Jump to content
Goran
Dzimbo

Fiat 500L Cross 1.6 MultiJet 120

Recommended Posts

36 minutes ago, shuxx said:

ček ček, koja knjiga, da skinem i ja, pa neka nakupi prašinu u my documents :D

Kako da se otrgnem piroćanskih gena :secret:

37 minutes ago, Axic said:

Kako da se otrgnem piroćanskih gena :secret:

Znaš li ti da kažeš nešto pametno, a ne samo da poprckuješ

Lepo pitam, knjiga, nešto interesantno za čitati...

500L je skocio danas od Kraljeva do Golije i nazad opet do Kraljeva. Odspavao je u sumi. 
viber_image_2026-08-08_21-47-17-357.thumb.jpg.3296b519b1cf100977e4237710596c26.jpg

Prija mu magistrala bas.
viber_image_2026-08-08_21-47-17-246.thumb.jpg.0c149fcc4643b7a00b905509a87b2a2f.jpg

U poslednjih godinu dana sam zabedio da ga prodam i da kupim nesto, bolje, vece, sigurnije i tako dalje, medjutim, posto su cene polovnjaka nenormalne, nema nista od prodaje 500La. Nemam racunicu da prodam auto sa pravih  ~115kkm da bih ga zamenio sa proverenim polovnjakom koji kosta skoro kao  pristupacan nov auto (Kuga, Cityray itd), ili sa polovnjakom iz uvoza koji ima (sigurno) vise kilometara, u ko zna kakvom stanju i tako dalje da ne pricam o vec prezvakanoj temi.  

Ono sto je definitivno da cu morati da prosirim vozni park, u vidu drugog auta koji moze da savlada planinske puteve a da nema registraciju/odrzavanje i skuplje od 500La, za sada favorit Suzuki/Fiat - SX4/Sedici sa 1.6 motorom, koliko pratim ovaj model, solidni primerci se krecu oko 5-6k, nije cifra koju sam planirao za drugi auto, ali tako diktira trziste za auto koji ima 4x4 pogon.

500 L, dizel. Fantastično prostran, kratak, ekonomičan, a dobro povuče. Zašto bi ga menjao. Teraj to i uživaj.

To je i moje razmišljanje... Uzeo 500l,kao privremeno i u medjuvremenu shvatio da imam auto koji mi uopšte ne zadaje glavobolju...ide lepo,ne kvari se, dovoljno prostran a opet i kratak za grad i parkiranje... Pa sam odlučio da ga zadržim još godinu,dve..

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Iako bi taj 'novi polovni ili novi novi' auto vozio opet off road, bila bi greota da se negde izgrebe i osteti ako je teren zahtevan, te je svakako i bolje imati neki iole prostraniji a da moze off road sa 4x4. 

Ne vredi, isplati se uzeti nov auto na manji kredit (ko ne mozes za kes) ili star 2-3g, moze se naci primerci sa nizom cenom a nekom je frka da proda, al takvi brzo i odu...

11 hours ago, Dzimbo said:

500L je skocio danas od Kraljeva do Golije i nazad opet do Kraljeva. Odspavao je u sumi. 
viber_image_2026-08-08_21-47-17-357.thumb.jpg.3296b519b1cf100977e4237710596c26.jpg

Prija mu magistrala bas.
viber_image_2026-08-08_21-47-17-246.thumb.jpg.0c149fcc4643b7a00b905509a87b2a2f.jpg

U poslednjih godinu dana sam zabedio da ga prodam i da kupim nesto, bolje, vece, sigurnije i tako dalje, medjutim, posto su cene polovnjaka nenormalne, nema nista od prodaje 500La. Nemam racunicu da prodam auto sa pravih  ~115kkm da bih ga zamenio sa proverenim polovnjakom koji kosta skoro kao  pristupacan nov auto (Kuga, Cityray itd), ili sa polovnjakom iz uvoza koji ima (sigurno) vise kilometara, u ko zna kakvom stanju i tako dalje da ne pricam o vec prezvakanoj temi.  

Ono sto je definitivno da cu morati da prosirim vozni park, u vidu drugog auta koji moze da savlada planinske puteve a da nema registraciju/odrzavanje i skuplje od 500La, za sada favorit Suzuki/Fiat - SX4/Sedici sa 1.6 motorom, koliko pratim ovaj model, solidni primerci se krecu oko 5-6k, nije cifra koju sam planirao za drugi auto, ali tako diktira trziste za auto koji ima 4x4 pogon.

Možda ovaj "Quattro" ?

:)

IMG_20260809_085148.jpg

IMG_20260809_085237.jpg

IMG_20260809_085327.jpg

3 minutes ago, Axic said:

@Dzimbopeške do Jankovog kamena a u povratku pored Dajićkog jezera da se osvežiš. 

Ti to iz sopstvenog iskustva ili....

Da da, najlepsi pogled na pestersku visoravan sa vrha jankov kamen a jezerce je za uživanje uz hladno pivo 

15 hours ago, Dzimbo said:

Opet na Goliji mirno drema.
viber_image_2026-08-20_13-15-19-151.thumb.jpg.58f3cedb3d6b137d7f45eddea1831a0f.jpgviber_image_2026-08-21_18-05-29-002.thumb.jpg.bf388db7c130b234e97cae8fe2d86cbb.jpg

Gde si tačno na Goliji ?

Nekada sam bio redovan gost te planine ( bio sam uvek smešten u Dajićima ) i zaista je bilo pravo uživanje, u svakom smislu.

Bilo je tu svega. Veoma lepog porodičnog skijanja, šumskih šetnji, vožnje bajsa ( zimi, pa i od Dajića, preko Golijske reke, brda Preko, do Odvraćenice i nazad ).

Mnogo mi je žao što više ne dolazim tamo. Ali, jednog Sretenja smo, izmedju ostalog, šetali od brda Preko do (mislim) Bojevog brda (prelep pogleda na Kopaonik), sneg je bio, ali, dosta toplo vreme, proleće kao da je poranilo i sneg se topio,

Osim naših tragova u snegu, drugih tragova nije bilo.

I na povratku smo videli (bez i najmanje dileme) sveže tragove medveda, da je medo išao onom našom stazom, u medjuvremenu :) Supruga se "odsekla". A ni deci nije bilo svejedno.

Kad smo to ispričali našem domaćinu on nas je utešio da se medvedi češće spuštaju ka Odrvaćenici :) 

Mislim da više nikada kasnije nismo išli tamo, jer su mojoj supruzi smetale one table pored puta sa upozorenjem na medvede :) 

Uh, meda na stazi :cry:

Ja sam nekog februara na Suvoj pl, pri usponu na Trem video tragove vuka... So cool,....

@Axic moram da ti kazem da je moja ekipa za planinarenje malo mladja i da takve ture ne mozemo da izguramo. :lol:
viber_image_2026-08-21_12-18-20-430.thumb.jpg.38f87baa3f795ec911912d3d6f1a8b69.jpg
Takodje, taj kraj ka Dajicima leti nije prioritet, posto mi je otac rodom sa Golije, imamo svoje parce raja skriveno dublje u sumi koje je idealno za setnju.
Mada planiram na zimu da odem u Dajice da se sankamo i mozda skijamo.

Bili smo danas do Jankovog kamena kolima, nisam ni znao da su onako sredili put, pre 3 godine kad smo isli, put je bio toliko los da je auto ostao dole na putu. A evo jedne slike sa pogledom na Dugu Poljanu.
viber_image_2026-08-22_11-15-32-289.thumb.jpg.cf2dfa125f61f7a68cc592c5fac8b4d9.jpg

@moron trenutno sam smesten na Odvracenici, smestaj se zove Zov Golije, jako lepa kuca, prostrana. To za tragove medveda, nije svejedno, imali smo slicno iskustvo pre oko 20 godina, isli smo na vrh koji se zove Careva Glava, gore smo videli svez izmet i dlake/krzno, kao i isprevrtano veliko kamenje, licilo je na medino delo, plus ovo desavanje je u vreme kada smart telefoni nisu postojali, mreza bila anticka, pa samim tim na Goliji na retkim mestima si imao signal. Najveca prednost a i mana Golije je sto je pusta, osim Odvracenice koja vrvi svetom, a koju kao dete pamtim sa par koliba i bez asfalta.

Pre 20ak dana mi iskocio "Check Glow Plugs", danas bio kod Gorana, zamenio grejač na prvom cilindru.

20260903_093652.thumb.jpg.7976287fbacf3d8d734f093642bf9c44.jpg

Inace sam jako blizu 10kkm od malog servisa koji je bio pre malo jace od 5 meseci, imam brdo nekih obaveza i izdataka, ovaj put cemo malo produziti servisni interval.