Ivan 13453 Posted January 26 (edited) 15 minutes ago, BaneAK74 said: Za prebacivanje premijskog stepena potrebno ti je , stara polisa, nova polisa i broj racuna. Potreban je i kupoprodajni ugovor za stari auto, bar su meni i ljudima koje znam trazili. Edited January 26 by Ivan 2 BaneAK74 and horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6085 Posted January 26 45 minutes ago, Dale said: Na tehnicki sam i mislio. Mozes li da odustanes od komplet usluge. Ne treba mi nikakva potvrda od vas i ne placam vam nista. To sto su oni zavrsili tehnicki, nije takodje moj problem. Ne treba mi potvrda, vrati mi kljuceve, odoh na drugo mesto. Mozes sigurno, ali ja sam sad svakako radio odvojeno. Znaci sve to sto sam opisao sam doziveo u DDOR filijali u Subotici, a ne na nekom bzv prodajnom mestu njihovih polisa... Quote Share this post Link to post Share on other sites
BaneAK74 73 Posted January 26 Tako je, to sam zaboravio . 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 16161 Posted January 26 @horvat a da šibneš neki mail recimo zaštita potrošača, agencija za bezbednost saobraćaja, SAT itd da vidiš da li će neko izaću u susret, objaviti i možda negde javno objaviti za problem sa tom krađom na finjaka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6085 Posted January 26 Pa mogao bih mozda... Mislim da to odredjuje NBS ? 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 4021 Posted January 27 20 hours ago, horvat said: Jedina "pravda" u celoj prici je sto (navodno?) ako napravis udes, odes na neki od visih premijskih stepena, prodas taj auto, kupis novi - opet kreces od 4. Da, može tako, ali da u tom slučaju tražiš prenos stepena na novu polisu vrlo rado i bez problema bi ti preneli sa malusom! Nikakav problem tu ne bi pravili, možda im ni papirologija ne bi trebala, samo da kažeš "majke mi prodao sam taj auto koji sam slupao mojom krivicom i evo sad želim da registrujem drugi!" btw, ja mislim da ništa ne možeš da uradiš... Mislim da stvarno prenos stepena polise možeš da uradiš samo i jedino na prvoj registraciji novog vozila na svoje ime. Ti si taj auto registrovao prošle godine i ispustio si da preneseš bonus sa Guliette i to ti je to. Krenuo si već od nule tj. od stepena 4 i kraj. Mislim da stvarno po pravilniku ne možeš na drugoj, trećoj ili bilo kojoj sledećoj registraciji da zahtevaš prenos bonusa. Neki kolega je gore pisao da je preneo na drugoj registraciji vozila u Srbiji, da naravno da može, ali samo ako je to prva registracija na tvoje ime tj. tebe kao vlasnika i prenosiš sa prethodnog auta koji si posedovao a prodao. Jbmlg, raspitaj se kod nekoga ko poznaje materiju pre nego kreneš da gubiš živce i vreme na vetrenjače... 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola031 639 Posted January 27 4 hours ago, PremieRacing said: Neki kolega je gore pisao da je preneo na drugoj registraciji vozila u Srbiji, da naravno da može, ali samo ako je to prva registracija na tvoje ime tj. tebe kao vlasnika i prenosiš sa prethodnog auta koji si posedovao a prodao. Zaboravih da napomenem, takodje je i druga registracija na moje ime, posto sam prvi vlasnik auta u SRB. Evo i slika polisa: 2 horvat and Dale reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6085 Posted January 27 I to bas DDOR... jel smem da iskoristim ove slike da joj natrljam u facu? 1 Nikola031 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 5645 Posted January 27 Pa Dunav je uvazio, ne DDOR. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan BG 588 Posted January 27 Da sad ne odgovaram svima. Premijski stepen moze da se prebaci pri bilo kojoj registraciji, ne samo pri prvoj "novog" auta na svoje ime. To nece da rade na tehnickim pregledima jer nece sebi da umanjuju zaradu (% od prodate polise AO), a i nece da gube vreme, pa stranke salju u centralu kuce ciju ste polisu kupili. npr. Dunav Osiguranje (tu ja radim) to radi lagano, ali na bas svojim prodajnim mestima (ne na tehnickim pregledima koji prodaju nasu polisu). Od dokumenata treba overen KP ugovor od strane notara (dokaz da je auto otudjen), a polisa AO ne mora da bude skenirana, dovoljno je samo slika iste, i to zbog broja polise, da bi se nasla u sistemu, sva osiguranja su povezana. Polisa AO, se vezuje za vlasnika (jmbg) i auto (br. sasije), kad se raspare ta dva ( npr. auto promeni vlasnika) brise se malus i taj auto krece sa premijskog stepena br. 4. A vlasik drugi auto registruje normalno, pr. stepen 4 (napisao je vec to neko iznad). 6 Ivan-Topola, Nikola031, horvat and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6085 Posted February 23 7 Nikola031, dach@, PremieRacing and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 5560 Posted February 23 E naopako! o_O 2 ISV_01 and horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6085 Posted February 23 A jes stvarno, mogao sam okrenuti sliku pre upload-a 2 totti and PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 4021 Posted February 23 Kako si se odlučio koje da pazariš i pošto koštaju... Inače - 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 5560 Posted February 23 Ozbiljna roba. Ozbiljan upgrade 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 386 Posted February 23 1 hour ago, horvat said: Koji su, ne vidim brend? 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6085 Posted February 23 (edited) U pitanju je ST XA. To je brend u okviru "KW grupacije", da tako kazem, ali jeftinija izvedba. Navodno je mehanizam funkcionisanja isti, ali kuciste je od galvanizovanog celika umesto od inoxa, kao sto je kod KW. Odlucio sam se jer sam vozio Breru i 159 sa KW v3 i odusevio se. E sad, ovo moje nije v3 varijanta, nema stelovanje na sabijanje, niti eksterni rezervoar i jos neke stavke koje ima v3, ali je isti brend i ima stelovanje na izvlacenje (svakako i visinu), pa se nadam da cu moci da namestim odgovarajuc odnos udobnosti i upravljivosti. Od kad sam kupio 159, nisam bio zadovoljan bas upravljivoscu, a posto sam vozio druge primerke, znam kako moze da bude dobra kada se podesi pravo. To mi je glavni pokretac odluke. Osim toga, primeceno je da su mi na prednjim amortima malo masni/vlazni semerinzi, nista kriticno, ali postoji mogucnost da su popustili. A drugar sa istom ovakvom bankarkom 2.2 je radio test amorta na treskalici i dobio rezultat od oko 70%, sto nije strasno, al nije ni bajno. Tako da bi novi amorti svakako prijali u nekom doglednom momentu, al sam onda resio da presecem i stavim gewinde. Na sajtu stoji da je minimalno spustanje 20/25mm, ali u uputstvu stoji drugacije, ispada da je minimalno spustanje 10/10mm. Posto mi generalno nije zelja da spustam auto, verovatno cu krenuti od maksimalne visine, pa podesavati tvrdocu, ali videcu, mozda ga malo i podbodem napred ako ne uspem onako da nadjem odgovarajuci balans. Kostaju tacno toliko koliko pise na sajtu, 1150e. Porucio sam direkt sa ofisl sajta... Edited February 23 by horvat 6 MiloshBg, dach@, Milutinac and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 5017 Posted February 23 11 minutes ago, horvat said: Kostaju tacno toliko koliko pise na sajtu, 1150e. Porucio sam direkt sa ofisl sajta... I jos te zena nije ostavila??? Ja moram makar za zadnju nulu da skratim... 4 1 Ivan-Topola, ISV_01, totti and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6085 Posted February 23 hahah, nije, al ako poseti forum, mozda me i sutne 1 4 Axic, darkman14, igor0511 and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 5017 Posted February 23 Delta 844 k'o pobacaj Fiata, nema nista... Bas sam bacio pogled na ofisal sajt 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 2443 Posted February 23 Ja bih krenuo od -30/25mm 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 603 Posted February 23 Ne bih ja toliko isao 159-ka je vec prilicno niska al dobro kad nije metropola siguran sam da moze i f1 specifikacija , cim je metropola ult 150 ce da cese patos na nekim mestima Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 13453 Posted February 23 Nije ni toliko niska, koliko ima dugacak prepust napred. Cini mi se pun metar. 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6085 Posted February 23 Do sad nikad nista nisam zakacio, cak sam sa Giuliettom vise kacio... ima prostora za spustanje lagano, mada opet kazem, skladno mi izgleda i vizuelno gledano, ne trazi mi spustanje... 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 603 Posted February 23 (edited) Odlicno ona izgleda sve to stoji i tu se slazem upotpunosti i ja sam probao jednu na placu bas dobar auto iako je 2.2 ima komande na volanu lepo drzi u krivini, ali ulice, pregibi nagibi, vodurina curi na sve strane , trotoari visina bankine, minska polja rupetine , redovni kacise na parkingu ... mesta znaci nigde , to kao da si pustio ne znam sta da gamize, upravlja onako tupavo nesigurno , meni samo ult 150tka pomaze pa da metlam sve to u slast , da smanjim nivoe secera niska je ona dovoljno fabricki samo amorti i opruge da su sport a visina ista mozda nijansa na gore 1cm 2cm da upotpuni vremenski pad Edited February 23 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites