Jump to content
FAS Goran
neshaoct

WRC: Monako 2022.

Recommended Posts

Kralj je Kralj - Loeb i Izabel pobedili

 

monte karlo 2022 01.jpg

 

Rulet je završen. Puno njih je igralo, bačene su kockice, i posle 17 krugova (tj. brzinaca), premiju je osvojio Francuz, devetostruki reli šampion sveta, 47. godišnji Sebastien Loeb sa suvozačicom, 50. godišnjom Francuskinjom Izabel Galmiš u novoj M-Sport Ford Pumi hibrid Rally 1.

Uoči poslednjeg brzinskog ispita Loeb je bio na prvom mestu, ispred Ožiea sa Toyotom, koji je imao zaostatak od 9.5 sekundi.

 

monte karlo 2022 02.jpg

 

Na tom finalnom delu, takozvanom ''power stage'' (ispit koji prvoj petorici donosi 5 dodatnih bodova), od 14.26 kilometara, Ožie je krenuo na sve ili ništa, bio je najbrži, međutim pri kraju vožnje je dobio informaciju da je kažnjen sa 10 dodatih sekundi zbog preranog polaska, takozvanog ''skok starta''. Istu informaciju je dobila i posada Loeb/Galmiš koja je krenula kao poslednja i 3 minuta iza Ožiea. Loeb je tada shvatio da mu je pobeda veoma blizu. Ožie nije uspeo da stigne svog najvećeg rivala. Čak i da nije dobio kaznu i penalizaciju, Loeb bi pobedio za 0.5 sekundi. Dvojica velemajstora relija na maestralan način su obeležili jubilarni 90. Rali Monte Karlo, na 50. godišnjici reli šampionata sveta. Prikazali su vrhunsku vožnju na teškoj i dobrim delom zaleđenoj stazi. bili su daleko bolji, brži, mudriji, a i srećniji od ostalih. Svako od njih će nastaviti svojim putem. Bilo bi sjajno videti ih opet zajedno na nekom od predstojećih relija, ali to će biti veoma teško izvesti jer Loeb i Ožie imaju već ugovorene obaveze u drugim FIA šampionatima.

 

Preostalim majstorima telitne klase slede borbe na narednim relijima šampionata sveta. Prvi sledeći počinje 24. februara u Švedskoj.

U generalnom poretku WRC-a 2022, prvi je Loeb sa 27 bodova, drugi Ožie sa 19, treći je mladi Finac, 21. godišnji Kale Rovanpera sa 17 bodova, sledi Irac Kreg Brin sa 15, pa Belgijanac Tijeri Nojvil sa 11. Šampionat će biti veoma zanimljiv, to je upravo pokazao i najglamurozniji reli današnjice - Reli Monte Karlo.

 

Konačni generalni poredak 90. Relija Monte Karlo:

1. Loeb - M-Sport Ford

2. Ožie - Toyota +10.5 s (uračunata penalizacija od 10 sekundi)

3. Brin - M-Sport Ford +1.39.8 min.

4. Rovanpera - Toyota +2.16.2

5. Grinsmit - M-Sport Ford  +6.33.4

6. Nojvil - Hyundai  +7.42.6

7. Mikelsen (WRC 2) Škoda  +11.33.8

8. Katsuta - Toyota  +12.24.7

9. Cais (WRC 2) - Ford  +12.29.2

10. Grjazin (WRC 2) - Škoda  +13.41.3

 

 

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...