Jump to content
FAS Goran
Dzimbo

Fiat 500L Cross 1.6 MultiJet 120

Recommended Posts

52 minutes ago, Dzimbo said:

Tebe cu prvog da obavestim, nemoj da se sekiras :P

Hvala, hvala, trudicu se da dodjem, ne brini :D .

Share this post


Link to post
Share on other sites

@moron nisam stigao nista da cackam oko kola, problem trenutno ne postoji, koliko sam shvatio iz drugih tema, check engine se javlja na par meseci(?).

U voznji trenutno nema nikakvih problema, tempomat nisam ni pokusao da koristim.

Jedino sto sam radio a da je u vezi sa autom, prevezao sam petoro ljudi (+ ja) u nedelju u 4 ujutru od Palmoticeve do Aerodroma. CarGo-a nigde, Taxi sluzbe sve prebukirane pa sam morao da ih popakujem sve u 500L-a, sreca pa su svi normalne gradje i bez mnogo prtljaga pa su stali. Gepek spasao stvar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa, i meni se tokom ovih skoro 7 godina tempomat u vožnji sam ugasio 2-3 puta "iz čista mira" ( rekao bih, nakon što bih prethodno "opalio" rupu ili neravninu ), a to mi se jednako "često" dešavalo i kod 308 (i pod istim uslovima), a uzrok svega toga može da bude isti kao i kod tebe i da je sve to izgleda "normalno" ( za francuski i italijanski "đubar" :) ).

Nego, reci mi, ti si na sedištu vozača, na sedalnom delu, pri kupovini imao malo pocepan/zasečen onaj levi kožni bok/potporu. Kako si to rešio ? Ako si menjao taj kožni deo, gde si radio i kako ti dodanas izgleda? Kao i da ja uočih isti problem kod mene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@moron videcemo da li ce se i kada pojaviti ponovo check engine, mozda je bilo samo trenutno a mozda ce i morati zamena, ne razmisljam trenutno o tome.

Sto se tice sedalnog dela, nisam jos nista presvlacio, mislim da se nije ni sirilo (provericu posle), ja sam uvrteo u glavu da promenim napred sedista jer nemam lumbalnu podrsku a kontam da ce mi dosta znaciti na duzim putovanjima.

Video sam da je Stefan menjao na autokomandi kod nekog Nemanje:

Da preguram(o) porodjaj pa cu polako u akciju, prvo naslon za ruku pa cu ostalo sta dodje na red. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Dzimbo said:

promenim napred sedista jer nemam lumbalnu podrsku a kontam da ce mi dosta znaciti na duzim putovanjima

Ou jea. Stvar koju i dan danas žalim što nemam kao u Volvou. Fenomenalna stvar i kičmo-spas.

#smrtkosmodisku

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dzimbo

Naravno, zna se šta su u životu prioriteti. Dete.

Bojim se da ti je to sa eventualnom zamenom prednjih sedišta ( zbog lumbalne podrške) preskupa igranka.

Što se tiče naslona za ruku, pošto mu se ni kod FL-a ne podešava visina (ako ne grešim), proveri ti najpre da li tebi zaista ergonomski odgovara njegova visina. Ja sam visok i "dugotrupan" i meni visina na kojoj je naslon za ruku nije dobra. I taj element opreme mi ništa ne znači. Lumbalna podrška - da, i meni, a i supruzi. Ali, oslonac za ruku - ni najmanje (meni).

 

@ISV_01

Imao sam prastari volvo 244 iz 1978. Ne samo da je u srednjem paketu opreme ( L / DL / GL ) imao lumbalne podrške na oba sedišta, već je imao mogućnost odvojenog podešavanja visine (napred i pozadi) sedalnog dela vozačkog sedišta, pa si mogao praktično da kako god želiš podešavaš i nagib sedalnog dela. Na vozilu koje je konstruisano davne 1974. godine.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, moron said:

Bojim se da ti je to sa eventualnom zamenom prednjih sedišta ( zbog lumbalne podrške) preskupa igranka.

Slažem se sa kolegom, pogotovu ako nisu iste boje pa bi trebao i tapacirung na vratima jerbo to kao ide u kompletu :)  mislim ne mora, malo bode oči...ma onda i tabla i sve ostalo jer je druge boje....(Gustav farba svet u crno). Ali da znači...znači. Isto što i meni naknadno ugrađen tempomat od 147-mice stoji kod volana ko piletu sise ali radi posao :D 

 

Vidiš, 340GL (dugi sedan) nije imao podešavanje visine sedalnog dela al otvor za skije (i ujedno naslon za ruku pozadi) je bila brutalno dobra stvar za uzimanje stvari iz gepeka...da, tih davnih godina.

Sry za off kolega :) 

Edited by ISV_01

Share this post


Link to post
Share on other sites

@moron@ISV_01 trenutna boja sedista je siva sa crnim detaljima, enterijer je crn (tabla je braon samo) i mislim da ce pasovati crna/siva kojih verovatno i ima najvise., ja sam uvek vise za prakticnost > izgled, zato sam i kupio 500La na kraju. :whistle:

Nisam se jos raspitivao koliko to kosta, ali ako bih menjao sedista glava za glavu + doplata da ne moze to da izadje ne znam koliko? Naravno, nije to stvar bez koje ne moze da se zivi ali nedostaje.

Sto se tice naslona za ruku, mislim da mi odgovara visina jer kad sam vozio zetov 500L, primetio sam da mi bas prija pozicija.

Sto se tice off-a, slobodno, stize kafica i sitni kolaci. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, moron said:

Ako si menjao taj kožni deo, gde si radio i kako ti dodanas izgleda? Kao i da ja uočih isti problem kod mene.

Cimni i Stevana u Mazuranicevoj, momak je carobnjak. Da ga ne hvalim previse, radovi govore sami za sebe, licno sam radio volan kod njega:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/37980-presvlačenje-kožom/&do=findComment&comment=1631414

 

Ima temu i ovde na forumu, ostvarujemo klupski popust od 10%, pored popusta neke stvari su i gratis uz odradjene druge...:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/83503-tapaciranje-volana-neba/

Najvise fotki radova (upravo i sedista) moze da se pogleda kod njega na Instagramu.

 

1 minute ago, Dzimbo said:

slobodno, stize kafica i sitni kolaci. :D

Braaaate... Sa takvim stavom, na redu je turbo :P ...

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Ivan said:

Braaaate... Sa takvim stavom, na redu je turbo :P ...

Happy Excuse Me GIF

Cekaj bre @Ivane, polako, nego reci mi da l ti imas neke vlaske korene? :sofa:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poneses pljeku, ocistimo automat kvacila :scooter: .

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napisah vec u temi za armster 2 da sam ugradio naslon za ruku u Spider Autu u Jajincima, uzeo sam jos neke sitnice, tepih patosnice (3500din) sa sirokim fiksatorom, organizator za sediste (da bebcu ne bude dosadno) i reflektujuci stitnik (650 din - dzabana) za soferku,bas je praktican, uglavi se u A stubic i bas dobro stoji. Patosnice cu sledece nedelje da stavim jer nemam gde gumene sad da ostavim.
viber_image_2022-07-16_14-56-53-376.thumb.jpg.9aef67498b245c39978854b9abcdc1a4.jpgviber_image_2022-07-16_14-56-53-431.thumb.jpg.692cdafa5ea7126d252e2150fa45caf9.jpgviber_image_2022-07-16_15-04-07-930.thumb.jpg.49835b5f247358df62f06f96e4769924.jpg
Inace, nisam odustao od zatamnjivanja stakala, izgubio sam bitku ali ne i rat! Skupo, skupo, skupo, tralala i tako u krug. Kacenje tetra pelena me uzasava jer onda ne vidim nista, tako da sam uzeo u Lidlu roletne za 700 dinara. Pusticu suprugu da se krcka narednih mesec dana pa cu u Avgustu pred more da uradim ono sto sam naumio, a to je da zatamnim stakla. Nije skupo za telefon 50k a za stakla jeste nekih 30k+? Posto svakako planiram da zadrzim auto na duzi period, meni to ima smisla.. 
viber_image_2022-07-16_14-56-53-080.thumb.jpg.7ea652b24027d4c1a4fa6ab9cb39ee7e.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@shuxxako mislis na ove kao roletnice, bilo je u Lidlu od 07.07. mozda imas na onim rafovima gde je roba koja se nije prodala.

IMG-c2025fe6264173c99649ff5cd95abb9e-V.thumb.jpg.6aaa8f479605cdfaf318a30a7386cb52.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lomio sam se dve godine da li da zatamnjujem ili ne, bila mi je prevelika zaj...cija. Pre polaska na mini odmor u Boki sam kupio zavesice za sva zadnja stakla u Spideru, prijatno su me iznenadile, mnogo je niža temp u kolima i nema promaje kad otvorim zadnje prozore. Posebno sam zadovoljan kako su rešili zadnje staklo zavesom iz dva dela, sve je na meru napravljeno a zavesice su došle u torbi. Po mom mišljenju vredi svaki od 10.500 din plus 434 din za isporuku

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja i dalje mislim da ove zavesice iz SunPro su deal breaker...nit skupo a demontažno kada ne trebaju. Ja sam i dalje prezadovoljan, imajući u vidu razliku u cenu zatamnjivanja i zavesica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dzimbo Radio ja ove godine, tako da radi sigurno :)

Link

 

tel

064 1967592

 

Ove za 10.500 bi mozda mogli biti slicne cifre kao sunpro vidim da je i kacenje slicno. S tim da ti moze po zelji korigovati oblik zavesica na licu mesta.

Edited by ISV_01

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...