Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Kako se otključavaju noviji automobili ako se isprazni akumulator?

Recommended Posts

221361-kljuc.jpg

 

Otvaranje automobila ključem umetnutim u bravu više ''nije u modi'', zbog čega se već dugi niz godina koristi zaključavanje i otvaranje daljinskim upravljačem. Osim toga, u mnogim savremenim automobilima vrata se otključavaju bez intervencije vozača - sve što trebate da učinite je da sa ''ključem'' u džepu priđete vozilu i vrata će se automatski otključati. A kako otvoriti vozilo u kome je baterija ispražnjena, a vlasnik nema klasični ključ?

 

Samo ostavlja utisak da ga nema, jer je skriven u daljinskom upravljaču (kartici) vozila. To je vrh ključa za hitne slučajeve koji odgovara bravi. Sama brava nalazi se na uobičajenom mestu za automobile - ispod plastičnog poklopca vozačeve ručke, koji treba lagano ukloniti prethodno povukavši ručku unazad. Plastično kućište može biti lomljivo, posebno ako je hladno, pa ova aktivnost treba da se izvodi pažljivo. Nakon toga lagano okrenite ključ u bravi. Ako je automobil stariji od 6-7 godina, a ključ za hitne slučajeve nikada nije korišćen, onda se sa njim ne isplati ''boriti''. Brave su tako konstruisane da će se, ako ih pokušate snažno otvoriti, okrenuti, ali neće otpustiti cilindar. Zato, ako osetite otpor odmah nakon umetanja vrha ključa u uložak brave, prvo nauljite mehanizam, a zatim je ponovo pokušajte otključati. Ako to ne pomogne biće vam potrebna pomoć stručnjaka za hitno otvaranje brave.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...