Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Peugeot 4008

Recommended Posts

autobuildyoutubelogo.jpg Auto Bild najavljuje Peugeot 308 Crossover

 

Peugeot bi trebalo da predstavi 308 kao krosover već sredinom 2022. godine. Dizajnerski bi trebalo da bude sa malo manje oštrih linija od SUV braće 3008 i 5008.

Auto Bild nam predstavlja kako bi novi Francuz mogao da izgleda:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peugeot priprema kompaktni Coupe-SUV 4008

 

221621-peugeot 4008.jpg

 

Peugeot 4008, o kojem se dugo priča, mogao bi da stigne već ove godine sa elektrifikovanim pogonskim agregatima i nakošenim krovom kao privlačniji brat modela 3008, dodatno naglašavajući premium zaokret francuskog brenda poslednjih godina. Peugeot je ime 4008 koristio na SUV-u baziranom na Mitsubishiju koji se proizvodio od 2012. do 2017. godine. Iako je on zamenjen novim 2008, o povratku pločice 4008 u coupe varijanti se priča od 2018. godine. Model bi mogao da se takmiči s modelima poput Audija Q3 Sportback, BMW-a X2 i Mazde CX-30, ili pristupačnijih modela poput Renaulta Megane Conquest.

 

Kao što je prikazano na spekulativnoj ilustraciji koju je kreirao Jean Francois Hubert, 4008 bi mogao da izgleda više kao crossover zahvaljujući niskom bočnom profilu, aerodinamičnoj liniji krova i isklesanom profilu sa izraženim lukovima točkova. Rešetka će dobiti novi logotip Peugeota okružen LED prednjim svetlima sa vertikalnim proširenjima na crnom braniku i veštačkim otvorima koji su već viđeni na 308 i obnovljenim 3008/5008. U kabini očekujemo iCockpit koju koristi 3008, što znači 10-inčnu 3D digitalnu instrument tablu i još jedan 10-inčni infotainment ekran osetljiv na dodir. Karakteristike poput ambijentalnog osvetljenja i visokokvalitetnih materijala za presvlake u kombinaciji s visokotehnološkom opremom bi pomogle u tome da se 4008 smatra konkurentom navedenim modelima.

 

Što se tiče pogonskog sklopa, najnovije glasine sugerišu da bi Coupe-SUV mogao da dobije četiri različite vrste plug-in hibrida, kombinujući 1,6 litarski PureTech benzinski motor sa turbopunjačem i jednim ili dva električna motora i 12.4 kWh litijum-jonskom baterijom. Ako gledamo trenutnu ponudu Peugeota, to bi uključivalo dva PHEV-a sa pogonom na prednje točkove i kombinovanom snagom od 180 KS i 225 KS, uz dva PHEV-a s pogonom na sve točkove i 300 KS i 360 konja. Model bi mogao da dobije i PSE (Peugeot Sport Engineered) varijantu, što bi ga učinilo pravom konkurencijom VW Tiguanu R. Zvanična premijera se očekuje u ovoj godini, a više informacija o modelu imaćemo u narednim mesecima, zajedno sa mogućim fotografijama kamufliranih prototipova.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

dpccars.jpg DPCcars: Ovako bi mogao da izgleda Peugeot 4008

 

Peugeot dodaje novi crossover u svoju ponudu. Još uvek niko ne zna kako će izgledati, ali na osnovu fotografija testnih (kamufliranih) primeraka, mogao bi da izgleda ovako:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...