Jump to content
FAS Goran
Irena HGT

Opel Crossland

Recommended Posts

automotovisionHR.jpg Automotovision.hr video: Test Opel Crossland X 1.5 CDTI

 

Opel je jedan od proizvođača automobila sa najbogatijom tradicijom na svetu, a njihov Crossland X se kandiduje da bude tipičan veći porodični auto:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija: Opel Crossland

 

Kompaktan spolja, prostran unutra, uz ''kul'' izgled za razliku od dizajna prethodnika:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autoshopmagazin.jpg AutoShopMagazin: Opel Crossland

 

Jedan od prvih novih Opel modela koji dobija rešenja iz PSA grupacije:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automotovisionHR.jpg Automotovision.hr: Opel Crossland

 

Opel Crossland, prostrani porodični subkompaktni crossover prošao je kroz restajling:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsireland.jpg CarsIreland: Opel Crossland SRI

 

Može li skromni Opel Crossland i dalje biti konkurentan na veoma konkurentom tržištu malih SUV automobila? Naročito što mu u tom segmentu ''smeta'' drugi Opel koji se zove Mokka...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proizvedeno više od 500.000 Opel Crosslanda

 

opel_crossland 04.jpg

 

Jasan i odvažan dizajn, izuzetno prilagodljiv i opremljen najsavremenijim tehnologijama - Opel Crossland je veoma popularan među kupcima. Ovaj kompaktan SUV sa znakom Blitz munje postao je pravi prodajni hit od početnog predstavljanja 2017. godine. Sada je Crossland probio granicu od 500.000 prodatih primeraka. Mnogo je razloga za njegov uspeh: dužine samo 4,22 metra, Opel Crossland savršeno kombinuje maksimalnu varijabilnost unutrašnjosti sa dovoljno prostora za celu porodicu. To je, između ostalog, moguće zahvaljujući zadnjem sedištu koje je deljivo u odnosu 60/40 i može uzdužno da se pomera do 150 milimetara, u zavisnosti od varijante. Time se zapremina prtljažnika povećava sa 410 na 520 litara u trenu. Ako se zadnja sedišta potpuno preklope, ima mesta i za 1.255 litara prtljaga.

 

opel_crossland 03.jpg

 

Osim navedenog, ovaj SUV dolazi sa brojnim sistemima za pomoć koji vožnju čine opuštenom i sigurnom. Uobičajeni elektronski sistemi za pomoć uključuju pametni tempomat i limitator brzine, pomoć za ostanak u traci i prepoznavanje saobraćajnih znakova, kao i snažna prednja LED svetla. Raspoloživi su i drugi sistemi kao što je upozorenje na frontalni sudar sa automatskim kočenjem u slučaju opasnosti i detekcijom pešaka, upozorenje na umor vozača, head-up display, panoramska kamera za pregled pozadi s prikazom od 180°, automatska kontrola prianjanja IntelliGrip i još mnogo toga.

 

opel_crossland 02.jpg

 

Crossland ne zapanjuje samo svojom svestranošću i vrhunskim tehnologijama, već i savremenim izgledom. Od prošle godine ga odlikuje nepogrešivi novi Opelov dizajn, uključujući Vizor lice: primera radi, vidljivo je tek nekoliko elemenata kao što je karakteristični znak Opel Blitz; prednji deo izgleda kao da je izliven iz jednog neprekinutog kalupa i vizuelno izgleda šire. Zadnji deo je takođe besprekoran i odvažno dizajniran tako da privlači sve poglede. Crossland od početka 2021. samouvereno nosi svoje ime u sredini vrata prtljažnika.

 

opel_crossland 01.jpg

 

Ovaj uspešni model se proizvodi u postrojenju u Saragosi, Španija. Opel je već najavio da će njegov naslednik, kao i svaki novi model sa znakom Blitz, takođe biti elektrifikovan. Od 2028. nadalje, Opel će prodavati isključivo električna vozila u Evropi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Opel Crossland i sa električnom varijantom

 

opel_crossland 03.jpg

 

Britanski mediji pišu da će Vauxhall/Opel sledeće godine ponuditi električnu varijantu svakog automobila u svojoj gami nakon što je potvrdio da će potpuno električni Crossland stići sa sledećom generacijom ovog automobila 2024. Crossland će biti jedan od poslednjih automobila u liniji brenda koji će dobiti potpuno električni pogon zajedno sa Grandlandom - za koji je već potvrđeno da stiže sledeće godine - pre nego što će proizvođač automobila od 2028. godine preći samo na električni pogon. Pratiće nedavno predstavljenu Astru Electric i Astru Sports Tourer Electric u EV asortimanu, koji već čine Corsa Electric, Mokka Electric, Combo Life Electric i Vivaro Life Electric. Do 2028. pridružiće im se nova Manta - u obliku električnog SUV-a koji će biti konkurent Toyoti bZ4X - i električni naslednik limuzine Insignia. Ostaje da se potvrdi da li će i jedni i drugi zadržati imena svojih bivših SUS modela.

 

Dolazak električnog Crosslanda sledeće godine, kao i Grandlanda EV, označava ''značajnu prekretnicu'' za proizvođača automobila, navode iz kompanije. Kao konkurent Jeep-u Avenger i Fordovom Exploreru, Crossland Electric bi trebalo da koristi sličnan pogon kao Corsa Electric. Popularni hečbek je opremljen baterijom od 51 kWh i motorom od 154 KS. U odnosu na Corsu Electric, kod Crosslanda Electric se očekuje blagi pad u dometu budući da se radi o većem i težem vozilu. Budući da se električna Corsa nudi i sa motorom od 134 KS i baterijom od 50 kWh, verovatno će to biti dostupno i na novom električnom Crosslandu.

 

Očekuje se da će se novi Crossland nuditi i u benzinskim verzijama, sa blagim hibridnim motorom koji će verovatno biti kao kod manje Corse sa dva nivoa snage: 99 KS i 134 KS. Stajling za novi Crossland tek treba da bude otkriven, ali se očekuje da će pratiti najnovije modele Corse i Astre sa novim, elegantnijim prednjim delom i tanjim farovima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...