Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Forumaši i poznavaoci,

U velikoj dilemi sam -kupti odmah 2,0 od 200 ks ili sačekati pa uzeti model od 280 ks.

 

Prepeoruka_znam i sam da je ovaj od 280 jači,ali kako se pokazao ovaj od 200 ks ,čiji je blok motora,radilica,razvod ventila,tko ga ga proizvodi,da nije GMS ili neka druga glupost,dosta sam čitao ali ipak edostaju bitne informacije.Cena je nebitna u ovom slučaju-ne toliko u razlici u ceni,već kako ga kupujem-na lizing)ko plaća kasko osiguranje,plati pa vozi ili keš i gotovo.Oprema u autu nije baš toliko bitna,dali ima ovo ili ono bitno je da ima 4 vuče i dosta.

Molim za savete.

Pozdrav

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

@siki

 

Ako pare nisu stavka, onda svakako uzmi onaj od 280 konja. :thumbsup:  To su ''isti'' motori...ne bukvalno, ali razumeš šta hoću da kažem - nije moguće da jedan od njih bude mnogo bolji, ili gori od drugog.

Nisam do kraja razumeo, ali čini mi se da pominješ da bi kupio nov...i kad je već to slučaj svakako onda ne treba da razmišljaš o nekakvim problemima sa motorom. B)

 

Čitao sam dosta iskustava sa ITA i USA Foruma (u Ameriku samo i ide 2.0 sa 280 za Giuliu i Stelvio), i nema nikakve razlike u kvalitetu.

Onaj jači neće trošiti posebno više (ako i išta više) goriva, a ipak ima 80 konja preko. Koliko su ti motori ''slični'' možda najbolje pokazuje činjenica da, dok se Giulia sa 280 nije nudila sa pogonom samo pozadi već isključivo sa pogonom na svim točkovima, ljudi po Evropi su kupovali varijantu sa 200, podizali odmah na 280 i dobijali za manje para auto koji su više hteli (zadnja vuča). Plus što je ona sa pogonom samo pozadi i malo niža...pa su takve kupovine bile i jedan od razloga zašto je Alfa od restajlinga ponudila i 280 sa pogonom samo pozadi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko sam čitao, sve negde do pred kraj 2018. godine (ili je kraj 2019.)...ne sećam se tačno, ali se sećam da je bilo napisano i do koje nedelje (nešto u Novembru) su bili isti. Ali, npr. je kod ovog od 200 postojalo kućište za EGR i sam EGR, ali u mapi nije postojao parametar za njega...što su videle firme koje su pravile aftermarket mape. E, onda su izmenili, tako da od tog perioda više nisu skroz isti, a ni turbo im više valjda nije isti...čini mi se da je @horvat pominjao oko turba. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Da, tako i ja znam, posle neke godine, taj od 200 se remapira na 240 i to je to...

 

Koliko sam razumeo, nije toliko problem u novcima, koliko u vremenu isporuke. Te zbog toga, ja bih se pre odlucio na taj vec dostupni 200 ks. Da je dizel il nesto drugo sto ne zelis, pa ajd, ali ovako, bolje ici na to sto je dostupno, jer evo kako vidimo i po nasem forumu, mnogo je nezadovoljnih kupaca, koji se nacekaju debelo preko rokova isporuke... Sto bi nas narod rekao, bolje vrabac u ruci nego golub na grani :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, horvat said:

Koliko sam razumeo, nije toliko problem u novcima, koliko u vremenu isporuke.

Nek' proveri, generalno pravilo u ovo doba je da što je auto skuplji, to je rok isporuke kraći. :D Svi proizvođači su se preorijentisali da to što imaju resursa pakuju u skuplje modele...

Hoću da kažem, realno je da Tipo ili 500L mora duže da se čeka nego Stelvio.

 

 

Edited by neshaoct

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma za gotovinsko plaćanje dobiješ Stelvia odmah.I kod Stojanova košta od 280 ks 52500 ili 53000,ali nigde cena nije fiksna,tako da to može ići dole.Kad sam kupovao Jeep isto je bilo ja Vama novac Vi meni auto,ništa lista čekanja itd-e ali tada dolazi moja VELIKA greška,taj Stelvio se tada mogao kupiti za 39.900,oo evra)od 200 ks)ja kasno vidio.

E sad sam i ja na wikipediji našao da imaju ta dva motora od 200 i 280 ks,ali da ima i model od 250 ks za Talijansko tržište(zanimljivo ispada da sam ja imao dva auta baš za njihova tržišta Alfu 166 v6 turbo i Lanciju K coupe 2.0 16v 205 ks-nigde u katalogu AMS-a za procenu vrednosti tih auta kod kasko osiguranja ne postoje,isto tako u slučaju udesa ne postoje već uzimaju približnu cenu modela sa drugim motorom,to znam kad sam osiguravao kasko oba,uvjek problem.

Kupio bi ga staro za novo-ono dam Jeep i doplata,a ako ne može,strpim se do kraja 2022 i onda ga eto u kešu(samo moram sakriti Jeep od žene jer pizdi na dva auta a kamoli i 3 u kući,što je bio slučaj sa Alfom,Lancijom i Jeepom,al ošla Alfa pa se malo primirila.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, siki said:

...ma za gotovinsko plaćanje dobiješ Stelvia odmah... Kad sam kupovao Jeep isto je bilo ja Vama novac Vi meni auto,ništa lista čekanja itd-e ali tada dolazi moja VELIKA greška,taj Stelvio se tada mogao kupiti za 39.900,oo evra)od 200 ks)ja kasno vidio.

Dileru je uvek gotovinsko. Svejedno im je da li ti lično daješ za auto odjednom, ili im takođe odjednom daje lizing kuća ili Banka (dok ti onda plaćaš lizing rate ili ratu za kredit).

 

Dobiti odmah možeš samo ako imaju auto na lageru koji ti se dopada. Ako poručuješ auto (konfigurišeš ga po svojim željama i tek treba da se napravi) - čekaćeš ga. Na to ništa ne utiče imaš li ili nemaš keš jer oni svakako dobijaju sve pare za auto. Na tvom mestu bih pitao koliko je vremena prošlo od poručivanja do isporuke za poslednjih npr. 5 Stelvia kod tog dilera...i to ti je najbolji pokazatelj koliko se realno čeka Stelvio.

 

15 minutes ago, siki said:

...I kod Stojanova košta od 280 ks 52500 ili 53000,ali nigde cena nije fiksna,tako da to može ići dole...

Stelvio Veloce (280KS) se trenutno nudi za 50.490 kod svih dilera u SRB:

 

stelvio veloce01.jpg

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovaj NS je od 280 ks čini mi se i da sam gledao reportažu na TV kad ga je novinar predstavljao a naročito je hvalio boju(mada meni uživo ništa naročito boja-ma daj šta daš,sad su sve boje lepe)

 

v_banja_119.jpg v_banja_128.jpg v_banja_127.jpg

 

stvarno mu je auspuh katastrofa,dve obične male cevke,a onoliki ukras.

 

tablet 1941.jpg tablet 1942.jpg

 

 

Edited by neshaoct
prebačeno

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, siki said:

...ali da ima i model od 250 ks za Talijansko tržište(zanimljivo ispada da sam ja imao dva auta baš za njihova tržišta Alfu 166 v6 turbo i Lanciju K coupe 2.0 16v 205 ks...

250 konja postoji kao granica u ITA jer im od tog broja konja počinje ''super porez'' - superbollo.

Granica je ustvari 185 kW, i svaki KW preko toga se plaća dodatnih 20 evra godišnjeg poreza. Dakle, ako ti auto ima 209 kW (280 konja), plaćaš 209-185=24x20=480 evra poreza više svake godine. Umanjuje se na svakih 5 godina starosti auta, a superbollo nestaje u celosti kad takav auto napuni 20 godina starosti.

 

34 minutes ago, siki said:

...nigde u katalogu AMS-a za procenu vrednosti tih auta kod kasko osiguranja ne postoje,isto tako u slučaju udesa ne postoje već uzimaju približnu cenu modela sa drugim motorom,to znam kad sam osiguravao kasko oba,uvjek problem.

Ako ideš na nov onda te ovo ne zanima, jer kad je u pitanju kasko osiguranje novog auta, ono se radi ili po fakturi ili po cenovniku. Katalog AMSS se tada ne gleda.

 

 

Edited by neshaoct

Share this post


Link to post
Share on other sites

@siki

 

Testirali smo bas tog Stelvia iz NS-a (imao je tablice SS pa je vlasnik zamenio kada je kupio auto) @neshaoct i @Milutinac ..

Crni Stelvio je bio dizel 180ks a restajling 280, potegli smo se tamo blizu Miseluka, do 140 skoro da nije bilo razlike u ubrzanju sto smo se bas zacudili.. 

 

Restajling je fino odradjen, multimedija je odlicna u odnosu na prethodnu verziju, blatobrani i difuzor u boji auta ulepsavaju kompletan dizajn auta.

Srecno pri kupovini, odradili su ga vrhunski :)

 

20201209_125624.jpg

20201209_125608.jpg 20201209_125546.jpg

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja sam se dosta vozio igrom slucaja doduse kao suvozac u verziji od 280ks... nisam ekspert u tim sferama, ali rekao bih da taj auto ide onako kako i izgleda i kako se na neki nacin ocekuje da takav auto ide . pa ako nije zurba, sacekaj real deal, i sigurno te nece kopkati posle sta bi bilo kad bi bilo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...