Jump to content
FAS Goran
Ivan

F1: Saudijska Arabija 2021

Recommended Posts

Juče sam na nekom portalu pročitao

 

Ne znam da l' mi se više s*re od tog ili od "razmenjivali su nežnosti u jednom prestoničkom restoranu"

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

RB se na stazi Jeddah celog vikenda neocekivano dobro nosio sa unapred favorizovanim Mercedesima. Samo jedna krivina falila je da to bude krunisano pol-pozicijom, gde bi i imali necemu da se nadaju. Ovako, sa zakljucanim prvim redom i kratkim pravcem do prve krivine, deluje da ce sve kasnije zavisiti od nekih nenadanih stvari. Sto je jos gore, bolid se "ostri" za poslednju trku u Abu Dhabiju, i odmah po dolasku u Saudijsku Arabiju stavljen je upravo nov menjac. Koji je ugrozen bukvalno u poslednjoj krivini pred trku, inace dobrog vikenda po RB. 

Ova skupa greska Maxu moze da se ispostavi kao "zid F1 sampiona", ali sigurno ne ovaj :D :

 

01.jpg.de82412720c03755f8ead43eaa28115e.jpg (914×514)

 

 

Verstappen besan nakon greške koja ga je koštala pol-pozicije

 

verstappen_sa_gp_2021_q.jpeg.e184d5b7864179e89aebb8a093d01c3f.jpeg (1100×700)

 

Holanđanin je bio na putu da obori Hamiltonovo vreme, ali ga je greška u poslednjoj krivini skupo koštala.


„Naravno da je ovo užasno. Imali smo dobre kvalifikacije, iako je bilo malo problema sa zagrevanjem guma. Ipak, znali smo da je tempo tu i to se videlo u poslednjem krugu. Ne znam šta se dogodilo na kraju, ali blokirao sam prednji točak i pokušao da održim bolid na pravoj liniji. Međutim, zakačio sam zid i morao sam da stanem. Razočaran sam trećim mestom, posebno kada znam da sam mogao da vozim brže. Bolid je bio odličan i videćemo šta možemo da napravimo na trci“, izjavio je Verstappen.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

 

 

Sve oči uperene u Red Bull, čeka se provera Verstappenovog menjača

 

vers_menjac_provera.jpg.8d76ff45b3849253e5a6dbfd7f6e18df.jpg (1100×700)

 

Holanđanin je juče imao incident na stazi i tako ispustio pol poziciju.

 

Max Verstappen i oba vozača Mercedesa vodila su veliku bitku na kvalifikacijama za VN Saudijske Arabije, ali je vozač Red Bulla napravio grešku na izlazu iz zadnje krivini, blokirao točkove udario u zid i tako oštetio zadnji točak. Helmut Marko je odmah posle sesije izjavio da će oni izvršiti proveru menjačke kutije ali da već u glavi imaju situaciju koje je ove godine zadesila Ferrari i Charlesa Leclerca na VN Monaka, kada je menjač posle udesa prošao proveru ali zakazao prilikom prvog izlaska na stazu.

Sada, Motorsport-Total.com navodi da je prema prvih informacijama menjač preživeo udes, ali da još ceo proces ispitivanja ovog dela nije završen. Na kraju, Marko je potvrdio da su oni spremni da urade zamenu već novog menjača, koji je stavljen odmah po dolasku u Sauijsku Arabiju i da dobiju kaznu pomeranjem za pet mesta.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krajnje interesantne reakcije Alonsa, na Maxov jucerasnji poslednji brzi krug :) .

Najsmesnija mi je reakcija na samom pocetku klipa - ko je gledao kvalifikacije, zna da je Max bukvalno "na zilet" od zida i uz podizanje prasine "iz coska", provukao bolid kroz prve 2 krivine.

Iza toga sledi pitanje novinara o Alonsovom krugu, gde on u sali vise prati Maxa na ekranu.

I na kraju Alonsova reakcija na, ispostavilo se apsolutno nepotrebno forsiranje i kontakt sa zidom u poslednjoj krivini, kada je Max vec imao pol poziciju u dzepu.

Pogledajte :) ...

 

 

Link preuzet sa twitter.com

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nista drugacije u odnosu na F2. Mene cudi procena Mercedesa, da se nije kockao bar sa jednim vozacem. 

Nije ovde nista gotovo, ko zna sta nas jos ceka do kraja. 

Restart iz mesta, Max na novim tvrdim gumama :). Eto ti nove teorije zavere :D

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trajaće do max 22 i 30h.

 

Ovi "stručnjaci" komentatori baš kenjaju. I da nije bilo crvene zastave, Max bi svakako morao da vrati poziciju Luisu. Iz svega profitira Okon.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koja aukcija pred drugi restart :D, svejedno kome da vise odgovara.

Ko daje vise :D

 

Kako ih mnoze, samo se potvrdjuje da su ulicne trke zesce sra*e i smor za gledanje. Ovu jedino vadi sto se odlucuje sampionat. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovo je  strasno,dok se zavrsila trka,prekinuo sam gledanje trke,nit je Maks nevin,a jos manje cigan,kao da je namerno vozio iza njega,a imao je prostora da ga obilje.Ovu stazu vise netreba voziti

A Mercedes je dosta brzi nego RdB

Edited by silenci

Share this post


Link to post
Share on other sites

namerno se zakucao u menjač,jer je isti rovit,žrtvovao malo ptednjeg krila i na kraju bio i brži sa slomljnim delom-peder 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reče Hamilton da nije znao da Max treba da ga pusti. To se i videlo jer nakon što je Max pustio gas to je uradio i Hamilton iza njega, bez ikakvog preticanja. To je ono kad Max kaže da Hamilton nije hteo da ga obiđe. Ali, šipak da nije hteo Hamilton da ga obiđe jer nakon te početne zbunjenosti od strane Hamiltona, odmah potom Luis ide pored da prođe Maksa...ali tada Max takođe menja pravac i Hamilton se zabija u njega.

 

Mislim da je Max bio u početku pošten i pustio gas želeći da ga Hamilton prođe, ali da ga prođe tako da bude što je moguće manje gubitaka po Maksa (kao što je posle tako uradio, i baš zato što je bilo samo malo puštanje gasa bez kočenja mogao je Maks odmah u sledećoj krivini i da vrati poziciju). Ali, kada nije prošlo da ga Hamilton prođe samo sa malim puštanjem gasa od strane Maksa (jer Hamilton nije znao da ga ovaj mora pustiti), Max onda namerno skreće (kad je Hamilton konačno rešio da ga prođe), na taj način veoma kvarno zatvara Hamiltona i on nije imao kud nego da se zabije u Maksa.

 

 

Edited by neshaoct

Share this post


Link to post
Share on other sites

I na poslednjoj trci će picousti da pokuša neki incident, kao što je i večeras. Imao je bodovnu prednost i to mu odgovara.
Nema šta da izgubi, imaju isto bodova ali ima pobedu više.
Igra na kvarno.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, siki said:

namerno se zakucao u menjač,jer je isti rovit,žrtvovao malo ptednjeg krila i na kraju bio i brži sa slomljnim delom-peder 

Cekaj je l' stvarno ovo mislis ? :D Jbt kakve teorije zavere citam ovo je neverovatno. Znaci on je naaamerno isao da se zakuca u Max-a i rizikovao svoje prednje krilo koje moze vrlo lako da se unisti pri minimalnom kontaktu i time rizikuje svoju trku da bi njemu uradio sta ?! Sjebao menjac ? 

 

Veliki sam protivnik Hamiltona ali svim srcem zelim da osvoji titulu, bas zbog ovih pokvarenih stvari malog pegavog goveda koga cela FIA i F1 gura ove sezone.

Edited by dekirs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svo sra*e ove godine je krenulo jos od Silverstona, do koga je Merc ove godine po prvi put u hibridnoj eri doziveo par ozbiljnih udaraca.

Prvi sam pricao da je to za mene bio apsolutno trkacki incident. Mada se vecina ovde nije slagala i pisala o nekom namernom "cvakanju" tudjeg zadnjeg tocka od strane Hamiltona i to pri brzini od 300 km/h :huh:... To mi je otprilike ravno tvrdnji da se veceras namerno zakucao u tudji menjac. 

Ali ako je vec od sudija u Silverstonu to tada okarakterisano kako jeste - kazna je realno bila smesna. I to je samo bio uvod u cirkus od sudjenja cele sezone. Sto se nastavilo kroz iduce trke, cukanja, razlicite arsine od trke do trke... Samo kulminacija svega toga je bilo ovo veceras. Ko god da je pobedio, smejurija od "primene" pravila, proizvoljnih tumacenja, nagodbi sa ekipama kao na pijaci... Zakljucno sa zadnjim incidentom i kontaktom, nisam mogao da verujem sta gledam i slusam.

Apsolutno sam prizeljkivao da se sampionat posle duze vremena resava u zadnjim trkama, ali sigurno ne na ovakav razocaravajuci nacin. 

Jedino sto sam u ovih preko 30 godina koliko pratim F1 gledao X ovakvih zavrsnica, gde se kopalo i rukama i nogama, pa se ne palim :) . Imali su i gore postupke i najveci poput Senne, Prosta, Schumachera - i to po vise puta. Zadnje iole slicno je bilo Hamilton-Rosberg, ali u okviru iste ekipe.

A nekorektnih postupaka je, ako cemo iskreno, bilo sa obe strane. Ali opet sve u zaru trkanja, ali se apsolutno slazem da Maxu onakav potez nije trebao. Nije da takvih stvari nije bilo i ranije (upravo Hamilton), ali Max je sam sebi uke*ao vikend jos od kvalifikacija. A sa par poteza u trci, podsetio je na budalastine iz mladjih dana i pogazio svu zrelost koju je pokazivao tokom cele godine. Sto je jos gore, u situaciji kada je RB svo vreme delovao izuzetno dobro, na stazi na kojoj je Mercedesu jos pre dolaska bila upisana pobeda. A ako cemo o protekcijama, nema potrebe da pricamo koja ekipa je najmocnija u FIA i bukvalno "sampion" po tom pitanju u duzem vremenskom periodu. 

Nista, obojica startuju od nule u Abu Dhabiju, pa kom obojci, kom opanci. Bilo ko da pobedi, nadam se da ce to biti u sportskoj atmosferi. A ne na ovakvom kvantasu i bruci za F1. Verujem da razocaranje deli bilo koji pravi ljubitelj F1, bez obzira za koga da navija. 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se cini da je rezultat bio neminovan, bez obzira na ishod svih incidenata, startova, zastava, boxova i slicno. Imao je Luis dosta jaci tempo, uzevsi u obzir da je bio na tvrdim gumama, spram Maxa na srednjim. Nepotrebni  kontroverzni potezi od strane obojice i FIA-e. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Ivan said:

Nista, obojica startuju od nule u Abu Dhabiju, pa kom obojci, kom opanci.

Ne startuju od nule, već je Max u prednosti. 

 

13 minutes ago, Ivan said:

Prvi sam pricao da je to za mene bio apsolutno trkacki incident. Mada se vecina ovde nije slagala i pisala o nekom namernom "cvakanju" tudjeg zadnjeg tocka od strane Hamiltona i to pri brzini od 300 km/h :huh:

Nisi jedini koj gleda Formulu 30 godina :D (dobro, kod mene je skoro 30).

Da...ja i dalje smatram i do kraja života ću smatrati da je Hamilton tu namerno udario Maksa, onako kako je to radio i pre (na drugim trkama, drugim vozačima). Senna se namerno zakucao u Prosta na kraju pravca u Suzuki pri istoj ili većoj brzini. Pa? Da, vozači Formule 1 mogu da kontrolišu bolide na ogromnim brzinama, i da mogu da znaju u svakoj sekundi gde im je bolid u centimetar. Hamilton nikada više na toj trci kroz tu krivinu nije prošao tom brzinom, samo tada kada je Max bio blizu ispred njega. Da je i tada prošao istom brzinom kao što je u svim drugim krugovima posle, do kontakta ne bi došlo.

Ali, to je bilo i prošlo.

Danas je Max bio kvaran, namerno je stvorio takvu situaciju da Hamilton nije imao kud nego da ga udari...

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...