogućava ljudima da vide sve i praktično budu u prvom redu. Formula će biti pristupačna na Trgu republike, ljudi mogu da vide ekipu, mehaničare, kako se menjaju pneumatici, kako sve funkcioniše iz prve ruke.''

 

Video porukom obratio se i legendarni Dejvid Kultard, uz reči da je veoma srećan što će biti deo ovog spektakla u Beogradu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bolid Formule 1 Red Bull Racinga u septembru na ulicama Beograda

 

red bull beograd.jpg

 

Formula 1 se ponovo vraća u našu regiju, nakon što je već pomalo zaboravljene 1939. godine trka za Veliku nagradu Beograda bila deo tadašnjeg kalendara elitnog automobilskog Grand Prix šampionata, odnosno preteče modernih F1 takmičenja. Povratak F1 bolida u glavni grad Srbije će se dogoditi 17. septembra zahvaljujući timu Red Bull Racing, trenutno vodećem u konkurenciji konstruktora u tekućoj F1 sezoni.

 

U Beogradu će na ulice izaći RB7 bolid iz šampionske 2011. godine, u kojem je tada Sebastian Vettel došao do svoje druge titule šampiona. Za volanom će se naći David Coulthard, pobednik 13 trka Formule 1 i vozač koji se u bogatoj karijeri 62 puta popeo na pobednički podijum. Iskusni Škot može da se pohvali da je Red Bull Racingu osigurao prvi podijum u istoriji tima 2006. godine u Monte Karlu, a danas učestvuje u brojnim Red Bull Show Run automobilskim spektaklima, koji su do sada posetili Dalas, Meksiko Siti, Belfast, Kopenhagen i mnoge druge svetske lokacije.

''Priredićemo zaista fantastičan šou koji će vredeti videti uživo'', najavio je Coulthard uoči dolaska u Beograd, koji će svojim majstorijama sigurno oduševiti okupljene fanove Formule 1. RB7 bolid u rukama Davida Coultharda juriće rutom koja počinje Studentskim trgom pa preko Trga Republike i Kolarčeve ulice do Terazija i nazad, u ukupnoj dužini od dva kilometra, što je sasvim dovoljno da jedan bolid F1 zablista u punom sjaju. Osim Formule 1, okupljeni fanovi će moći da uživaju i u drugim automoto atrakcijama, što uključuje drift šou poznate nemačke ekipe Red Bull Drift Brothers, kao i kaskaderske majstorije motociklističkog asa iz Litvanoije, Arunasa Gibieže.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, neshaoct said:

RB7 bolid u rukama Davida Coultharda juriće rutom koja počinje Studentskim trgom pa preko Trga Republike i Kolarčeve ulice do Terazija i nazad

Kad projuri preko okretane kocke na Trgu :D .

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, neshaoct said:

Povratak F1 bolida u glavni grad Srbije će se dogoditi 17. septembra zahvaljujući timu Red Bull Racing

A na isti datum: 

 

https://europride2022.com/program/belgrade-pride-parade

 

:D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To su strasne stvari da nam neko servira to preko svih kanala a sada i u realnosti i gura pod njusku , zamisli decu koja treba da gledaju spektakl sad treba da gledaju svasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...